Zantac

 48,00

Categorie: Tag:

Zantac is een geneesmiddel dat gebruikt kan worden voor de behandeling van GORZ en aanverwante symptomen zoals brandend maagzuur. Dit geneesmiddel wordt gemaakt door GlaxoSmithKline.

Let op: Wil je Zantac kopen zonder recept? Zantac is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Bestel direct online

DokterOnline
openingstijden

24/7

verzending

1-3 werkdagen
Gratis verzending

Treated
Snelle levering!
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Zoek een apotheek in de buurt

Vind een apotheek

Beschrijving

Zantac is een geneesmiddel dat gebruikt kan worden om GORZ te behandelen. GORZ veroorzaakt symptomen zoals zuuroprispingen, brandend maagzuur en ongemak bij het slikken. Dit geneesmiddel remt de aanmaak van zuur in de maag. Zantac wordt gemaakt door GlaxoSmithKline en is verkrijgbaar als tablet of als siroop.

  1. Verkrijgbaar als tablet of siroop
  2. Siroop met pepermuntsmaak
  3. Effectieve verlichting van brandend maagzuur

Brandend maagzuur kan het gevolg zijn van gastro-oesofagale refluxziekte, ook wel GORZ genoemd. Zuuroprisipingen of brandend maagzuur treden op wanneer er maagzuur uit de maag ontsnapt en omhoog reist naar de slokdarm.

De onderste slokdarmsluitspier bevindt zich tussen de maag en slokdarm en zorgt ervoor dat de voeding de maag in kan en dat het maagzuur in de maag blijft. In sommige gevallen sluiten de spieren die samen deze sluitspier vormen zich niet goed. Dit is doorgaans het gevolg van een te hoge druk in de maag. Dit kan gebeuren wanneer de maag te vol is, of bij mensen die veel vet eten eten, veel alcohol drinken, roken of bij mensen die te zwaar zijn.

Door af te vallen, het dieet aan te passen of te stoppen met roken kan men er voor zorgen dat de symptomen afnemen. Werkt dit echter onvoldoende of heeft u regelmatig last van brandend maagzuur dan kan medicatie een optie zijn.

Het werkzame bestanddeel in Zantac is de stof ranitidine. Deze stof is een H2-receptorantagonist. Maagzuur wordt aangemaakt wanneer histamine zich aan de H2-receptoren in de maag bindt. Ranitidine remt de aanmaak van maagzuur door ervoor te zorgen histamine zich niet langer aan de receptoren kan binden. Hierdoor wordt er minder maagzuur aangemaakt en kan brandend maagzuur worden voorkomen.

Lees ook: Zantac bijsluiter

Extra informatie

Merk

geen gebruiksaanwijzing aanwezig.

Ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Wees de eerste om “Zantac” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.