Extra informatie
Merk |
---|
€ 7,15
Kokosolie is de beste olie om in te bakken. Sporters en mensen op dieet, bakken, wokken en braden doe je vanaf nu met kokosolie!
Kokosolie is zelfs de allerbeste olie om in te bakken of wokken. Deze olie is koudgeperst uit het vruchtvlees van de kokosnoot. Kokosolie heeft de bijzondere eigenschap niet te “beschadigen” bij hogere temperaturen.
Kokosolie bestaat voor zo’n 65% uit zogeheten MCT (medium chain triglycerides).
Kokosolie geeft je gerechten daarbij een licht natuurlijke kokossmaak. Heerlijk!
Het voordeel ten opzichte van traditionele olie en boter:
Bakken en braden in de pan doen de meeste mensen normaliter met plantaardige olie of boter. De transvetten die ontstaan na verhitting van de producten kunnen schadelijk zijn voor hart en bloedvaten. Kokosolie bestaat voor grofweg 90% uit verzadigde plantaardige vetten. Verzadigde vetten zijn zeer ongevoelig voor hitte en oxidatie door bijvoorbeeld zonlicht of contact met zuurstof. Daarom is het van nature langer houdbaar en wordt het minder snel ranzig of giftig tijdens het bakken. Veel mensen bakken in ‘populaire’ oliën zoals zonnebloemolie of sojaolie. Deze oliesoorten hebben een hoog gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren (MOV). MOV zijn echter juist zeer gevoelig voor hitte en oxidatie omdat de moleculen meerdere zogeheten dubbele bindingen bevatten.
Kokosolie kan op vele manieren gebruikt worden, enkele voorbeelden:
Ingredienten: pure kokosolie van biologische teelt
Ervaringen
Er zijn nog geen ervaringen.