Truvada

 768,90

Truvada kopen ter preventie van HIV-infectie kan tegenwoordig ook via een samenwerkende online apotheek van PilPil.nl. Deze medicatie kun je gebruiken om HIV-besmetting te voorkomen. Dit medicijn bevat de twee actieve ingrediënten emtricitabine en tenofovir disoproxil en geeft een lager risico op HIV-overdracht.

Je kunt Truvada bestellen via onze online service. Je vult een medische vragenlijst in waarna een arts beoordeelt of je Truvada veilig kunt gebruiken. Als dat zo is, wordt er een recept voor Truvada uitgeschreven en zal de apotheek Truvada discreet naar je versturen. Levering vindt doorgaans plaats op de volgende werkdag.

Let op: Wil je Truvada kopen zonder recept? Truvada is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Bestel direct online

DokterOnline
openingstijden

24/7

verzending

1-3 werkdagen
Gratis verzending

Treated
Snelle levering!
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Zoek een apotheek in de buurt

Vind een apotheek

Beschrijving

Over Truvada

Truvada kopen kan via een van de samenwerkende apotheken. De farmaceutische fabrikant Gilead heeft dit medicijn (PrEP) geproduceerd, het middel is een antiretrovirale behandeling ter voorkoming van HIV-besmetting.

Truvada blokkeert de werking van een lichaamseigen enzym. Het HIV-virus heeft dit specifieke enzym nodig om zich te herstellen en te vermenigvuldigen. Door de blokkade verlaag je het risico op een HIV-infectie sterk.

Als je PrEP voor het eerst gebruikt, dien je eerst een HIV-test te doen om je HIV-status te controleren. Je kunt hiervoor terecht bij je huisarts, de GGD of door een online zelftest te bestellen.

Als je een PrEP-gebruiker bent en je wilt PrEP online kopen, kun je via ons Truvada bestellen of de generieke versie van PrEP kopen. Wij werken samen met erkende artsen die elke bestelling controleren om je veiligheid te waarborgen.

Bij goedkeuring schrijft een arts een elektronisch recept voor Truvada uit, dat via een online apotheek wordt verstuurd. Je ontvangt Truvada uiteraard in een discrete verpakking en doorgaans de volgende werkdag al.

Als je PrEP gebruikt om je risico op een HIV-besmetting te verlagen, besef dan wel dat Truvada en generieke PrEP het risico op besmetting niet volledig wegneemt. Blijf dus veilig vrijen: gebruik een condoom. Zo houd je het risico op besmetting zo laag mogelijk.

Je kunt Truvada bestellen via een samenwerkende apotheek van PilPil.nl, als je al PrEP gebruikt. Overleg met je huisarts als je een gelijkwaardig medicijn gebruikt en een herhaalrecept voor Truvada wenst te krijgen.

Hoe wordt HIV overgedragen?

HIV (Human Immunodeficiency Virus) is een aandoening die van persoon op persoon overgedragen kan worden via sperma en voorvocht uit de penis, vaginale vloeistoffen, anale vloeistoffen en bloed. Dit houdt in dat je HIV-positief kunt worden door onbeschermde seks te hebben of door naalden en spuiten met anderen te delen. Onveilig vrijen is de grootste oorzaak van HIV-infecties.

Wat zijn de symptomen van HIV?

HIV-symptomen zijn in een vroeg stadium vaak moeilijk van andere aandoeningen te onderscheiden. Bij een HIV-infectie kun je griepachtige symptomen ervaren en dit is makkelijk te verwarren met andere aandoeningen. Als je HIV niet laat behandelen, kan het virus flinke schade aan het immuunsysteem veroorzaken. Dat kan leiden tot AIDS (Acquired Immune Deficiency Syndrome).

Hoe kan ik HIV behandelen?

Tot op heden is er geen genezing van HIV-infecties mogelijk. Als je HIV-positief raakt, is het doel van de behandeling om het virus zo veel mogelijk te onderdrukken zodat het zich niet kan ontwikkelen. De medicatie hiervoor valt onder de antiretrovirale medicijnen. Deze stoppen het functioneren van een enzym wat van nature in je lichaam voorkomt en door het HIV-virus wordt gebruikt om zich te ontwikkelen. Zonder dit enzym kan het virus zich niet vermenigvuldigen (reverse transcriptase).

Truvada wordt alleen aangeraden als je op zoek bent naar een behandeling om besmetting te voorkomen (PrEP) en kan niet worden gebruikt als je al HIV-positief bent.

Hoe werkt Truvada?

Truvada bevat twee actieve ingrediënten, namelijk emtricitabine en tenofovir disoproxil. De werking van deze bestanddelen is gelijkwaardig aan die van HIV-behandelingen (PrEP) en beperkt de mogelijkheid tot ontwikkeling van het HIV-virus in je lichaam.

