Fluconazol

 48,00

Fluconazol behoort tot een groep geneesmiddelen die “antischimmelmiddelen” worden genoemd. De werkzame stof is fluconazol. Fluconazol wordt gebruikt om schimmelinfecties te behandelen en kan ook gebruikt worden om te voorkomen dat u een Candida-infectie oploopt.

Let op: Wil je Fluconazol kopen zonder recept? Fluconazol is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

DokterOnline
openingstijden

24/7

verzending

1-3 werkdagen
Gratis verzending

Treated
Snelle levering!
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Jouw apotheek

Beschrijving

Fluconazol is een geneesmiddel dat gebruikt kan worden voor de behandeling van verschillende soorten schimmelinfecties. Dit geneesmiddel is de generieke versie van de door Teva gemaakt Diflucan. Hoelang deze medicatie gebruikt moet worden is afhankelijk van het soort infectie. Bij voetschimmel en ringworm dient fluconazol meestal 6 weken lang éénmaal daags te worden ingenomen.

  1. Eénmaal daags innemen
  2. Te gebruiken bij verschillende infecties
  3. Betrouwbaar geneesmiddel

Er zijn verschillende soorten schimmels die altijd van nature op de huid voorkomen. Deze veroorzaken normaal gesproken geen overlast. Onder bepaalde omstandigheden kunnen bepaalde schimmels zodanig groeien dat het evenwicht op de huid verstoord wordt en er een infectie optreedt. De symptomen zijn afhankelijk van het lichaamsdeel waar de infectie zich bevindt. Bij voetschimmel (of: zwemmerseczeem) treedt er meestal een uitslag op tussen de tenen, met schilfering van de huid in dat gebied als gevolg.

Ringworm is een ander soort schimmelinfectie. Deze infectie kan overal op het lichaam voorkomen maar is het vaakst terug te vinden op de armen en handen, de nek en het gezicht. De kenmerkende uitslag is vaak ringvormig met een gezond stuk huid in het midden. Deze uitslag kan ook in de liezen voorkomen. Daar wordt ringworm doorgaans veroorzaakt door het dragen van te strakke kleding of overmatig zweten tijdens het sporten.

Dergelijke infecties kunnen van persoon op persoon worden doorgeven via direct huidcontact. Ook kunnen deze schimmelinfecties via indirect contact worden overgedragen, bijvoorbeeld door het gebruik van handdoeken of het betreden van openbare douchehokjes. Zelfs via contact met huisdieren met een vergelijkbare infectie worden doorgegeven.

Antischimmelmiddelen of antimyotica kunnen worden voorgeschreven om het evenwicht op de huid te helpen herstellen en de schimmel die de infectie veroorzaakt te doden. Fluconazol behoort tot de antimyotica en is verkrijgbaar in capsulevorm. Het actieve bestanddeel, fluconazol, verstoort de celstructuur van de schimmel.

Fluconazol doet dit doordat het ervoor zorgt dat de schimmel geen ergosterol meer kan aanmaken. Ergosterol is nodig voor het behoud van de celwanden. Wanneer er door te weinig ergosterol gaatjes in de celwanden onstaan lopen de cellen leeg en sterft de schimmel af.

fluconazol 150mg bijsluiter
fluconazol 200mg bijsluiter

Ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Wees de eerste om “Fluconazol” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.