Zelleta

49,95

Zelleta is een minipil die gemaakt wordt door Morningside Healthcare. Deze pil bevat een kunstmatige vorm van progesteron en voorkomt zwangerschap.

Let op: Wil je Zelleta kopen zonder recept? Zelleta is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Treated

24/7

Volgende dag
Gratis verzending

Jouw apotheek

Beschrijving

Zelleta is een minipil en bevat dus een synthetische vorm van progesteron. Deze pil wordt door Morningside Healthcare op de markt gebracht. Deze vorm van hormonale anticonceptie bevat geen oestrogeen en is dus ook geschikt voor vrouwen die gevoelig zijn voor bijwerkingen wanneer zij dit hormoon slikken. Daarnaast kan deze pil ook gebruikt worden door vrouwen die borstvoeding geven.

  1. Effectief anticonceptiemiddel.
  2. Minder bijwerkingen
  3. Kan menstruatiebloedingen stoppen

Zelleta bevat een synthetische versie van progesteron genaamd desogestrel. Deze stof behoort tot de progestativa. Dit zijn synthetische progestagenen, of synthetische stoffen die in het lichaam een zelfde functie als progesteron uitvoeren. Doordat deze pil een stof bevat die dezelfde werking heeft als het lichaamseigen progesteron treden er geen stijgingen en dalingen meer op van dit hormoon in het lichaam. Vooral het voorkomen van de dalingen van de hoeveelheid progesteron is belangrijk.

Een daling in de hoeveelheid progesteron heeft namelijk aan het lichaam door dat de eisprong plaats moet vinden en dat de slijmprop in de baarmoederhals dunner moet worden zodat deze passeerbaar is voor spermacellen.

Doordat deze pil dus desogestrel bevat en de daling van progesteron niet meer optreedt wordt ook de eisprong tegengehouden. Zodoende kan er geen bevruchting optreden. Daarnaast zorgt desogestrel er ook voor dat de slijmprop in de baarmoederhals dik blijft zodat sperma de baarmoeder en eileiders niet meer kan bereiken.

Sommige versies van de minipil bevatten niet genoeg progestageen om de eisprong tegen te houden, maar Zelleta heeft bij een merendeel van de gebruiksters wel dit effect.

Ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Wees de eerste om “Zelleta” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.