Marvelon

 53,20

Marvelon is een anticonceptiepil en bevat 30mcg Ethinylestradiol en 150mcg Desogestrel. Deze pil voorkomt zwangerschap doordat de actieve bestanddelen de eisprong tegengaan en zorgen dat innesteling van eventuele eicellen in de baarmoeder bemoeilijkt wordt. Marvelon is 99% betrouwbaar als hormonale anticonceptiemethode.

Let op: Marvelon is een receptplichtig geneesmiddel. U dient een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of u dit geneesmiddel kunt gebruiken.

DokterOnline
openingstijden

24/7

verzending

1-3 werkdagen
Gratis verzending

Treated
TIP!
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Jouw apotheek

Beschrijving

Over Marvelon

Marvelon is een hormonale anticonceptiepil. Het bevat twee synthetische hormonen (Ethinylestradiol en Desogestrel) waardoor Marvelon ook wel een combinatiepil wordt genoemd. Deze twee hormonen werken samen om een mogelijke zwangerschap te voorkomen.

Dit product helpt ook om zware menstruaties te verlichten. Marvelon is een makkelijk te gebruiken geneesmiddel dat 21 dagen lang éénmaal daags moet worden geslikt, waarna er een stopweek van 7 dagen volgt.

 • Eénmaal daags één pil
 • 99% betrouwbaar tegen zwangerschap
 • Kan zware menstruaties helpen verlichten

Eisprong

Elke maand bereidt het vrouwelijk lichaam zich opnieuw voor op een eventuele zwangerschap. De eisprong is één van de processen die deel uitmaakt van de voorbereiding van het lichaam. Tijdens de eisprong wordt er een rijpe eicel door de eierstokken afgestoten. Zodra de rijpe eicel zich in de eileider bevindt, kan het bevrucht worden door een spermacel. Als een spermacel met succes de rijpe eicel bereikt kan er bevruchting plaatsvinden.

Als de bevruchte eicel de baarmoeder heeft bereikt, zal het zich innestelen in het baarmoederslijmvlies om vervolgens tot embryo uit te groeien. Als er echter geen bevruchting optreedt, wordt de eicel tijdens de menstruatie door het lichaam afgestoten.

Kunstmatige hormonen

De eisprong wordt door het hormoon progesteron gereguleerd en oestrogeen is verantwoordelijk voor het afstoten van het baarmoederslijmvlies. De actieve bestanddelen in Marvelon, ethinylestradiol en desogestrel, bootsen de werking van deze hormonen na.

De aanwezigheid van deze kunstmatige hormonen zorgen ervoor dat het lichaam denkt dat de eisprong al heeft plaatsgevonden. Hierdoor wordt er geen rijpe eicel afgestoten en bereidt het baarmoederslijmvlies zich niet voor op een mogelijke innesteling. De werkzame bestanddelen zorgen er ook voor dat de slijmprop rond de cervix dikker wordt. Zo kunnen spermacellen niet gemakkelijk de baarmoeder bereiken, wat de kans op zwangerschap nog verder verkleint.

Marvelon: populair anticonceptiemiddel

Anticonceptiepillen zoals de combinatiepil Marvelon zijn de meest populaire vorm van anticonceptie aangezien ze makkelijk te gebruiken zijn, 99% betrouwbaar zijn, en geen onderbreking vormen tijdens de geslachtsgemeenschap.

U kunt dit anticonceptiemiddel bij een online apotheek bestellen. U dient daarvoor een korte medische vragenlijst in te vullen die door een geregistreerde arts wordt beoordeeld. Bij goedkeuring ontvangt u uw medicatie gemiddeld binnen een werkdag in huis.

Marvelon patiëntenbijsluiter
Marvelon productkenmerken

Extra informatie

Merk

6 ervaringen voor Marvelon

 1. Anoniem

  Ik ben overgestapt van marvelon naar mirenaspiraal. Vlak hierna kwam de marvelon slecht in het nieuws. Ik ben niet alleen hierom blij dat ik de overstap maakte. Ook omdat ik helemaal niet ongesteld wordt nu en nauwelijks hoofdpijn en buikpijn meer.
  – Vrouw, 26

 2. Anoniem

  Om hevige krampen voor en tijdens de menstruatie tegen te gaan. En om een regelmatige cyclus te krijgen
  – Vrouw, 46

 3. Anoniem

  Nadat ik al diverse keren antibiotica heb gekregen van de dermatoloog kwam de acne steeds terug. Aangezien ik niet zomaar met roaccutane wilde beginnen, gezien de bijwerkingen, heb ik mijn huisarts gevraagd om een pil die ook werkt tegen acné. Heb hiervoor namelijk nuvaring gehad, maar daar werd de acné niet minder van. Nu gebruik ik deze pil ongeveer een half jaar en mijn huid is er enorm van vooruit gegaan. Mijn huid had eerst erg veel onderhuidse ontstekingen, maar nu zijn die helemaal weggetrokken. Af en toe nog een klein puistje maar niet te vergelijken met voorheen. Ik raad deze pil dus zeker aan bij een probleemhuid, ik ben blij dat ik niet direct aan de zware medicijnen ben gegaan!
  – Vrouw, 24 jaar.

 4. Anoniem

  Ik slik de Marvelon voor zwangerschapspreventie. Al met al vind ik het een erg fijne pil. Zo merk ik dat mijn huid erop vooruit is gegaan sinds ik Marvelon gebruik. Wel ervaar ik een verminderd libido sinds ik deze pil slik; dit vind ik een erg vervelende bijwerking.
  – Vrouw, 18

 5. Anoniem

  Ik ben 21 jaar, en ben voor 2,5 week begonnen met marvelon, dit omdat ik hiervoor. Migrogynon had geslikt alleen last kreeg van acne en de buikkrampen tijdens menstruatie aanhielden. De huisarts schreef mij marvelon 30. Voor, dit ook omdat mijn moeder dit heeft geslikt jarenlang en nergens meer last van had. Nou dat had ik geweten… De ellende begon na 2,5 week ook gelijk, ik kreeg erg veel last van bijwerkingen, en dit nu in net op vakantie was. Ik baalde had heel erg last van: licht in me hoofd(tot randje van flauwvallen) , hoofdpijnen, misselijk, een hele snelle en onregelmatige hartslag… Werd er bijna soort van paniekerig van, temperatuurwisselingen , sneller emotioneel, hele rusteloze benen.. Erg moe etc. Ik voelde me er echt heel ongemakkelijk mee.. Dagen weinig tot niks kunnen doen, nu voel ik me eindelijk weer wat fijner, ben meteen met de pil gestopt. Voor mij geen pillen meer.. Wat een ellende, ik reageer te heftig op pillen. Dan liever elke maand buikpijn en medicijnen daar voor slikken dan ooit nog een pil. Alleen dat je aankomt van de pil marvelon is een fabel, het eten smaakt beter en je hebt wat sneller een hongerig gevoel, maar als je het gewoon bij 3 maaltijden per dag en 2 gezonde tussendoortjes houd is er niks aan het handje;) niet er aan toegeven dan lukt het prima.
  – Vrouw, 21

 6. Anoniem

  Ik slik deze pil nu sinds mijn 15e en heb pas besloten te stoppen. Ik word niet meer ongesteld in mijn stopweken en ik vind dit erg vervelend omdat je daar toch een beetje op rekent rondom de stopweek. Na dat ik met deze pil ben begonnen wel 10 kilo aangekomen, ik was toen was flink aan het puberen, dus dit kan elkaar hebben beïnvloed.
  – Vrouw, 20

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.