Ciprofloxacine

 48,50

Ciprofloxacine valt onder de antibiotica, specifieker onder de groep fluorchinolonen. Het wordt gebruikt tegen allerlei infecties die door bacteriën veroorzaakt worden.

Het is een sterk antibioticum en wordt daarom over het algemeen niet zomaar voorgeschreven. Pas als blijkt dat andere antibiotica niet aanslaan, wordt dit medicijn meestal pas verstrekt. Beter kun je dus eerst kijken of je andere antibiotica kunt kopen. Je kunt bij onder andere de volgende infecties Ciprofloxacine kopen:

– Infecties met betrekking tot de maag en darmen
– Infecties aan de urinewegen, zoals blaasontsteking of nierbekkenontsteking
– Infecties aan de luchtwegen, zoals longontsteking en ontstekingen aan de holten
– Infecties aan de huid
– Ontstekingen van botten en gewrichten
– Bij oorontsteking
– Bij infecties aan het hersenvlies
– Soms bij geslachtsziekten, zoals gonorroe

Let op: Wil je Ciprofloxacine kopen zonder recept? Ciprofloxacine is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Online medisch consult

DokterOnline
openingstijden

24/7

verzending

1-3 werkdagen
Gratis verzending

Treated
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Apotheek in de buurt?

Beschrijving

Over Ciprofloxacine

Ciprofloxacine is een vorm van antibiotica dat tot de chinolonen behoort. Dit zijn breedspectrum antibiotica die bij verschillende infecties ingezet kunnen worden.

Ze zijn ook geschikt voor de behandeling van blaasontstekingen en andere urineweginfecties.

Deze behandeling wordt alleen aangeraden voor gebruik bij urinewegontstekingen wanneer Trimethoprim en MacroBID niet door jou gebruikt mogen worden.

Als je op zoek bent naar een behandeling voor een urineweginfectie en je hebt nog niet eerder met een arts overlegd over de standaardbehandeling dien je Trimethoprim te bestellen.

✓ Generieke versie van populair merkmiddel
✓ Effectieve verlichting van urineweginfecties
✓ Dagelijks één of twee tabletten

Hoe werkt Ciprofloxacine?

Ciprofloxacine valt de bacterie aan die verantwoordelijk is voor de blaasontsteking en behandelt infecties. De bacterie vereist namelijk de aanmaak van DNA-gyrase om te vermenigvuldigen en te groeien.

Dit enzym is van essentieel belang voor het welzijn en de instandhouding van de bacteriën, aangezien het de bacterie in staat stelt zichzelf te repareren als beschadigingen optreden.

Ciprofloxacine remt de productie van dit enzym waardoor de bacterie vatbaar is voor het lichamelijk immuunsysteem wat de bacterie kan doden en zo de infectie kan opruimen.

Ciprofloxacine is een alternatieve behandelmethode voor urineweginfecties en wordt gebruikt wanneer de eerstelijnsbehandeling (Trimethoprim en MacroBID) niet door jou gebruikt mogen worden.

Wanneer je online geneesmiddelen voor de behandeling van blaasontstekingen en dergelijk infecties bestelt, is het belangrijk dat je jouw medicatie altijd alleen via een betrouwbare site aanschaft.

Wij werken samen met apotheken die aan alle EU-wetgeving voldoen. Alle medicatie die wij tonen, zijn óf merkgeneesmiddelen óf officiële generieke versies van medicijnen.

Als je niet eerder met je huisarts hebt overlegd over de eerstelijnsbehandeling voor urinewegontstekingen, dien je deze medicatie niet te bestellen.

Trimethoprim en MacroBID worden momenteel als eerstelijnsbehandeling bij urinewegontstekingen gebruikt. Je dient Ciprofloxacine alleen via onze site te bestellen als jouw arts dit heeft aangeraden.

Zodra je het gewenste product hebt geselecteerd, zul je worden gevraagd om een medische vragenlijst te beantwoorden. Jouw antwoorden zullen altijd alleen maar door een arts worden bekeken. De arts zal een recept voor je uitschrijven als deze ervan overtuigd is dat de medicatie veilig door je gebruikt kan worden. Na goedkeuring wordt jouw bestelling direct verzonden en ontvang je jouw medicatie de volgende werkdag al.