Lees ook: Truvada bijsluiter

Extra informatie

Merk

geen gebruiksaanwijzing aanwezig.

12 ervaringen voor Truvada

 1. Anoniem

  Mijn creatine liep terug, zo bleek uit mijn bloedonderzoek. Daardoor kreeg ik wat irritatie pijn aan mijn nieren. Ik heb 13 jaar truvada geslikt samen met issentres. En zonder bijwerkingen naar alle te vredenheid. Het alternatie welke ik nu slik is abacavir/lamivudine. Deze kent veel bijwerkingen zoals duizeligheid. Dat schijnt naar 6 weken minder te worden.
  – Man, 43

 2. Anoniem

  Geen direct merkbare bijwerkingen. Bleek echter bij halfjaarlijkse controle specialist dat nier/leverfunctie achteruit gingen vandaar switch naar Triumeq. Slikte overigens Truvada samen met Viramune.
  – Man, 56

 3. Anoniem

  Slik al ruim acht jaar Truvada samen met Viramune. Heb eigenlijk geen bijwerkingen en mijn viral load is altijd onmeetbaar. Helemaal goed dus!
  – Man, 48

 4. Anoniem

  Weet niet of het klopt maar ik ben soms minder happy en slechte gevoelens, wantrouwen.. Weet niet of het iets Met medicatie te maken heeft.. Maar is wel zelfde moment begonnen? Buikklachten Voel me wel actief enzo
  – Vrouw, 28

 5. Anoniem

  Ik gebruik Truvada in combinatie met Viramune. In het eerste jaar moest ik wennen aan de medicijnen, maar mijn viral load werd heel snel veel minder. Na een paar maanden was ik undetectable.
  – Man, 46

 6. Anoniem

  De start met Truvada was in combinatie met Tivicay. Nauwelijks bijwerkingen gehad behalve vermoeidheid. Kan dus niet met zekerheid zeggen door welk medicijn de bijwerking kwam. Sliep wel zaaaalig.
  – Man, 50

 7. Anoniem

  Hoge leverwaarden. Lastig dat ik er telkens bij moest eten in verband met ritonavir

 8. Anoniem

  Ik gebruikte Truvada in combinatie met Veramune al 7 jaar, zeer tevreden, nooit bijwerkingen gehad. Ik zelf rook niet, drink heel zeldzaam alcohol wat schild voor de totaal conditie. Ik heb wel hepatitis C aanwezig, maar nooit behandeld geweest er tegen aan. Momenteel begonnen aan een switch/studie/tryal van het medicijn. Anders zou ik nog steeds doorgaan met hetzelfde combinatie. Ik wil toch iets voor de mensen en onderzoek kunnen betekenen. Hoop het wordt een succes en hier komt een nieuwe ervaringsverhal.
  – Vrouw, 37

 9. Anoniem

  Ik gebruik Truvada gecombineerd met Viramune sinds maart 2012. Voordat ik met medicijnen begon was mijn CD4 boven de 350, maar ik wilde af van de buikklachten die ik voortdurend had. Bovendien wilde ik het risico van besmetten van mijn eventuele sexpartners naar nul brengen. De eerste maanden ndat ik begonnen ben met de combinatietherapie heb ik best wel wat last gehad. Pas naar een aantal maanden voelde ik me weer ok. Mijn viral load is nu undectable. Ik neem de medicijnen dagelijks in rond 8 uur ‘s-ochtends.
  – Man, 42

 10. Anoniem

  Ik gebruik truvada in combinatie met viramune. Mijn cd4 is goed en mijn vl niet meetbaar. Heb weinig bijwerkingen. Wel last van veel stemmingswisselingen sinds ik de medicatie neem.
  – Vrouw, 32

 11. Anoniem

  Ik heb tot eergisteren truvada in combinatie met stocrin gebruikt. Voor de stocrin ben ik nauwelijks gevoelig. Truvada was helemaal geen probleem. Tenminste… voor de bijwerkingen die je opmerkt. Helaas heeft het er wel alle schijn van (dankzij oplettende internist wel geconstateerd) dat Truvada mijn nierfunctioneren heeft verminderd. Daarom ben ik sinds gisteren over op Kivexa. Ik zal later schrijven hoe me dat bevalt want dat weet ik nu nog niet.
  – Man, 38

 12. Anoniem

  Heb veel combinaties geprobeerd. Maar altijd samen met Truvada. Gebruik nu sinds 8 maanden Isentress en Truvada, en ik kan zeggen dat ik nagenoeg geen bijwerkingen voel. Ik zeg “nagenoeg”, omdat ik vaak pijn in mijn benen en voeten voel. Ik denk niet dat het van de medicatie komt, maar dat weet ik niet zeker.
  – Man, 41

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.