Resultaat 1–12 van de 17 resultaten wordt getoond

Wat doet collageen?

Collageen is een eiwit dat in ons lichaam voorkomt en een belangrijke rol speelt bij het vormen van bindweefsel. Het is het meest voorkomende eiwit in ons lichaam en is een essentieel onderdeel van onze huid, botten, gewrichten, kraakbeen, pezen en spieren.

Collageen wordt geproduceerd door speciale cellen in ons lichaam, de zogenaamde fibroblasten. Het is verantwoordelijk voor het geven van structuur, elasticiteit en stevigheid aan ons weefsel. Het zorgt ervoor dat onze huid stevig blijft en niet gaat hangen, dat onze botten sterk blijven en dat onze gewrichten soepel blijven.

Collageen tegen het ouderdomsproces

Naarmate we ouder worden, neemt de productie van collageen af en wordt de kwaliteit van ons bindweefsel minder. Dit kan leiden tot een verslapping van de huid, rimpels, stijve gewrichten en een verhoogd risico op blessures.

Daarom is het belangrijk om voldoende collageen binnen te krijgen. Collageen kan worden ingenomen in de vorm van supplementen of via voedingsmiddelen zoals bottenbouillon, vis en vlees. Ook zijn er cosmetische behandelingen beschikbaar die het collageen in de huid kunnen stimuleren en de elasticiteit en stevigheid van de huid kunnen verbeteren.