Livial

 62,69

Livial is een speciale vorm van hormoonsuppletietherapie (HST) die wordt gemaakt door Merck Sharp & Dohme. Dit geneesmiddel tegen overgangsklachten is effectief in het verlichten van zware overgangsverschijnselen en kan daarnaast ook de ontwikkeling van osteoporose vertragen. Dit product werkt op een andere manier dan andere HST pillen aangezien het slechts één actief bestanddeel bevat dat in het lichaam de aanmaak van drie soorten hormonen veroorzaakt. Dit zijn hormonen die op een vergelijkbare manier werken als oestrogeen, progesteron en testosteron.

Let op: Wil je Livial kopen zonder recept? Livial is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Bestel direct online

Treated
Snelle levering!
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

DokterOnline
openingstijden

24/7

verzending

1-3 werkdagen
Gratis verzending

Zoek een apotheek in de buurt

Vind een apotheek

Beschrijving

Livial is een speciale vorm van hormoonsuppletietherapie (HST) die wordt gemaakt door Merck Sharp & Dohme en u kunt nu online Livial kopen bij Treated.com. Lees de bijsluiter goed door voordat u tot Livial bestellen overgaat. Dit geneesmiddel tegen overgangsklachten is effectief in het verlichten van zware overgangsverschijnselen en kan daarnaast ook de ontwikkeling van osteoporose vertragen. Dit product werkt op een andere manier dan andere HST pillen aangezien het slechts één actief bestanddeel bevat dat in het lichaam de aanmaak van drie soorten hormonen veroorzaakt. Dit zijn hormonen die op een vergelijkbare manier werken als oestrogeen, progesteron en testosteron.

 1. Continue HST-pil
 2. Eenvoudig te gebruiken
 3. Populaire merkmedicatie voor de overgang

De menopazue vormt een natuurlijk onderdeel van het verouderingsproces. Doorgaans vindt de overgang plaats tussen de leeftijden van 45 en 55 jaar oud, maar dit proces kan ook eerder al optreden. Gedurende deze periode houdt het lichaam ermee op zich elke maand op een mogelijke zwangerschap voor te bereiden. De maandelijkse eisprong en menstruaties nemen langzaamaan af. Dit gebeurt als gevolg van het opraken van de eicellen in de eierstokken.

Als gevolg hiervan daalt de hoeveelheid oestrogeen in het lichaam. Dit heeft bepaalde symptomen als resultaat, zoals hoofdpijn, opvliegers, nachtelijk zweten, stemmingswisselingen, slapeloosheid en vaginale droogheid. Na de menopauze neemt als gevolg van een te laag oestrogeengehalte ook de kans op osteoporose toe.

Hoewel veel vrouwen weinig last hebben van de overgangsverschijnselen kunnen deze symptomen het dagelijks leven bij andere vrouwen ernstig verstoren. Indien dit het geval is kan er worden gekeken naar behandeling met HST.

Combinatie HST is een vorm van HST waarbij er naast oestrogeen ook een progestageen moet worden geslikt. Deze vorm is geschikt voor vrouwen die hun baarmoeder nog hebben. Als er in dat geval namelijk slechts oestrogeen wordt genomen bestaat er een verhoogd risico op baarmoederkanker. Door progestageen toe te voegen kan het oestrogeengehalte niet ongecontroleerd stijgen en wordt dit risico ingeperkt.

Livial is een pil die een continue vorm van combinatie-HST levert. Dit geneesmiddel kan pas worden gebruikt als er al minstens 12 maanden geen maandstonden meer zijn opgetreden. Het actieve bestanddeel is tibolon zorgt voor de aanmaak van oestrogeen, progestageen en testosteron in het lichaam. De werking van de eerste twee hormonen staat hierboven beschreven. Deze hormonen worden altijd ingezet bij combinatie-HST. Testosteron is echter een toevoeging die ook een belangrijke functie vervult.

De verlaging van het testosterongehalte als gevolg van de overgang kan symptomen zoals een verlaging van het libido en stemmingswisselingen als gevolg hebben. Testosteron wordt door middel van deze pil geleverd om zo deze effecten tegen te gaan.

