Medicijntekort In Apotheken En Ziekenhuizen Door Softwarefout Pluripharm

 In Nieuws

Honderden apotheken in Noord-Holland en tientallen ziekenhuizen in Nederland hebben een medicijntekort. Dat komt door een softwarefout bij medicijnleverancier Pluripharm in Alkmaar. Dat meldt het AD.

Patiënten krijgen volgens NH Nieuws noodgedwongen alternatieve medicatie of – in het ergste geval – geen medicatie omdat het simpelweg niet kan worden geleverd. Dick Bouma, eigenaar van twintig apotheken rondom Alkmaar, laat tegenover lokale omroep NH Nieuws weten dat vermoedelijk slechts de helft van bestelde geneesmiddelen correct bij de apotheken binnenkomt.

Checken bij de buren

Als gevolg van de situatie draaien apotheken overuren om mensen hun geneesmiddelen te kunnen leveren. Bouma: ,,Als er iets niet op voorraad is, raadplegen we andere apotheken of daar nog iets op de plank ligt. Dat kost echter veel tijd. Evenals het voortdurend checken of iets nu wel of niet is geleverd.”

Eerder dit jaar bleek uit onderzoek van apothekersorganisatie KNMP dat Nederland kampt met een van de grootste tekorten aan geneesmiddelen in heel Europa.

Het is nog niet duidelijk wanneer de problemen zijn verholpen.

Actuele berichten

Plaats een reactie

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.