Fluconazol

 48,00

Fluconazol behoort tot een groep geneesmiddelen die “antischimmelmiddelen” worden genoemd. De werkzame stof is fluconazol. Fluconazol wordt gebruikt om schimmelinfecties te behandelen en kan ook gebruikt worden om te voorkomen dat u een Candida-infectie oploopt.

Let op: Wil je Fluconazol kopen zonder recept? Fluconazol is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Online medisch consult

DokterOnline
openingstijden

24/7

verzending

1-3 werkdagen
Gratis verzending

Treated
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Apotheek in de buurt?

Extra informatie

Merk

geen gebruiksaanwijzing aanwezig.

Beschrijving

Fluconazol is een geneesmiddel dat gebruikt kan worden voor de behandeling van verschillende soorten schimmelinfecties. Dit geneesmiddel is de generieke versie van de door Teva gemaakt Diflucan. Hoelang deze medicatie gebruikt moet worden is afhankelijk van het soort infectie. Bij voetschimmel en ringworm dient fluconazol meestal 6 weken lang éénmaal daags te worden ingenomen.

Er zijn verschillende soorten schimmels die altijd van nature op de huid voorkomen. Deze veroorzaken normaal gesproken geen overlast. Onder bepaalde omstandigheden kunnen bepaalde schimmels zodanig groeien dat het evenwicht op de huid verstoord wordt en er een infectie optreedt. De symptomen zijn afhankelijk van het lichaamsdeel waar de infectie zich bevindt. Bij voetschimmel (of: zwemmerseczeem) treedt er meestal een uitslag op tussen de tenen, met schilfering van de huid in dat gebied als gevolg.

Ringworm is een ander soort schimmelinfectie. Deze infectie kan overal op het lichaam voorkomen maar is het vaakst terug te vinden op de armen en handen, de nek en het gezicht. De kenmerkende uitslag is vaak ringvormig met een gezond stuk huid in het midden. Deze uitslag kan ook in de liezen voorkomen. Daar wordt ringworm doorgaans veroorzaakt door het dragen van te strakke kleding of overmatig zweten tijdens het sporten.

Dergelijke infecties kunnen van persoon op persoon worden doorgeven via direct huidcontact. Ook kunnen deze schimmelinfecties via indirect contact worden overgedragen, bijvoorbeeld door het gebruik van handdoeken of het betreden van openbare douchehokjes. Zelfs via contact met huisdieren met een vergelijkbare infectie worden doorgegeven.

Antischimmelmiddelen of antimyotica kunnen worden voorgeschreven om het evenwicht op de huid te helpen herstellen en de schimmel die de infectie veroorzaakt te doden. Fluconazol behoort tot de antimyotica en is verkrijgbaar in capsulevorm. Het actieve bestanddeel, fluconazol, verstoort de celstructuur van de schimmel.

Fluconazol doet dit doordat het ervoor zorgt dat de schimmel geen ergosterol meer kan aanmaken. Ergosterol is nodig voor het behoud van de celwanden. Wanneer er door te weinig ergosterol gaatjes in de celwanden onstaan lopen de cellen leeg en sterft de schimmel af.

fluconazol 150mg bijsluiter
fluconazol 200mg bijsluiter

6 ervaringen voor Fluconazol

 1. Anoniem

  Het middel helpt goed tegen de schimmel. Alleen de bijwerkingen zijn echt shoot. En het wordt steeds erger. Vorig jaar na 1 pil voel het nog een soort mee. Hier en daar rode jeukende plekken. Nu is mijn hele gezicht opgezwollen en vuurrood en voelt alsof het in brand staat. Vorige keer had ik zelfs lichte brandwonden. Toen dacht ik dat het aan het tijdstip van innemen lag in de ochtend en dat de zon invloed had gehad. Nu dus voor het slapen maar is alleen maar erger. Voor mij geen flucanozol méér.
  Vrouw, 47 jaar

 2. Anoniem

  Bij een antibiotica kuur standaard een heftige schimmelinfectie. Geen ander middel helpt hiertegen behalve deze. Na een dag is alles weg.
  Vrouw, 22 jaar

 3. Anoniem

  Allergie voor daktarin en geen effect bij gebruik canesten zorgt ervoor dat ik dit middel voorgeschreven krijg. Over het algemeen gaat de schimmelinfectie er snel van weg. Alleen krijg ik de indruk dat de schimmel latent aanwezig blijft. Bij een lagere weerstand steekt de schimmel snel weer de kop op. Ik heb het idee dat eenmalige inname van de pil niet voldoende is. Een kuur van een aantal pillen verspreid over de dagen/weken lijkt me meer effectief.
  Vrouw, 45 jaar

 4. Anoniem

  Blijft steeds terugkomen en zalfjes helpen niet. ’s avonds 1 capsule genomen en dag erna geen jeuk meer.
  Vrouw, 28 jaar

 5. Anoniem

  Dit is de tweede keer dat ik een vaginale schimmelinfectie heb. De eerste keer was erg heftig en had meteen deze pil gekregen waardoor het in 3 dagen over was. Heb er nu dus weer last van en na een week gezeur en gebruik van andere producten (zalf & vaginale pillen) die niet hielpen, kreeg ik weer deze pil. Vandaag geslikt en merk al verschil. Minder jeuk en geen rode/opgezette schaamlippen meer. Ik raad aan als je zalf hebt gekregen deze na de pil nog door te blijven smeren. Zo herstelt de gevoelige huid beter. Over het algemeen erg tevreden over deze pil.
  Vrouw, 16 jaar

 6. Anoniem

  Ik heb afgelopen maand een lange maand achter de rug met buikpijn, last van winderigheid, een opgezette buik, jeuk bij mijn vagina, pijn bij het plassen en twee weken terug kreeg ik zelf huidaandoeningen wat leek op netelroos. Ik heb 8 dagen geleden deze pil gekregen (die een werking zou hebben volgens de dokter van ongeveer 10 dagen) en de klachten zijn extreem verminderd. Ik raad het echt iedereen aan die niet van de klachten van een vaginale schimmelinfectie of candida afkomt.
  Vrouw, 28 jaar

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.