Lees ook: Livial bijsluiter

10 ervaringen voor Livial

 1. Anoniem

  Heel goede ervaringen na 3 jaar sukkelen met opvliegers nachtelijk zweten en slapeloosheid en met als gevolg neerslachtigheid en vermoeidheid Gebruik dit nu 10 jaar , hopelijk nog 5 jaar en dan stop ik ermee of bouw ik toch verder af Opstarten met 1x/dag 2,5 mg gedurende 1 maand en dan verder 1/2 tablet als onderhoudsdosis NB wel goed je medicatie innemen op ongeveer hetzelfde tijdstip en iedere dag zodat je hormonenspiegel in balans blijft , je kan het een beetje vergelijken met diabeet zijn dat moet je ook aanvullen met medicatie iedere dag weer ,maar je krijgt er wel een goed leven voor in de plaats Zelf heb ik geen enkele bijwerking , heel stevige botten , botdensiteit gemeten Geen stoornissen in de cholesterolwaarden , wel iets meer eetlust , maar dagelijks een stevige wandeling of een stappenteller helpt !! het is een bijzonder goed medicament als hormonale ondersteuning Heel dankbaar dat het bestaat en terug een top goed leven !!!
  – Vrouw, 65

 2. Anoniem

  Na ernstige overgangsproblemen: opvliegers, slapeloosheid, opgejaagdheid, nachtelijk zweten, ernstige stemmingswisselingen, een tiental jaren geleden Livial voorgeschreven gekregen door bekende Belgische gynaecoloog. Ik ben een gevoelige en timide persoon. Het innemen van Livial heeft mijn leven veranderd. Ik heb geen klachten meer, enkel 2 kg bijgekomen, voel mij sindsdien in een zeer gelukkige stemming en ben voor het eerst in mijn leven zelfzekerder geworden. De mooiste periode van mijn leven. Ik zie er ook jonger uit dan normaal is voor mijn leeftijd. Mijn moeder had ernstige osteoporose, mijn botten zijn nog zeer sterk, wijst onderzoek botdensiteit uit.
  Vrouw, 63 jaar

 3. Anoniem

  Na 1 jaar gebruik van zoladex adviseert mijn gynaecoloog livial te gebruiken tbv botontkalking. Ook de opvliegers stopten. Alleen gewichtstoename is sinds dec 2018 5 kilo.
  Vrouw, 47 jaar

 4. Anoniem

  Op 57 jarige leeftijd begonnen de opvliegers. Elk uur een kwartier lang. ’s Nachts 3 x wakker er door , soms niet meer kunnen slapen. Vnl. door opvliegers akelig in mijn hoofd. Eerst Clonidine geprobeerd, 3 weken ziek thuis door draaierigheid. Toen Livial, de 2e dag meteen al troebel zicht en kon geen precisiewerk meer doen. Soms van ene moment op andere moment troebel zicht (alsof er een vieze lens voor mn ogen geschoven werd) en soms de hele tijd troebel. Verder hielp het middel goed genoeg. De opvliegers werden belangrijk minder. Bij drukte en stress werd de werking minder en waren er toch veel opvliegers. De werking is wisselend, en na verloop van tijd werd de werking toch minder. Omdat ik ongerust ben over dat slecht zien ben ik gestopt ermee. Toen gelijk over op Trisequens, daar ben ik tijdens de 2e strip gestopt want dat was werkelijk niet te doen door alle bijwerkingen. Acuut gestopt en nog lang misselijk en draaierig geweest. Nu probeer ik het even met niets, ik wil kijken hoe het er nu voor staat. De huisarts heeft gezegd dat hij het nu verder ook niet weet en dat ik de volgende keer naar een specialist moet.
  Vrouw, 59 jaar

 5. Anoniem

  Ik kreeg het voor mijn overgangsklachten Super veel opvliegers en volgens mijn specialist is het ook goed voor mijn botten en…Als ik het gebruik heb ik geen blaasontstekingen Heb het wel eens willen afbouwen en had toen de ene blaasontsteking na de andere wat zelf net antibiotica niet overging.Zodra ik weer livial gebruikte was het over. Slik het nu al zo’n 18 jaar.
  Vrouw, 67 jaar

