Maakt Deze Pil Een Einde Aan Obesitas?

 In algemeen

Overgewicht? Een nieuwe afvalpil brengt mogelijk uitkomst. Afgelopen week werd op een Obesitas Congres in Schotland een nieuw medicijn gepresenteerd dat de kans op gewichtsverlies bij obesitaspatiënten verdubbelt, meldt Margriet.

Volgens experts gaat het om een veilige en effectieve manier om gewichtsverlies te stimuleren bij mensen met een BMI (Body Mass Index) van 25 of hoger, de grens voor overgewicht.

Cellulose en citroenzuur

Bij een proef onder 436 obesitaspatiënten bleek dat de pil de kans om vijf procent van je lichaamsgewicht te verliezen verdubbelde. De pil bestaat uit een capsule met gel die is gemaakt van cellulose en citroenzuur. Deze stoffen komen in veel voedingsmiddelen voor en bevatten geen calorieën. De pil is in de VS al goedgekeurd. De aanvraag voor goedkeuring is ook in de EU ingediend.

Sneller vol

De afvalpil bestaat uit een capsule die je twintig minuten vóór de maaltijd moet innemen. In de maag laat de capsule deeltjes vrij die vocht opnemen en daardoor opzwellen. Daardoor krijg je een vol gevoel.

“We zijn echt optimistisch dat miljoenen mensen hiervan zullen profiteren.”
– Harry Leider, Gelesis

“De gel neemt ongeveer 250 ml van je maag in beslag – dat is ongeveer een kwart van je totale maaginhoud,” legt dokter Harry Leider uit. Hij is chief medical officer van Gelesis (het bedrijf dat de capsule maakt) uit.

Het gevolg is dat je sneller vol zit als je gaat eten, waardoor je sneller afvalt. Als de gel-deeltjes in de dikke darm terechtkomen, worden ze afgebroken door enzymen en blijft alleen het vocht over.

Geen bijwerkingen

Volgens deskundigen onderscheidt de pil zich van andere afvalpillen door de bijzondere werkwijze en de effectiviteit. De meeste middeltjes die op de markt zijn, zijn eetlustremmers of werken in op het eetlustregulerendsysteem die altijd bijwerkingen hebben op het centrale zenuwstelsel. Voor deze capsule geldt dat niet. Die is alleen gericht op het geven van een voldaan gevoel en heeft dus geen effect op je zenuwstelsel.

Actuele berichten

Plaats een reactie

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.