Zelleta

 49,95

Zelleta is een minipil die gemaakt wordt door Morningside Healthcare. Deze pil bevat een kunstmatige vorm van progesteron en voorkomt zwangerschap.

Let op: Wil je Zelleta kopen zonder recept? Zelleta is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Bestel direct online

Treated
Snelle levering!
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Zoek een apotheek in de buurt

Vind een apotheek

Beschrijving

Zelleta is een minipil en bevat dus een synthetische vorm van progesteron. Deze pil wordt door Morningside Healthcare op de markt gebracht. Deze vorm van hormonale anticonceptie bevat geen oestrogeen en is dus ook geschikt voor vrouwen die gevoelig zijn voor bijwerkingen wanneer zij dit hormoon slikken. Daarnaast kan deze pil ook gebruikt worden door vrouwen die borstvoeding geven.

 • Effectief anticonceptiemiddel.
 • Minder bijwerkingen
 • Kan menstruatiebloedingen stoppen

Zelleta bevat een synthetische versie van progesteron genaamd desogestrel. Deze stof behoort tot de progestativa. Dit zijn synthetische progestagenen, of synthetische stoffen die in het lichaam een zelfde functie als progesteron uitvoeren. Doordat deze pil een stof bevat die dezelfde werking heeft als het lichaamseigen progesteron treden er geen stijgingen en dalingen meer op van dit hormoon in het lichaam. Vooral het voorkomen van de dalingen van de hoeveelheid progesteron is belangrijk.

Een daling in de hoeveelheid progesteron heeft namelijk aan het lichaam door dat de eisprong plaats moet vinden en dat de slijmprop in de baarmoederhals dunner moet worden zodat deze passeerbaar is voor spermacellen.

Doordat deze pil dus desogestrel bevat en de daling van progesteron niet meer optreedt wordt ook de eisprong tegengehouden. Zodoende kan er geen bevruchting optreden. Daarnaast zorgt desogestrel er ook voor dat de slijmprop in de baarmoederhals dik blijft zodat sperma de baarmoeder en eileiders niet meer kan bereiken.

Sommige versies van de minipil bevatten niet genoeg progestageen om de eisprong tegen te houden, maar Zelleta heeft bij een merendeel van de gebruiksters wel dit effect.

Vaak (1 op de 10 vrouwen of minder):

 • Hoofdpijn
 • misselijkheid of overgeven
 • pijnlijke borsten
 • acne
 • onregelmatige menstruaties
 • verminderd libido
 • gewichtsschommelingen
 • stemmingswisselingen

Soms (1 op de 100 vrouwen of minder):

 • Pijnlijke menstruaties
 • problemen bij het dragen van lenzen, haaruitval, vermoeidheid, cystes op de eierstokken, of infectie van de vagina.

Zelden (1 op de 1000 vrouwen of minder):

 • Huidproblemen zoals uitslag, netelroos of pijnlijke blauw-rode bultjes

Mag ik nog steeds alcohol drinken?

Ja. Alcohol zal de werking van deze pil niet beïnvloeden.

Heeft dit product invloed op de rijvaardigheid?

Nee. Je kunt gewoon blijven autorijden wanneer je deze pil slikt. Krijg je echter last van bijwerkingen die het autorijden gevaarlijk kunnen maken dan dien je niet auto te rijden en direct contact op te nemen met je arts.

Kan ik dit product gebruiken als ik zwanger ben?

Nee. Dit product is niet geschikt voor vrouwen die zwanger zijn of het vermoeden hebben dat ze zwanger zijn. Deze pil kan echter wel gebruikt worden door vrouwen die borstvoeding geven. Dit dient echter wel eerst met de arts besproken te worden.

Hoe moet ik dit product bewaren?

Op een droge en donkere plaats buiten het bereik van kinderen bewaren. Bewaar dit product altijd op kamertemperatuur.

Ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Wees de eerste om “Zelleta” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.