Estradot

 60,20

Categorie: Tag:

Estradot is een behandeling tegen overgangsklachten in de vorm van een hormoonpleister. Als hormoonvervangingstherapie (HRT of HST genoemd) worden zo symptomen van de menopauze zoals opvliegers, zweten, slapeloosheid en stemmingswisselingen vermindert. Estradot is een estradiolpleister die via de huid een bepaalde hoeveelheid van dit synthetische hormoon in de bloedstroom afgeven en wordt gemaakt door Novartis. Je kunt de volgende doseringen Estradot bestellen: 25mcg, 37,5mcg, 50mcg, 75mcg en 100mcg.

Let op: Wil je Estradot kopen zonder recept? Estradot is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Bestel direct online

DokterOnline
openingstijden

24/7

verzending

1-3 werkdagen
Gratis verzending

Treated
Snelle levering!
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Zoek een apotheek in de buurt

Vind een apotheek

Beschrijving

Estradot is een behandeling tegen overgangsklachten in de vorm van een hormoonpleister. Als hormoonvervangingstherapie (HRT of HST genoemd) worden zo symptomen van de menopauze zoals opvliegers, zweten, slapeloosheid en stemmingswisselingen vermindert. Estradot is een estradiolpleister die via de huid een bepaalde hoeveelheid van dit synthetische hormoon in de bloedstroom afgeven en wordt gemaakt door Novartis. U kunt de volgende doseringen Estradot bestellen: 25mcg, 37,5mcg, 50mcg, 75mcg en 100mcg.

Tijdens het natuurlijke proces van de menopauze (ookwel overgang genoemd) stoppen menstruaties uiteindelijk doordat de eierstokken geen eicellen meer aanmaken. Dit gebeurt doordat het lichaam het oestrogeengehalte in het vrouwelijk lichaam laat dalen en dit kan fysieke overgangssymptomen en emotionele overgangssymptomen veroorzaken, zoals hoofdpijn, stemmingswisselingen, slaapproblemen, angstaanvallen, depressie en opvliegers. Bij veel vrouwen begint de menopauze rond de leeftijd van 45 tot 55 jaar, maar er kan ook sprake van een vroege menopauze zijn waarbij vrouwen in de dertig met de overgang beginnen.

Bij een aantal vrouwen zijn deze symptomen van de menopauze mild en is er niet perse ene behandeling tegen overgangsklachten nodig, maar bij sommige vrouwen kan de overgang de levenskwaliteit dusdanig beïnvloeden dat er toch HRT medicatie zoals Estradot nodig is om hormonale klachten te verminderen.  U kunt Estradot kopen via onze online apotheek wanneer uw eigen huisarts deze behandeling met u is overeengekomen.

HRT behandelingen worden normaal gesproken tot 5 jaar lang gebruikt en u dient u hormoonvervangingstherapie jaarlijks te herzien door met uw arts te overleggen. Het kan namelijk zijn dat uw arts uw dosis Estradot of andere hormoontherapieen geleidelijk wil afbouwen. HRT medicatie is niet geschikt wanneer er een familiegeschiedenis is van medische aandoeningen zoals hartziekten, aandoeningen aan de baarmoeder, eierstokken of borstkanker en andere hormoongevoelige kankersoorten.

Estradot estradiolpleisters zijn een enkelvoudige hormoonvervangingstherapie en zijn het meest geschikt wanneer uw baarmoeder verwijderd is (hysterectomie). Zo worden de van nature afnemende oestrogeenwaarden in uw bloed aangevuld waardoor menopauzale klachten verminderen. De oestrogeenpleister dient te worden aangebracht op  huid onder uw middel en dient elke 3-4 dagen te worden vervangen.

Indien u geen hysterectomie heeft ondergaan kan het zijn dat uw arts naast Estradot of een andere oestrogeenbehandeling ook een progesteronbehandeling voorschrijft die elke laatste helft van uw menstruatiecyclus dient te worden gebruikt. Dit is nodig om de effecten van oestrogeen op de groei van uw baarmoederweefsel in balans te krijgen en baarmoederkanker te voorkomen. Deze vorm van hormoonbehandeling  heet ook wel combinatie HRT.

Lees ook: Estradot bijsluiter

Ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Wees de eerste om “Estradot” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.