Een op de vijf volwassen Nederlanders heeft problemen met slapen. Zij vallen moeilijk in slaap, slapen slecht door of worden te vroeg wakker. Vrouwen hebben hier meer last van dan mannen. Ouderen hebben ook vaker slaapproblemen dan jongeren. En ook mensen met een lager inkomen liggen vaker wakker dan mensen met een hoog inkomen.

Slecht slapen belemmert functioneren

Slaapproblemen hebben een enorm effect op je dagelijkse functioneren. Onderzoek door het CBS laat zien dat 41 procent overdag last heeft van slecht slapen en zich belemmerd voelt.

Veelvoorkomende klachten zijn:

  • concentratieproblemen
  • vergeetachtigheid
  • humeurigheid

Met het ouder worden nemen de problemen met slapen toe. Van de 12- tot 16-jarigen zegt 8 procent slaapproblemen te hebben, van de 40- tot 50-jarigen is dit 19 procent, van de 75-plussers zelfs 28 procent.

Voor alle leeftijdsgroepen geldt dat meer vrouwen dan mannen slaapproblemen rapporteren. Van alle vrouwen kan bijna een kwart wel eens de slaap niet vatten. Dat is ruim anderhalf keer zoveel als bij mannen (15 procent).

Top-3 hulpmiddelen tegen slaapproblemen

Er zijn veel hulpmiddelen om je nachtrust te bevorderen. Onderstaande middelen kunnen je helpen om beter in slaap te vallen en langer door te slapen, zodat je uitgerust wakker wordt en beter de dag aan kan.

Davitamon Melatonine 1mg Tabletten

€ 17,95

Davitamon Melatonine 1mg Tabletten is een geneesmiddel op basis van 1mg melatonine per tablet. Melatonine is een hormoon dat in de pijnappelklier wordt aangemaakt. Zodra het donker wordt begint te worden maakt het lichaam melatonine aan en wordt er een signaal afgegeven dat het tijd is om te gaan slapen.

€ 35,86

Vita Syntheses 45 Slapen activeert het slaap-/waakcentrum in de hersenstam. Ook zorgt het voor productie van melatonine. Dit middel is op zuiver energetische, niet-homeopathische basis samengesteld.

valdispert nacht melatonine voorzijde

€ 15,41

Valdispert Nacht Melatonine bevat een unieke drievoudige formule van melatonine, valeriaan en slaapmutsje die een natuurlijke slaap ondersteunen. Val sneller in slaap, slaap beter door.

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.