Synphase

76,45

Synphase is een anticonceptiepil van Pfizer. De kunstmatige hormonen die het bevat, norethisteron en ethinylestradiol, bieden bescherming tegen zwangerschap doordat zij de werking van progesteron en oestrogeen nabootsen.

Let op: Wil je Synphase kopen zonder recept? Synphase is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Treated

24/7

Volgende dag
Gratis verzending

Jouw apotheek

Beschrijving

Synphase is een anticonceptiepil van Pfizer. De kunstmatige hormonen die het bevat, norethisteron en ethinylestradiol, bieden bescherming tegen zwangerschap doordat zij de werking van progesteron en oestrogeen nabootsen.

  1. Eenvoudig in te nemen
  2. Verlicht menstruatiepijn
  3. 99% betrouwbaar tegen zwangerschap

Deze pil dient tijdens elke cyclus van 28 dagen steeds 21 dagen achter elkaar eenmaal daags te worden ingenomen. De laatste 7 dagen van de cyclus zijn pilvrije dag. Dit wordt ook wel de stopweek genoemd. Het is een driefase pil. Dit houdt in dat elke strip drie verschillende soorten pillen met verschillende doseringen bevat. Alle pillen bevatten wel dezelfde actieve bestanddelen. Bij deze pil is het zeer belangrijk dat u de volgorde zoals aangegeven op de strip ten alle tijden nauwkeurig volgt.

Voordat zwangerschap kan plaatsvinden moet het vrouwelijk lichaam zich voorbereiden. Dit gebeurt tijdens elke menstruatiecyclus door de aanwezigheid van de hogere en lagere concentraties geslachtshormonen. Een van de belangrijkste onderdelen van de voorbereiding is de eisprong, of ovulatie. Dit zorgt er namelijk voor dat er een eicel vrijkomt in de eileider die klaar is om bevrucht te worden door een spermacel.

Ook moet het endometrium, het baarmoederslijmvlies, voorbereid worden op de innesteling van een bevruchte eicel zodat het uit kan groeien tot een embryo. Onder de invloed van de hoeveelheid progesteron en oestrogeen bouwt het baarmoederslijmvlies zich elke maand weer op en wordt het, in het geval er geen zwangerschap optreedt, ook weer afgestoten.

Synphase bevat synthetische hormonen die de hoeveelheid lichaamseigen geslachtshormonen aanvult wanneer er een daling in concentratie plaatsvindt. Hierdoor denkt het lichaam dat het de hierboven beschreven voorbereidingen niet meer hoeft te regelen. Zodoende treed er geen ovulatie op en wordt ook het baarmoederslijmvlies niet dik genoeg gemaakt voor een eicel.

Een derde functie van de hormonen in Syphase is dat ze het slijm rond de cervix dikker maken. Er wordt als het ware een slijmprop rond de ingang van de baarmoederhals gevormd. Dit heeft als resultaat dat het sperma niet gemakkelijk de baarmoeder en de eileiders kan bereiken. Aangezien bevruchting alleen plaatsvindt in de eileider beschermt deze pil dus ook op deze manier de gebruikster tegen zwangerschap.

Lees ook: Synphase bijsluiter

Extra informatie

Merk

Ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Wees de eerste om “Synphase” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.