Kliogest

 64,69

Kliogest is een pil die wordt gemaakt door Novo Nordisk. Dit product bevat synthetische versie van oestrogeen en progesteron en wordt ingezet ter bestrijding van de symptomen van de overgang. Dit geneesmiddel behoort dus tot het type geneesmiddel dat gebruikt kan worden als HST-medicatie (hormoonsuppletietherapie).

Dit product kan worden gebruikt door vrouwen waarbij de baarmoeder niet is verwijderd. Deze pil moet eenmaal daags worden ingenomen. Dit dient steeds rond hetzelfde tijdstip te worden gedaan om hormoonschommelingen te voorkomen.

Let op: Wil je Kliogest kopen zonder recept? Kliogest is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Bestel direct online

Treated
Snelle levering!
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Zoek een apotheek in de buurt

Vind een apotheek

Beschrijving

Over Kliogest

Kliogest is een pil die wordt gemaakt door Novo Nordisk. Dit product bevat synthetische versie van oestrogeen en progesteron en wordt ingezet ter bestrijding van de symptomen van de overgang. Dit geneesmiddel behoort dus tot het type geneesmiddel dat gebruikt kan worden als HST-medicatie (hormoonsuppletietherapie). Dit product kan worden gebruikt door vrouwen waarbij de baarmoeder niet is verwijderd. Deze pil moet eenmaal daags worden ingenomen. Dit dient steeds rond hetzelfde tijdstip te worden gedaan om hormoonschommelingen te voorkomen.

Continue combinatiepil
Biedt verlichting
Helpt osteoporose voorkomen

Tijdens de overgang daalt de hoeveelheid oestrogeen in het lichaam. Dit is het gevolg van het opraken van de eicellen. Hierdoor treden er geen eisprong en menstruaties meer op. Het dalen van de oestrogeenspiegel kan verschillende symptomen als gevolg hebben.

Deze symptomen verschillen van persoon tot persoon maar behoren vaak tot een van de volgende: hoofdpijn, droge vagina, irritatie van de vagina, nachtzweten of opvliegers, slaapproblemen en stemmingswisselingen. Daarnaast hebben sommige vrouwen na de menopauze meer kans op osteoporose.

Deze symptomen veroorzaken bij sommige vrouwen slechts mild ongemak. Bij andere vrouwen veroorzaken ze echter ernstig overlast. In dat geval kan medicatie op recept hulp bieden.

Hoe werkt het?

HST is een behandelmethode die in dat geval kan worden voorgeschreven. HST zorgt ervoor dat het verlaagde oestrogeengehalte opgehoogd wordt waardoor er verlichting van de symptomen optreedt. Er zijn verschillende vormen van HST. Kliogest is een continue vorm van HST die gebruik maakt van een combinatiepil. Dit soort behandeling kan normaal gesproken ingezet worden wanneer de baarmoeder niet operatief is verwijderd en de gebruikster al minstens een jaar niet meer ongesteld is geweest.

Combinatie HST-pillen bevatten zowel oestrogeen (estradiol) en een progestageen (norethisteron). Dit is nodig omdat er anders een gevaarlijke verdikking van het baarmoederslijmvlies op kan treden wat een vorm van kanker als gevolg kan hebben. Norethisteron zorgt dat er een hormonale balans blijft en deze verdikking niet zomaar op kan treden.

U kunt Kliogest via onze online gezondheidsservice aanschaffen. Beantwoord de medische vragenlijst zodat de arts kan controleren of dit product geschikt is voor u. Zodra de apotheek het recept heeft ontvangen kunnen uw geneesmiddelen verstuurd worden. Doorgaans gebeurt dit nog dezelfde werkdag en heeft u uw medicatie de volgende werkdag in huis.

Kliofem bijsluiter

1 ervaring voor Kliogest

  1. Anoniem

    Ik doe het wel eens een maand om de andere dag. Daarna moet het het weer elke dag gebruiken.
    Vrouw, 62 jaar

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.