Sandrena

 77,39

Sandrena is een oestrogeengel die estradiol bevat en als hormoonvervangingstherapie (HRT) werkt bij overgangsklachten. Er is Sandrena 500mcg en Sandrena 1mg beschikbaar om je tijdens de menopauze bij te staan en symptomen van de menopauze te verminderen. Deze hormoongel dient eenmaal daag op het onderlichaam of de dijen te worden aangebracht.

Let op: Wil je Sandrena kopen zonder recept? Sandrena is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Bestel direct online

Treated
Snelle levering!
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Zoek een apotheek in de buurt

Vind een apotheek

Beschrijving

Sandrena is een oestrogeengel die estradiol bevat en als hormoonvervangingstherapie (HRT) werkt bij overgangsklachten. Er is Sandrena 500mcg en Sandrena 1mg beschikbaar om u tijdens de menopauze bij te staan en symptomen van de menopauze te verminderen. Deze hormoongel dient eenmaal daag op het onderlichaam of de dijen te worden aangebracht.

  1. Makkelijk te doseren door indivuduele sachetten
  2. Niet invasieve HRT behandeling
  3. Effectieve verlichting bij overgangsklachten

Alle vrouwen zullen op middelbare leeftijd de menopauze ervaren en wanneer dit gebeurd zullen vrouwen geen kinderen meer kunnen krijgen aangezien de eierstokken geen eicellen meer zullen aanmaken. De menstruatiecyclus wordt namelijk ontregeld door een verminderd oestrogeengehalte, waardoor vrouwen uiteindelijk niet meer ongesteld worden. De overgang vindt normaal gesproken plaats tussen de 45 en 55 jaar maar kan ook eerder of later beginnen.

Er zijn verschillende overgangssymptomen die tijdens de menopauze op kunnen komen zetten. Zo zijn overgangsklachten bijvoorbeeld opvliegers, zweten,moeite met slapen, angstigheid, zere gewrichten en stemmingswisselingen. Naast deze fysieke en psychologische gevolgen van de overgang kunnen vrouwen in de overgang ook concentratiemoeilijkheden, vergeetachtigheid en een laag libido ervaren.

Veel vrouwen vinden deze symptomen van de overgang vervelend maar te tolereren. Toch zijn er ook vrouwen waarbij overgangsverschijnselen het dagelijks leven zo beïnvloeden dat er een medicatie nodig is om goed te kunnen functioneren. IN dit geval zal uw huisarts hormoonvervangingstherapie oftewel HRT aan u voorschrijven. Sandrena is zo’n behandeling en u kunt Sandrena bestellen in de dosis 500mcg of 1mg bij onze online apotheek.

Normaal gesproken zal een HRT behandeling tot 5 jaar kunnen duren en u dient tenminste eenmaal per jaar ter controle bij uw huisarts langsgaan. Naarmate de overgangsklachten afnemen zal de dosering Sandrena ook verminderd kunnen worden. U dient daarnaast ook regelmatig uw borsten te onderzoeken en medisch advies zoeken wanneer u veranderingen zoals bultjes, deukjes of andere veranderingen opmerkt in de borst of de tepel.

Sandrena bevat estradiol (oestradiol) als actief bestanddeel en is werkzaam doordat het de afnemene oestrogeengehaltes in het lichaam wat aanvult. U kunt Sandrena doorlopend of periodiek gebruiken. Breng de oestrogeengel eenmaal daags aan op een huidoppervlak dat tweemaal zo groot is als het oppervlak van uw hand. De gel dient aangebracht te worden op het onderlichaam en dan vooral de dijen. Sandrena is beschikbaar in doseringen van 0,5mg en 1mg Het kan zijn dat uw huisarts u adviseert om een combinatie van hormoontherapieen te gebruiken afhankelijk van de behandeling die zij of hij aan u voorschrijft.

Indien u geen hysterectomie (verwijdering van de baarmoeder) heeft ondergaan heeft u naast een oestrogeenbehandeling zoals Sandrena ook een progesteronbehandeling nodig die gelijktijdig dient te worden gebruikt.  Zo voorkomt u dat er overmatige opbouw van het baarmoederslijmvlies plaatsvindt, wat een bekende oorzaak van baarmoederkanker is. U dient dit medicijn gedurende 12 tot 14 dagen van elke maandelijkse cyclus naast het gebruik van Sandrena toe te passen.

Ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Wees de eerste om “Sandrena” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.