Actieve bestanddelen

Het werkzame bestanddeel van dit product is ciprofloxacine, een breedspectrum antibioticum dat gebruikt kan worden bij de behandeling van verschillende bacteriële infecties, waaronder infecties van de urinewegen. Deze stof werd oorspronkelijk door Bayer onder de naam Ciproxin op de markt gebracht. De versie die wij tonen is de generieke variant van dit geneesmiddel.

Antibiotica worden gebruikt om de schadelijke bacteriën aan te vallen en hun groei stop te zetten. Ciprofloxacine doet dit doordat het ervoor zorgt dat de bacteriën het enzym dat ze nodig hebben om te kunnen overleven niet meer kunnen aanmaken. Sommige bacteria maken DNA-gyrase aan om zichzelf voor antilichamen te kunnen beschermen en om beschadigingen te repareren. Door ervoor te zorgen dat de bacteria dit enzym niet meer kunnen aanmaken, kan het makkelijk aangevallen en vernietigd worden door het immuunsysteem.

ciprofloxacine bijsluiter

10 ervaringen voor Ciprofloxacine

 1. Anoniem

  Sinds eind augustus blaasontsteking die al een paar keer omhoog kroop richting nieren. Voorheen eigenlijk nooit infecties. Steeds net geen nierbekken ontsteking vanwege de kuren. Trekkend gevoel buik en druk buik urine met pus. Heb eerst een hele korte kuur fosfomycine gehad in september voor 1 nacht infectie was na 3 dagen weer terug. Vier weken geleden amoxicilline gehad tijdens kuur namen klachten volledig af maar na stoppen direct kwamen klachten langzaam terug. Helaas bij de ciprofloxacine hetzelfde. Deze kuur lijk tov de andere kuren helemaal niet aan te slaan al zou dat volgens een kweek die ik heb gehad wel moeten omdat ik gewoon de e coli heb die de ontsteking veroorzaakt. Tijdens gebruik nog steeds last van rug, nieren, drukkend gevoel in buik etc. Laatste dag van de kuur namen klachten nog sterker toe. Heeft niet geholpen. Urine test op lyctocieten bleef positief. Bijwerkingen minimaal had teveel last van infectie zelf. Nu aan vierde kuur furabid en hopen dat deze wel aanslaat!
  – Vrouw, 32

 2. Anoniem

  middel heeft niet zo veel gedaan, klachten verminderden wel, kreeg veel steviger ontlasting
  – Man, 68

 3. Anoniem

  Na 5 dagen furabid zonder effect(klachten werden juist heftiger met rugpijn erbij) kreeg ik dit voorgeschreven omdat ik volgende week 3 weken op reis ga naar Azie. Heftig medicijn maar ik heb het er voor over omdat het helpt.
  Vrouw, 49 jaar

 4. Anoniem

  Vaak blaasontsteking, kuren hadden geen effect. Uiteindelijk na bezoek uroloog bleek het de klebsiellabacterie te zijn die resistent is voor veel antibiotica. Specialist schreef ciprofloxacine voor. Na eerste tabl. pijn in spieren en gewrichten, ‘s avonds 2e tabl. pijn werd heviger en gevoel alsof ik in brand stond. Onrustige nacht, en de volgende ochtend hoge koorts. Bijsluiter gelezen, en heb onmiddellijk contact met specialist genomen, die mij met spoed wilde zien. Bleek een allergische reactie te zijn. Nieuwe medicatie voor 5 dgn daarna de lagere dosering voor 5 weken van het eerste middel, ciprofloxacine. Na 2 weken gebruik pijn in pols, huisarts constateerde peesontsteking na röntgenfoto. Bijsluiter gaf ook nu weer deze complicatie aan. Uroloog ontkende deze peesontsteking, nog niet bij zijn patienten voorgekomen, wel achillespeesontsteking bij hem bekend. Apotheek zag direct na lezen bijwerkingen dat peesontsteking voor kan komen. Nu heb ik last van De Quervain, dat is pees-peesschedeontsteking, kan maanden duren, zeer pijnlijk en loop nu met brace, pijnstilling en fysiotherapeut. Tot nu geen verbetering. Zelfs na maanden gestopt te zijn van dit medicijn kan er ontstekingen optreden van de pezen.
  Vrouw, 73 jaar

 5. Anoniem

  Na een verschrikkellijke nacht met wel 15 Kerr toilet gang naar dokter geweest Please meteen get eat en medicine voorgeschreven Begin all te werken na de tweede pil Goede me de twee de dag al veel beter ook fysiek Prima medicijn.
  Man, 70 jaar

