Is Online Medicatie Bestellen Via PilPil Veilig?

 In Nieuws

Online medicijnen bestellen? Honderdduizenden Nederlanders doen het regelmatig en zonder een doktersvoorschrift. De Consumentenbond publiceerde er een kritisch artikel over met de titel Gokken met je gezondheid

In Nederland kun je receptplichtige medicijnen normaal gesproken alleen krijgen op voorschrift van een arts met wie je een ‘behandelrelatie’ hebt. In veel gevallen je eigen huisarts. Het internet biedt echter de mogelijkheid om via buitenlandse apotheken vrij eenvoudig aan geneesmiddelen te komen zonder voorschrift van je huisarts.

Waarom zou je medicijnen online bestellen?

Je kunt daar zo je redenen voor hebben. Denk aan gemak, gêne, lage kosten, etc.

Betrouwbaarheid

In het onderzoek plaatst de Consumentenbond bestellingen voor 20 receptplichtige medicijnen bij 12 verschillende aanbieders, nationaal en internationaal opererend. Er worden onder andere antibiotica, bloeddrukverlagers, pijnstillers, slaap- en kalmeringsmiddelen en kankermedicijnen besteld.

De betrouwbaarheid van de onderzochte aanbieders varieert sterk. Bij sommige aanbieders is direct duidelijk dat er op een illegale manier producten worden aangeboden. Consumenten worden gevraagd om geld per post op te sturen of de naam van de website niet te gebruiken – voldoende signalen om je bestelling direct af te breken.

Hoewel de namen van de onderzochte aanbieders niet worden genoemd, krijgen we de indruk dat er ook bestellingen zijn geplaatst bij buitenlandse partijen die wel degelijk legitiem werken, zij het niet helemaal volgens de in Nederland geldende regels. Het ministerie van VWS vindt dit een ‘ongewenste situatie’, maar kan er weinig tegen doen aangezien deze aanbieders vanuit een ander land werken.

Met wie werkt PilPil?

PilPil.nl werkt ook samen met buitenlandse aanbieders. We doen dat uitsluitend met 100% betrouwbare samenwerkingspartners. Als het gaat om receptplichtige medicatie, doen we dat bovendien uitsluitend met partijen die officieel geregistreerd zijn als apotheek. Deze aanbieders zijn te herkennen aan het onderstaande logo:

geregistreerde-apotheek

Mocht je vragen hebben over het bestellen van gezondheidsartikelen via PilPil? Neem dan contact met ons op.

 

Recommended Posts
Comments
pingbacks / trackbacks

Plaats een reactie

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.