Filgotinib: Veelbelovend Geneesmiddel Voor Reuma- En Crohnpatiënten

 In Nieuws

Het nieuwe antireuma- en Crohnmedicijn van Galapagos lijkt nog veelbelovender dan gedacht. Dat blijkt uit nieuw onderzoek dat aantoont dat filgotinib bij reumapatiënten soms beter werkt dan concurrent Humira.

Naast positief nieuws over de werking van het medicijn blijkt uit nu ook dat het middel relatief veilig is. De uitkomsten komen uit een fase 3-studie waarbij 2700 reumapatiënten filgotinib toegediend kregen. De resultaten van een fase 3-onderzoek zijn bepalend voor de toelating op de markt van medicatie door toezichthouders.

Crohn en colitis ulcerosa

En behandeling tegen reuma is niet de enige toepassing van filgotinib. Net als Humira biedt het medicijn ook soelaas tegen Crohn en colitis ulcerosa, veelvoorkomende darmaandoeningen. Onderzoek hiernaar bevindt zich in een vroegere fase, maar lijkt ook veelbelovend. Voordeel van het middel boven Humira is dat het in tabletvorm kan worden ingenomen. Humira verloopt via periodieke injecties.

Als filgotinib wordt toegelaten, gaat Galapagos het medicijn in acht Europese landen verkopen, waaronder Nederland en België.

Actuele berichten

Plaats een reactie

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.