Marvelon

 53,20

Marvelon is een anticonceptiepil en bevat 30mcg Ethinylestradiol en 150mcg Desogestrel. Deze pil voorkomt zwangerschap doordat de actieve bestanddelen de eisprong tegengaan en zorgen dat innesteling van eventuele eicellen in de baarmoeder bemoeilijkt wordt. Marvelon is 99% betrouwbaar als hormonale anticonceptiemethode.

Let op: Marvelon is een receptplichtig geneesmiddel. U dient een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of u dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Online medisch consult

DokterOnline
openingstijden

24/7

verzending

1-3 werkdagen
Gratis verzending

Treated
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Apotheek in de buurt?

Extra informatie

Merk

De strip bevat 21 tabletten. Bij iedere tablet staat aangegeven op welke dag deze moet worden ingenomen. Neem de tabletten elke dag ongeveer op dezelfde tijd in, zonodig met wat water. Volg de richting van de pijl die op de strip is aangegeven tot je alle 21 tabletten hebt ingenomen. Daarna neem je 7 dagen geen tablet. In de loop van deze 7 dagen hoort een bloeding te beginnen (de zogenaamde onttrekkingsbloeding). Deze begint gewoonlijk op de 2de of 3de dag na de laatste Marvelon-tablet. Begin op de 8ste dag met de volgende strip, ongeacht of de bloeding dan al voorbij is of niet. Dit betekent dat je steeds op dezelfde dag van de week met een volgende strip begint, en ook dat de onttrekkingsbloeding elke maand ongeveer op dezelfde dagen valt.

Beschrijving

Over Marvelon

Marvelon is een hormonale anticonceptiepil. Het bevat twee synthetische hormonen (Ethinylestradiol en Desogestrel) waardoor Marvelon ook wel een combinatiepil wordt genoemd. Deze twee hormonen werken samen om een mogelijke zwangerschap te voorkomen.

Dit product helpt ook om zware menstruaties te verlichten. Marvelon is een makkelijk te gebruiken geneesmiddel dat 21 dagen lang éénmaal daags moet worden geslikt, waarna er een stopweek van 7 dagen volgt.

 • Eénmaal daags één pil
 • 99% betrouwbaar tegen zwangerschap
 • Kan zware menstruaties helpen verlichten

Eisprong

Elke maand bereidt het vrouwelijk lichaam zich opnieuw voor op een eventuele zwangerschap. De eisprong is één van de processen die deel uitmaakt van de voorbereiding van het lichaam. Tijdens de eisprong wordt er een rijpe eicel door de eierstokken afgestoten. Zodra de rijpe eicel zich in de eileider bevindt, kan het bevrucht worden door een spermacel. Als een spermacel met succes de rijpe eicel bereikt kan er bevruchting plaatsvinden.

Als de bevruchte eicel de baarmoeder heeft bereikt, zal het zich innestelen in het baarmoederslijmvlies om vervolgens tot embryo uit te groeien. Als er echter geen bevruchting optreedt, wordt de eicel tijdens de menstruatie door het lichaam afgestoten.

Kunstmatige hormonen

De eisprong wordt door het hormoon progesteron gereguleerd en oestrogeen is verantwoordelijk voor het afstoten van het baarmoederslijmvlies. De actieve bestanddelen in Marvelon, ethinylestradiol en desogestrel, bootsen de werking van deze hormonen na.

De aanwezigheid van deze kunstmatige hormonen zorgen ervoor dat het lichaam denkt dat de eisprong al heeft plaatsgevonden. Hierdoor wordt er geen rijpe eicel afgestoten en bereidt het baarmoederslijmvlies zich niet voor op een mogelijke innesteling. De werkzame bestanddelen zorgen er ook voor dat de slijmprop rond de cervix dikker wordt. Zo kunnen spermacellen niet gemakkelijk de baarmoeder bereiken, wat de kans op zwangerschap nog verder verkleint.

Marvelon kopen

Anticonceptiepillen zoals de combinatiepil Marvelon zijn de meest populaire vorm van anticonceptie aangezien ze makkelijk te gebruiken zijn, 99% betrouwbaar zijn, en geen onderbreking vormen tijdens de geslachtsgemeenschap.

Je kunt dit anticonceptiemiddel bij een online apotheek bestellen. Je dient daarvoor een korte medische vragenlijst in te vullen die door een geregistreerde arts wordt beoordeeld. Bij goedkeuring ontvangt je je medicatie gemiddeld binnen een werkdag in huis.

Vaak (komen voor bij minder dan 1 op de 10 vrouwen):

 • depressieve stemmingen, stemmingsveranderingen
 • hoofdpijn
 • misselijkheid, buikpijn
 • gevoelige borsten, pijnlijke borsten
 • gewichtstoename

Soms (komen voor bij minder dan 1 op de 100 vrouwen):

 • vochtophoping
 • minder zin om te vrijen
 • migraine
 • overgeven, diarree
 • huiduitslag, galbulten (netelroos)
 • vergroting van de borsten

Zelden (komen voor bij minder dan 1 op de 1000 vrouwen):

 • schadelijke bloedstolsels in een ader of slagader, bijvoorbeeld:
  • in een been of voet (bijvoorbeeld diepe veneuze trombose)
  • in een long (bijvoorbeeld longembolie)
  • hartaanval
  • beroerte
  • ‘kleine beroerte’ of tijdelijke verschijnselen zoals bij een beroerte, bekend als TIA (transient ischemic attack)
  • bloedstolsels in de lever, maag/darmen, nieren of ogen. De kans om een bloedstolsel te krijgen is groter als er andere omstandigheden op u van toepassing zijn die dit risico verhogen (zie rubriek 2 voor meer informatie over de omstandigheden die het risico op bloedstolsels verhogen en de verschijnselen van een bloedstolsel).
 • overgevoeligheidsreacties
 • meer zin om te vrijen
 • irritatie van de ogen bij het gebruik van contactlenzen
 • pijnlijke, blauwrode knobbels in de huid (erythema nodosum), huiduitslag met onregelmatige rode vlekken of zweren (erythema multiforme)
 • afscheiding uit de tepel, verandering in de afscheiding uit de vagina
 • gewichtsafname

Mag ik alcohol drinken

Ja. Alcohol heeft geen effect op de werking van dit geneesmiddel.