 6. Anoniem

  Ik ben iemand die niet snel op internet recenties schrijft, maar na het lezen van al die horror verhalen wil ik toch mijn ervaring geven. Ik ben geen fan van antibiotica maar soms kan het helaas niet anders mits de kruiden niet meer helpen. Dus even gegoogeld op cyprofloxacine en zo hier terecht gekomen. WOW wat een bangmakende horror verhalen, zo erg dat ik het ik het medicijn nog niet meer wou slikken…Anyway de ontsteking werd pijnlijker dus toch maar begonnen. En ik kan je vertellen minimale bijwerkingen, beetje misselijk en maagpijn bij het slikken van de eerste tabletten, maar met gember en een stevig ontbijt ervoor nauwelijks last. En wat vermoeid maar dat was ik ervoor ook al. Zelfs mijn darmenkrampen zijn weg en mijn stoelgang is weer beter terwijl ik dit medicijn niet eens voor dit nam. Ik heb het gevoel dat sommige hier, iedere kwaal die ze toevallig voelen de schuld aan deze antibiotica geven…ik had ook arm pijn 2 dagen, ik zag ook bleekjes uit, en nu na de kuur ben ik verkouden…moet ik nu de schuld aan deze antibiotica geven? Nee dacht het niet zo. Dus al bij al ben ik tevreden over dit medicijn!
  Man, 41 jaar

 7. Anoniem

  Ik had de eerste dag geen problemen mee. De 2de dag begon ik al bijwerkingen te krijgen. Misselijkheid,de gedurende dag slaperig. Daarbij ook nog eens een vieze smaak in de mond. Met drinken of eten wordt het nirt beter, tandenpoetsen helpt maar even. Een pijn mijn in rechter arm. De pijn is vanaf mijn schouder tot aan mijn vingers. Zelf heb ik reumatoïde artritis en door dit medicijn is mijn reuma weer op gaan spelen. Niet fijn als je al een jaar geen medicatie daar voor inneemt. Heb vaker urineweg infectie gehad maar nooit deze medicijnen. Dit middel slik ik nu 2 dagen maar heb er nog geen baat bij.
  Vrouw, 25 jaar

 8. Anoniem

  Kreeg deze kuur vanwege een aanhoudende keelontsteking door de bacterie serratia marcescens. Begon kort na start van de kuur erger te hoesten, klontjes/slierten dik geelgrijs slijm uit de longen kwam veel meer los. Ik ben nu in de derde week en ben nog steeds aan het hoesten, vooral ongeveer een krap uurtje na innemen van de antibiotica komt het hoesten goed op gang. En daar ben ik blij mee want de viezigheid moet echt uit de longen los gaan komen. Merk absoluut verbetering, maar het gaat heel heel langzaam. Nu merk ik sinds een dag of drie ook een geweldige bijwerking: de slijmbeursontsteking waar ik al jaren last van heb lijkt minder en ook ben ik ‘s nachts en ‘s morgens niet meer zo verstijfd en verkrampt. Ik strompel normaal ‘s nacht naar het toilet maar nu loop ik zomaar ineens soepel en rechtop. Erg blij met deze kuur! Heb ‘m nog t/m vrijdag (dan drie weken gehad), in bijsluiter en op internet is nergens te vinden hoe lang de kuur moet duren tegen serratia marcescens. Hopelijk is drie weken afdoende.
  Vrouw, 44 jaar

 9. Anoniem

  Ik heb mij niks aangetrokken van alle horror verhalen die ik hier gelezen heb en ben er blanco ingestapt met dit antibioticum , Na 2 dagen gebruiken trad er al een verbetering op , Uiteraard kuur afgemaakt . Geen bijwerkingen . prima medicijn!
  Vrouw, 45 jaar

 10. Anoniem

  Gelijk na de eerste dag werkt het meteen, blaasontsteking is zo goed als weg. Bijwerkingen vallen me wel zwaar, veelal misselijk, hoofdpijn, moe, koorts, geen eetlust, futloos, zweten, heb me er zelfs ziek voor moeten melden op werk (vervelend). Maar als ik tegen de bijwerkingen aankijk heb ik toch liever dat dan een ontsteking, blij dat ik er echt snel vanaf was.
  Vrouw, 24 jaar

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.