Synphase

 76,45

Synphase is een anticonceptiepil van Pfizer. De kunstmatige hormonen die het bevat, norethisteron en ethinylestradiol, bieden bescherming tegen zwangerschap doordat zij de werking van progesteron en oestrogeen nabootsen.

Let op: Wil je Synphase kopen zonder recept? Synphase is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Bestel direct online

Treated
Snelle levering!
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Zoek een apotheek in de buurt

Vind een apotheek

Beschrijving

Synphase is een anticonceptiepil van Pfizer. De kunstmatige hormonen die het bevat, norethisteron en ethinylestradiol, bieden bescherming tegen zwangerschap doordat zij de werking van progesteron en oestrogeen nabootsen.

 • Eenvoudig in te nemen
 • Verlicht menstruatiepijn
 • 99% betrouwbaar tegen zwangerschap

Deze pil dient tijdens elke cyclus van 28 dagen steeds 21 dagen achter elkaar eenmaal daags te worden ingenomen. De laatste 7 dagen van de cyclus zijn pilvrije dag. Dit wordt ook wel de stopweek genoemd. Het is een driefase pil. Dit houdt in dat elke strip drie verschillende soorten pillen met verschillende doseringen bevat. Alle pillen bevatten wel dezelfde actieve bestanddelen. Bij deze pil is het zeer belangrijk dat u de volgorde zoals aangegeven op de strip ten alle tijden nauwkeurig volgt.

Voordat zwangerschap kan plaatsvinden moet het vrouwelijk lichaam zich voorbereiden. Dit gebeurt tijdens elke menstruatiecyclus door de aanwezigheid van de hogere en lagere concentraties geslachtshormonen. Een van de belangrijkste onderdelen van de voorbereiding is de eisprong, of ovulatie. Dit zorgt er namelijk voor dat er een eicel vrijkomt in de eileider die klaar is om bevrucht te worden door een spermacel.

Ook moet het endometrium, het baarmoederslijmvlies, voorbereid worden op de innesteling van een bevruchte eicel zodat het uit kan groeien tot een embryo. Onder de invloed van de hoeveelheid progesteron en oestrogeen bouwt het baarmoederslijmvlies zich elke maand weer op en wordt het, in het geval er geen zwangerschap optreedt, ook weer afgestoten.

Synphase bevat synthetische hormonen die de hoeveelheid lichaamseigen geslachtshormonen aanvult wanneer er een daling in concentratie plaatsvindt. Hierdoor denkt het lichaam dat het de hierboven beschreven voorbereidingen niet meer hoeft te regelen. Zodoende treed er geen ovulatie op en wordt ook het baarmoederslijmvlies niet dik genoeg gemaakt voor een eicel.

Een derde functie van de hormonen in Syphase is dat ze het slijm rond de cervix dikker maken. Er wordt als het ware een slijmprop rond de ingang van de baarmoederhals gevormd. Dit heeft als resultaat dat het sperma niet gemakkelijk de baarmoeder en de eileiders kan bereiken. Aangezien bevruchting alleen plaatsvindt in de eileider beschermt deze pil dus ook op deze manier de gebruikster tegen zwangerschap.

Extra informatie

Merk

geen gebruiksaanwijzing aanwezig.

Frequentie onbekend:

 • Verhoogde bloeddruk
 • misselijkheid of overgeven
 • maagpijn
 • gewichtsschommelingen
 • veranderingen in eetlust
 • hoofdpijn
 • gevoelige borsten
 • depressie
 • veranderingen in het libido
 • onregelmatige vaginale bloeding
 • baarmoederaandoeningen

Mag ik nog steeds alcohol drinken?

Ja. De consumptie van alcohol heeft geen effect op de werkzaamheid van deze pil.

Heeft dit product invloed op de rijvaardigheid?

Nee. Als je echter last krijgt van bijwerkingen die het autorijden gevaarlijk maken dien je niet achter het stuur te stappen en direct contact op te nemen met je arts.

Kan ik dit product gebruiken als ik zwanger ben?

Deze pil is niet geschikt voor vrouwen die zwanger zijn of vermoeden zwanger te zijn. Stel de arts ervan op de hoogte als je borstvoeding geeft, aangezien dit middel dan niet gebruikt kan worden en de arts misschien een andere vorm van anticonceptie kan voorschrijven.

Hoe moet ik dit product bewaren?

Op een donkere, droge en veilige plek beneden de 25°C.

Ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Wees de eerste om “Synphase” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.