Clinorette

53,00

Clinorette is een vorm van hormoonsuppletietherapie. Deze pil moet éénmaal daags worden ingenomen en helpt de symptomen van de menopauze tegen gaan.

Let op: Wil je Clinorette kopen zonder recept? Clinorette is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Treated

24/7

Volgende dag
Gratis verzending

Jouw apotheek

Beschrijving

Clinorette is een vorm van HST (hormoonsuppletietherapie), ook wel HRT (hormone replacement therapy) genoemd. Dit geneesmiddel wordt gepruceerd door ReSource Medical en bevat twee kunstmatige hormonen die dezelfde functie hebben als oestrogeen en progesteron. Deze stoffen helpen de dalende hormoongehaltes aanvullen en betsrijden zodoende de symptomen van This helps to relieve common symptoms caused by falling levels of these hormones during the menopause.

  1. Vermindert het effect van de menopause
  2. Eenvoudig in te nemen
  3. Helpt osteoporose voorkomen

De menopauze treedt op wanneer de hormoongehaltes beginnen te dalen. Vanaf het begin van deze periode is een vrouw niet meer vruchtbaar. Doorgaans kan de menopauze vanaf de 45 jaar beginnen, maar bij sommige vrouwen treedt de overgang pas op als ze 55 jaar oud zijn.

Als gevolg van de dalende hormoonconcentraties nemen ook de menstruaties geleidelijk aan af. De maandelijkse eisprong treedt dus ook niet meer op. Doordat de hoeveelheid oestrogeen in het lichaam erg kan schommelen gedurende deze periode kunnen er bepaalde symptomen optreden, zoals: opvliegers, hoofdpijn, slaapproblemen, verlies van libido, en zelfs een hogere vatbaarheid voor blaasontstekingen. Na de menopauze lopen vrouwen een hoger risico om osteoporose te ontwikkelen.

Vaak zijn deze symptomen vrij mild en is er geen behandeling nodig. Wanneer de symptomen het dagelijks leven echter sterk verstoren kan een arts medicatie in de vorm van HST voorschrijven.

De actieve bestanddelen van Clinorette zijn estradiol en norethisteron. Dit zijn kunstmatige versies van oestrogeen en progesteron. Estradiol vult de dalende hoeveelheid oestrogeen aan, waardoor de hierboven beschreven symptomen afnemen.

Het andere hormoon is norethisteron. Deze stof is nodig om ervoor te zorgen dat het oestrogeengehalte in het lichaam niet te hoog kan worden. Een te sterk verhoogd oestrogeengehalte kan namelijk een verdikking van het baarmoederslijmvlies als gevolg hebben. Dit kan baarmoederkanker als gevolg hebben.

Lees ook: Clinorette bijsluiter

Extra informatie

Merk

Ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Wees de eerste om “Clinorette” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.

zoely tabletten