Heeft dit medicijn invloed op de rijvaardigheid?

Er zijn geen aanwijzingen dat de rijvaardigheid en het vermogen om machines te gebruiken beïnvloed worden.

Hoe bewaar ik dit middel?

Buiten het zicht en bereik van kinderen houden. Gebruik dit geneesmiddel niet meer na de uiterste houdbaarheidsdatum. Die is te vinden op de doos en de blisterstrip na EXP. Daar staat een maand en een jaar. De laatste dag van die maand is de uiterste houdbaarheidsdatum. Bewaren beneden 30 °C. Niet in de vriezer bewaren. Bewaren in de oorspronkelijke blisterverpakking ter bescherming tegen licht en vocht. Neem dit geneesmiddel niet in als je bijvoorbeeld ziet dat de tabletten verkleurd of verbrokkeld zijn of wanneer je andere zichtbare tekenen van achteruitgang in kwaliteit opmerkt.

Mag ik Marvelon gebruiken als ik zwanger ben?

Als je zwanger bent, of denkt dat je zwanger zou kunnen zijn mag je Marvelon niet gebruiken. Als je vermoedt dat je zwanger bent terwijl je Marvelon gebruikt, neem dan zo snel mogelijk contact op met je arts.

6 ervaringen voor Marvelon

 1. Anoniem

  Ik ben overgestapt van marvelon naar mirenaspiraal. Vlak hierna kwam de marvelon slecht in het nieuws. Ik ben niet alleen hierom blij dat ik de overstap maakte. Ook omdat ik helemaal niet ongesteld wordt nu en nauwelijks hoofdpijn en buikpijn meer.
  – Vrouw, 26

 2. Anoniem

  Om hevige krampen voor en tijdens de menstruatie tegen te gaan. En om een regelmatige cyclus te krijgen
  – Vrouw, 46

 3. Anoniem

  Nadat ik al diverse keren antibiotica heb gekregen van de dermatoloog kwam de acne steeds terug. Aangezien ik niet zomaar met roaccutane wilde beginnen, gezien de bijwerkingen, heb ik mijn huisarts gevraagd om een pil die ook werkt tegen acné. Heb hiervoor namelijk nuvaring gehad, maar daar werd de acné niet minder van. Nu gebruik ik deze pil ongeveer een half jaar en mijn huid is er enorm van vooruit gegaan. Mijn huid had eerst erg veel onderhuidse ontstekingen, maar nu zijn die helemaal weggetrokken. Af en toe nog een klein puistje maar niet te vergelijken met voorheen. Ik raad deze pil dus zeker aan bij een probleemhuid, ik ben blij dat ik niet direct aan de zware medicijnen ben gegaan!
  – Vrouw, 24 jaar.

 4. Anoniem

  Ik slik de Marvelon voor zwangerschapspreventie. Al met al vind ik het een erg fijne pil. Zo merk ik dat mijn huid erop vooruit is gegaan sinds ik Marvelon gebruik. Wel ervaar ik een verminderd libido sinds ik deze pil slik; dit vind ik een erg vervelende bijwerking.
  – Vrouw, 18

 5. Anoniem

  Ik ben 21 jaar, en ben voor 2,5 week begonnen met marvelon, dit omdat ik hiervoor. Migrogynon had geslikt alleen last kreeg van acne en de buikkrampen tijdens menstruatie aanhielden. De huisarts schreef mij marvelon 30. Voor, dit ook omdat mijn moeder dit heeft geslikt jarenlang en nergens meer last van had. Nou dat had ik geweten… De ellende begon na 2,5 week ook gelijk, ik kreeg erg veel last van bijwerkingen, en dit nu in net op vakantie was. Ik baalde had heel erg last van: licht in me hoofd(tot randje van flauwvallen) , hoofdpijnen, misselijk, een hele snelle en onregelmatige hartslag… Werd er bijna soort van paniekerig van, temperatuurwisselingen , sneller emotioneel, hele rusteloze benen.. Erg moe etc. Ik voelde me er echt heel ongemakkelijk mee.. Dagen weinig tot niks kunnen doen, nu voel ik me eindelijk weer wat fijner, ben meteen met de pil gestopt. Voor mij geen pillen meer.. Wat een ellende, ik reageer te heftig op pillen. Dan liever elke maand buikpijn en medicijnen daar voor slikken dan ooit nog een pil. Alleen dat je aankomt van de pil marvelon is een fabel, het eten smaakt beter en je hebt wat sneller een hongerig gevoel, maar als je het gewoon bij 3 maaltijden per dag en 2 gezonde tussendoortjes houd is er niks aan het handje;) niet er aan toegeven dan lukt het prima.
  – Vrouw, 21

 6. Anoniem

  Ik slik deze pil nu sinds mijn 15e en heb pas besloten te stoppen. Ik word niet meer ongesteld in mijn stopweken en ik vind dit erg vervelend omdat je daar toch een beetje op rekent rondom de stopweek. Na dat ik met deze pil ben begonnen wel 10 kilo aangekomen, ik was toen was flink aan het puberen, dus dit kan elkaar hebben beïnvloed.
  – Vrouw, 20

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.