 6. Anoniem

  Vanaf mn 50e nacht zweten kort daarna heftige opvliegen . Ik denk gaat wel over.!!!! Niet dus, van mijn huisarts krijg ik Livia . Na twee weken geen last meer. Nu met 66 jaar Had ik het afgebouwd. Eerst ging het redelijk ,maar na drie maanden werd ik helemaal gek van de opvliegen s. Terug naar de huisarts, zij schreef me clonidine voor , hielp niet ,toen dubbele hoeveelheid. Hielp echt niet ,en ik had er in het begin vieze bijwerkingen van , zo duf als een konijn .hihihi. Dus weer aan de Livia, met het risico op borst kanker . Maar dat neem ik voor lief . Dan maar het risico …met een aangenaam leven . Ik ga dus nooit meer stoppen. Ben nu weer mezelf .en blij met de werking van Livia . Gr Marianne 66 jaar.
  Marianne, 66 jaar

 7. Anoniem

  Ik kreeg Livial van de gynaecoloog nadat eerder 3x een baarmoederpoliep onder narcose werd verwijderd, maar menstruatie stopte nog niet. Eindelijk werd ik niet meer ongesteld en was in de overgang. Klachten van hevige opvliegers en nachtzweten en toen de menstruatie 1 jaar was uitgebleven, mocht ik Livial proberen. Het hielp al snel duidelijk en ik voelde me er ook beter bij. Van de gynaecoloog moest ik wel regelmatig een mammografie laten maken. Toen ik echter 1 jaar niet meer op controle hoefde komen bij haar, kon ik het livial-recept gewoon telefonisch van de huisarts krijgen, die nooit vragen stelde en ook nooit zei om er mee te stoppen. Mammografie had ik een hekel aan, dus kon dat zo mooi uit de weg gaan. Tot sept. 2014, i.v.m. vakantie Griekenland ik een nieuwe bikini wilde kopen en toen zelf een soort brok in m’n re-borst voelde. Bovendien waren de opvliegers ondanks de Livial weer terug. Wilde aan de huisarts daarvoor ’n kuurtje vragen, voor die week vakantie en terloops hem toch ook even van de borst verteld. Meteen volgende dag Mammografie; echo; 2 biopten genomen in ziekenhuis en.. geen vakantie en alles ging zo snel dat ik geen kans had om er bij stil te staan. Operatie, borstsparend en 5 positieve lymfeklieren re- oksel verwijderd. Daarna 21 bestralingen en 1/2 jaar wekelijks middels dagopname chemotherapie. Plus 5 jr. hormoonkuur. Achteraf denk ik dat ik veel te lang en zonder medische controle (!!) Livial heb geslikt. Ik moest er ook meteen mee stoppen en mag het nooit meer gebruiken. Nu weer opvliegers van de anti-vrouwelijke hormonen. Ik neem niemand iets kwalijk, omdat ik de bijsluiter met risico op borst-K heus goed had gelezen, maar als iets je goed doet, wil je daar maar niet bij stilstaan. Dus wel vind ik dat huisartsen, als ze de recept-verstrekking overnemen, ook daar controle op zouden moeten houden….
  Vrouw, 62 jaar

 8. Anoniem

  vanaf 32 jaar in overgang. Indicatie tegen botontkalking. Geen menstruatie en geen menopauzeklachten meer. gedurende 15 jaar 15 kilo gewichtstoename.
  Vrouw, 47 jaar

 9. Anoniem

  Op leeftijd van 27 jaar baarmoeder en eierstokken verwijdert vanwege zeer ernstige endometriose zelfs op het middenrif waarvan ik intense schouderpijn had! Pijn straalde door naar schouderkop zeer ernstig bij menstruatie en eisprong, na ivf 1 zoon kunnen krijgen daarna alles verwijdert en begonnen met livial dat ik nu al 13 jaar slik en voel me nu sinds een aantal maanden vreemd met stemmingswisselingen, bij de huisarts gevraagd hoe en wat naar een halve dosering gegaan maar ging slecht (overgang) dus toch weer verder gegaan met 1 tablet … Verders is het een top middel en zou niet zonder kunnen ..dus probeer me eigen te verzetten tegen die stemmingswisselingen. Een vriendin van mij heeft exact hetzelfde, ook alles verwijdert en zelfde pillen ook zelfde klachten …wie nog?
  Vrouw, 57 jaar

 10. Anoniem

  Met Livial heb ik mezelf terug. Ik voel me vrolijker, aantrekkelijker en ben af van stemmingswisselingen. Mijn libido is in jaren niet zo goed geweest, en de relatie met mijn man ook niet 😉
  Vrouw, 57 jaar

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.