Zoely

 83,00

ZOELY IS TIJDELIJK NIET VERKRIJGBAAR.
TREATED ADVISEERT QLAIRA OF YASMIN ALS ALTERNATIEF

yasmin anticonceptiepilqlaira tabletten

Deze anticonceptiepil wordt geproduceerd door fabrikant MSD en bevat 1,5mg Estradiol en 2,5mg Nomegestrolacetaat, waardoor deze hormonale anticonceptiemethode onder de combinatiepillen valt. Deze synthetische hormonen voorkomen de eisprong en maken het moeiljiker voor sperma om de baarmoeder binnen te dringen, waardoor zwangerschap voorkomen wordt.

Zoely is 99% betrouwbaar tegen zwangerschap en wordt door sommige vrouwen sporadisch gebruikt als methode voor het uitstellen van menstruaties. Elke Zoely pilstrip bevat 28 tabletten, waarvan er 4 inactief zijn. Zoely heeft dus geen stopweek.

Let op: Wil je Zoely kopen zonder recept? Zoely is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

 

Bestel direct online

DokterOnline
openingstijden

24/7

verzending

1-3 werkdagen
Gratis verzending

Treated
Snelle levering!
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Zoek een apotheek in de buurt

Vind een apotheek

Andere suggesties…

Beschrijving

Zoely is een anticonceptiepil die fabrikant MSD produceert. Je kunt Zoely online kopen via PilPil.nl.

Je slikt deze pil dagelijks en voorkomt daarmee zwangerschap doordat het bestanddelen bevat die de natuurlijke gehaltes van geslachtshormonen vervangen. Hierdoor wordt onder andere de ovulatie voorkomen en is het voor sperma moeilijker om de baarmoeder binnen te dringen.

De werkzame stoffen in deze anticonceptiepil zijn 2,5 mg nomegestrolacetaat en 1,5 mg oestradiol.

 • Eenvoudige anticonceptie, dagelijks één pil
 • Zoely is 99% betrouwbaar tegen zwangerschap
 • Kan menstruatieklachten helpen verlichten

De functie van je hormonen

Hormonen hebben een belangrijke functie in het lichaam. De geslachtshormonen zorgen er bijvoorbeeld voor dat er een bevruchting kan plaatsvinden en dat het lichaam op een zwangerschap is voorbereid. De progesteron- en oestrogeengehaltes stijgen en dalen elke maand gedurende de menstruatiecyclus. Zo weet je lichaam dat de eisprong kan plaatsvinden. Hierbij komt er een rijpe eicel vrij die vervolgens door een spermacel bevrucht kan worden.

De eicel reist verder door de eileider naar de baarmoeder. Als de eicel bevrucht is, zal het zich proberen in te nestelen in het baarmoederslijmvlies. Als de eicel niet bevrucht is, zal het met het endometrium worden afgestoten tijdens de menstruatie.

Hormonen spelen bij al deze processen een grote rol. Oestrogeen heeft namelijk een direct effect op de maandelijkse opbouw van het baarmoederslijmvlies en de hoeveelheid progesteron in het lichaam geeft aan wanneer het afgestoten kan worden.

Doordat een vermindering van deze hormonen aan het lichaam doorgeeft welke processen er plaats moeten vinden, zorgt hormonale anticonceptie, door de hoeveelheid hormonen in het bloed hoog te houden, ervoor dat deze processen niet meer optreden.

Door de aanwezigheid van nomegestrol en oestradiol denkt het lichaam dat er al een bevruchting heeft plaatsgevonden. Hierdoor treedt er geen eisprong op en wordt ook het baarmoederslijmvlies niet opgebouwd. Daarnaast zorgt nomegestrol ervoor dat de slijmprop rond de baarmoederhals dikker wordt, zodat spermacellen niet makkelijk kunnen binnendringen.

Extra informatie

Merk

geen gebruiksaanwijzing aanwezig.

5 ervaringen voor Zoely

 1. Anoniem

  PMS /overgangsklachten de overgangsconsulente adviseerde mij deze pil…was beetje sceptisch over de pil i.v.m eerdere ervaringen. Maar van af dag 1 ben ik gelukkig met deze pil heel licht beetje misselijk, de eerste stop week voelde ik me direct weer rot, en was ik blij dat ik weer kon beginnen nu na drie maanden heb ik het volgende probleem het medicijn is niet leverbaar tot 1e kwartaal 2020 vind het vreselijk en weet me geen raad, arts heeft me ACTIVELLE voor geschreven maar daar wordt ik niet blij van de bijwerkingen die er in vermeld staan.
  – Vrouw, 42

 2. Anoniem

  Ik heb anderhalf jaar een andere pil geslikt waar ik heel erg last van bijwerkingen kreeg, slaapproblemen , vermoeidheid , extreme hoofdpijn, stemmingswisselingen en ga zo maar door bijna het hele lijstje af. hierna een half jaar volledig gestopt met de pil en nu toch maar gestart met de zoely op aanrader van mijn huisarts. deze pil kan ik iedereen aanraden, ik heb totaal geen last meer van bijwerkingen en voel me prima! ook de gebruikswijze is heel handig vooral door de dagstickers zo kan je nooit vergeten f je al een pil had ingenomen vandaag. 1 nadeel en dat is dat deze niet vergoed word, maar het is het zeker waard!
  – Vrouw, 19

 3. Anoniem

  Ter preventie van osteoporose in eerste instantie microgynon ’20 voorgeschreven echter i.v.m. hevige bijwerkingen en menstruatieklachten na 1 maand op advies van de huisarts overgestapt op Zoely. Hier heb ik tot op heden nog geen last van bijwerkingen en de bloedingen duren 2 a 3 dagen en nauwelijks menstruatieklachten op een verwaarloosbare buikkramp na. Kortom heel tevreden over deze pil als alternatief op de reguliere voorgeschreven ethinylestradiol/levonorgestrel pil. Wat deze pil erg gebruiksvriendelijk maakt zijn de stickers met de dagen erop die bovenaan de strip geplakt kan worden. Hierdoor nooit meer twijfels of ik vandaag al een pil heb ingenomen of niet.
  – Vrouw, 28

 4. Anoniem

  Aangezien ik regelmatig last had van migraine, steeds rond mijn menstruatie, stelde mijn gynaecoloog voor om met Zoely te starten. Ik had ook steeds heel hevige bloedingen wat mijn dagelijkse leven soms onmogelijk maakte. Met deze pil zou ik geen maandstonden meer hebben en zou mijn migraine minderen. Het is ook effectief veel beter. Ik ben niet meer ongesteld want ik neem de pil gewoon door. Heel soms nog wat bloedverlies maar dit is te verwaarlozen. Mijn migraineaanvallen zijn behoorlijk geminderd. Ook hier soms rond de periode van menstruatie een opflakkering maar dit is goed te onderdrukken met pijnstillers (nurofen meestal).
  – Vrouw, 46

 5. Anoniem

  Ik ben 44 en in de Pre overgang. Na een lange zoek tocht aan deze pil gegaan. ik had last van stemmingswisselingen en andere overgangsklachten. Heb van alles geprobeerd. voeding aangepast, sporten, minder wijn en koffie etc niks hielp. als je ouder wordt neemt je oestrogeen af. Merkte na 2 weken al dat mijn hormonen in balans waren. voel me top. wel 4 kilo aangekomen maar die neem ik voor lief.
  – Vrouw, 44

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.