Extra informatie
Merk |
---|
€ 3,85
Haver is een typisch gewas voor koude klimaatzones, vroeger een hoeksteen van de Schotse keuken – denk maar aan de vermaarde porridge. Haver is een uitzonderlijk voedzame graansoort. Ze is rijk aan Magnesium, Ijzer, Zink, Fosfor, vitamine B1, vitamine B6 en vitamine K. Haver is zeer rijk aan Mangaan en Molybdeen en ook bron van Kalium, Selenium, Foliumzuur (vitamine B9), vitamine B3. Bovendien is haver bron van eiwitten en arm aan verzadigde vetten. Haver is zeer rijk aan vezels. Wetenschappelijke studies toonden aan dat deze in staat zijn een te hoog cholesterolgehalte te verlagen. Gebruik Haver wordt gebruikt in slaatjes, soep, of als garnituur, zoals rijst. Reken 50 g haver per persoon. Breng twee eenheden water aan de kook, voeg een snuifje zeezout en één eenheid grondig gewassen haver toe. Laat een uur sudderen zonder het deksel van de kookpot te nemen. Als u de haver op voorhand zes tot acht uur laat weken of een snelkookpan gebruikt, kunt u de kooktijd beperken tot 40 minuten. Ingrediënten volwaardige HAVER*. *van biologische teelt Nutriënten * Energie: 1486 kj/353 kcal * Vetten: 7.1 gram, waarvan verzadigd: 1.5 gram * Koolhydraten: 53,9 gram, waarvan suikers: 2,0 gram * Eiwitten: 13,5 gram * Vezels: 9,7 gram * Zout: 0,01 gram Certificaten: * SkinnyLove proof * vegan * biologisch * zonder toegevoegde suikers https://www.skinnylove.be/gezondheid/dit-moet-je-weten-over-vezels-eten/
Ervaringen
Er zijn nog geen ervaringen.