Microgynon

 49,00

Microgynon kopen is ook online mogelijk via onze veilige en snelle service. Microgynon 30 is een combinatiepil die de werking van de lichaamseigen hormonen progesteron en oestrogeen nabootst door middel van 30mcg ethinylestradiol en 150mcg levonorgestrel en wordt door Bayer geproduceerd. Deze vorm van anticonceptie is 99% betrouwbaar in het voorkomen van zwangerschap en sommige vrouwen gebruiken Microgynon voor het uitstellen van menstruatie bij belangrijke evenementen.

Let op: Wil je Microgynon kopen zonder recept? Microgynon is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Online medisch consult

DokterOnline
openingstijden

24/7

verzending

1-3 werkdagen
Gratis verzending

Treated
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Apotheek in de buurt?

Beschrijving

Microgynon 30 behoort tot de combinatiepillen en bevat twee werkzame stoffen die de werking van lichaamseigen hormonen nabootsen. De hormonen ethinylestradiol en levonorgestrel voorkomen de eisprong en innesteling van eventuele eicellen in de baarmoeder. Dit product wordt gemaakt door Bayer en u kunt Microgynon kopen als standaard pil (21 dagen), maar ook in verpakkingen die strips met 28 pillen bevatten. Indien u de Microgynon variant met 28 pillen koopt zullen de 7 pillen aan het einde van elke pillenstrip inactief zijn. Deze pillen zijn er dan ook om te zorgen dat u in uw dagelijkse routine van pilslikken blijft en niet weer vergeet met de anticonceptiepil te beginnen bij de start van uw nieuwe menstruatiecyclus. U kunt tegenwoordig online Microgynon bestellen bij Treated.com. Wilt u eerst meer informatie voordat u tot Microgynon kopen overgaat? Lees de bijsluiter dan goed door en overleg met uw huisarts bij verdere vragen.

 • Populair merkanticonceptie
 • 99% betrouwbaar
 • Verlicht ook pijnlijke en zware menstruaties

Elke maand bereid het vrouwelijke lichaam zich voor op zwangerschap door middel van de verdikking van het baarmoederslijmvlies en de eisprong. Wanneer er na de eisprong geen bevruchting optreedt en de bevruchte eicel zich niet in het endometrium innestelt heeft het lichaam door dat het niet zwanger is en treedt de menstruatie op.

Al deze processen worden geregeld door hormonen, namelijk progesteron en oestrogeen. Microgynon bevat de stoffen levonorgestrel en ethinylestradiol en deze lijken sterk op de lichaamseigen geslachtshormonen. Door de aanwezigheid van deze bestanddelen is het lichaam ervan overtuigd dat de eisprong al heeft plaatsgevonden. Hierdoor wordt er door de eierstokken geen eicel afgestoten en kan er dus ook geen bevruchting of zwangerschap volgen. Ook zorgen deze synthetische hormonen ervoor dat het baarmoederslijmvlies minder geschikt is voor innesteling doordat het minder dik wordt. Daarnaast wordt er onder invloed van deze stofjes ook een dikke slijmprop rond de baarmoederhals gevormd. Sperma kan daardoor minder makkelijk de cervix binnendringen.

Indien u last heeft van onregelmatige menstruaties of pijnlijke menstruaties kan het zijn dat uw huisarts een recept voor Microgynon uitschrijft aangezien deze combinatiepil symptomen vermindert en onregelmatige maandelijkse stonden reguleert.

Vaak (1 op de 10 personen of minder):

 • Misselijkheid
 • maagpijn
 • gewichtsschommelingen
 • hoofdpijn
 • pijnlijke borsten
 • stemmingsschommelingen

Soms (1 op de 100 personen of minder):

 • Overgeven
 • vocht vasthouden
 • migraine
 • verminderd libido
 • grotere borsten
 • huidirritatie.

Zelden (1 op de 1000 personen of minder):

 • Het slecht verdragen van contactlenzen
 • gewichtsverlies
 • afscheiding uit de vagina of tepels

Mag ik nog steeds alcohol drinken?

Ja. De consumptie van alcohol heeft geen effect op de werkzaamheid van deze pil. Je kunt dus nog steeds alcohol drinken bij gebruik van Microgynong 30.

Heeft dit product invloed op de rijvaardigheid?

Nee. Als je echter last krijgt van bijwerkingen die het autorijden gevaarlijk maken dien je niet achter het stuur te stappen en direct contact op te nemen met je arts over deze anticonceptiemethode.

Kan ik dit product gebruiken als ik zwanger ben?

Deze pil is niet geschikt voor vrouwen die zwanger zijn of vermoeden zwanger te zijn. Stel de arts ervan op de hoogte als je borstvoeding geeft, aangezien dit middel dan niet gebruikt kan worden en de arts misschien een andere vorm van anticonceptie kan voorschrijven.

Hoe moet ik Microgynon bewaren?

Op een donkere plek en beneden een temperatuur van 25 graden op een veilige plek buiten het bereik van kinderen bewaren.

1 ervaring voor Microgynon

 1. Anoniem

  Eerste maanden merkte ik niet zoveel van. Maar hoe langer ik nam hoe meer ik bijwerkingen kreeg. Ik kreeg last van stemmingswisseling, duizelig, hoofdpijn, somber, geen zin in, kutgevoel, soms niet lekker, moe, migraine aanvallen. Nu ben ik 1 week gestopt met de pil. Nu gaat wel wat beter. Ik kijk hoe over een maand is.
  – Vrouw, 30

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.