Valaciclovir

 54,19

Categorieën: , Tag:

Valaciclovir is een krachtig geneesmiddel dat gebruikt kan worden voor de behandeling van genitale herpes. Het is de generieke versie van Valtrex (Zelitrex) en werkt op dezelfde manier.

Valaciclovir is beschikbaar in tabletvorm en bevordert de hersteltijd. Dit doet het door het virus te onderdrukken. Als je Valaciclovir direct toepast bij de eerste tekenen van een nieuwe uitbraak kan het de ernst van de uitbraak beperken.

Let op: Wil je Valaciclovir kopen zonder recept? Valaciclovir is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Bestel direct online

Treated
Snelle levering!
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

DokterOnline
openingstijden

24/7

verzending

1-3 werkdagen
Gratis verzending

Zoek een apotheek in de buurt

Vind een apotheek

Beschrijving

Valaciclovir is een medicijn tegen genitale herpes. Het is beschikbaar in tabletvorm en bevordert de hersteltijd. Dit doet het door het virus te onderdrukken. Als je Valaciclovir direct toepast bij de eerste tekenen van een nieuwe uitbraak kan het de ernst van de uitbraak beperken.

Behandelt een uitbraak zeer snel
Voorkomt de ontwikkeling van symptomen
Ideaal voor mensen die vaak last hebben van een nieuwe uitbraak

Herpes wordt veroorzaakt door HSV-1 of HSV-2 en kan zich uiten in de vorm van orale of genitale zweertjes of blaasjes. De ziekte kan momenteel nog niet worden genezen. Het virus blijft dus in het lichaam aanwezig. De ernst en frequentie van de uitbraken nemen echter af als je ouder wordt.

Meer risico bij lage weerstand

Genitale herpes kan lang onderdrukt blijven. Het is dus moeilijk in te schatten wanneer een nieuwe uitbraak zal plaatsvinden. Normaal gesproken treedt het virus opnieuw op als je immuunsysteem zwakker is – bijvoorbeeld als je erg moe bent of  verkouden. Herpesmedicatie helpt bij het versnellen van het herstel, het beperkt de ernst van de symptomen en het zorgt ervoor dat het herpesvirus weer wordt onderdrukt.

Actieve bestanddelen Valaciclovir

Het actieve bestanddeel van Valaciclovir is de stof valaciclovir. Dit is een prodrug die door middel van de stofwisseling in het lichaam wordt omgezet tot het antivirale middel aciclovir. Dit helpt het herpesvirus bestrijden door de werking van het enzym DNA-polymerase te remmen. Als de remming heeft plaatsgevonden, kan het virus niet verder groeien en is het vatbaar voor een aanval van het immuunsysteem. Het immuunsysteem kan het virus vervolgens weer onderdrukken.

Lees ook: Valaciclovir bijsluiter

4 ervaringen voor Valaciclovir

 1. Anoniem

  Ik had een herpes hepatitis opgelopen vanwege immuunonderdrukkende medicijnen die ik slikte voor mijn crohn. Om terugkeer van het virus in mijn lever te voorkomen, slik ik nu alweer bijna 2 jaar Valaciclovir. Ik heb nooit last gehad van bijwerkingen. Wel vind ik de pillen wat groot en had ik in het begin wat moeite met innemen. Ik ben op zoek naar mensen die dit middel al echt langdurig slikken. Wat zijn jullie ervaringen? Ik heb angst dat het virus ooit resistent wordt tegen het middel.
  – Vrouw, 30

 2. Anoniem

  Ik heb het “koortslipvirus” maar dan bij mijn oog. Vorige keren heeft het medicijn wel geholpen, maar met de nodige bijwerkingen waardoor ik me ziek moest melden. Ik moet het wel innemen om te voorkomen dat het op mijn oog slaat.
  – Man, 28

 3. Anoniem

  Ik ben drager van het herpes simplex virus, dus koortslip maar dan op het oog. Momenteel slik ik geen valaciclovir pillen omdat ik geen last heb. Een herpes aanval voel je aankomen, begint met zeer gezicht, zere neus, en altijd aan de zelfde kant. Drie jaar terug heb ik een zware herpes aanval gehad, eerst geprobeerd om met zovirax zalf voor in het oog het virus weg te krijgen, maar zonder resultaat, oog werd maar roder en roder, in het oog ziekenhuis kwamen ze er na een tijdje achter dat ik allergisch was voor zovirax, hoornvlies had toen al schade opgelopen. Toen valaciclovir tabletten gehad van ziekenhuis die prima werkten, je voelt als het ware de zenuw terug vanuit je gezicht weer je hoofd intrekken. Ik heb ongeveer 1,5 jaar dus dagelijks valaciclovir geslikt, alleen maar om het voorkomen van een herpes aanval, resultaat was goed. Ik heb weleens plekken op de tong gehad, soort opzwellen, en tong deed zeer. En pil niet nemen op lege maag want dan krijg je buikpijn, dus eerst goed eten. Nu slik ik momenteel niet, maar zodra ik de symptomen aan voel komen neem ik weer twee weken valaciclovir. Vaak neem ik ook maar een halve pil, ja je kan hem makkelijk op de breuklijn breken, dus 250 mg, die neem ik dan s’morgens in, op een volle maag. Je moet er wel veel bij drinken. Herpes aanvallen hebben vooral te maken met stress en je eigen druk maken weet ik uit ervaring en de zon die moet je niet op zoeken, ik draag ook vaak een zonnebril. Op mijn oog heb ik een litteken over gehouden die jammer genoeg precies in het gezichtsveld zit, niks aan te doen, ja bril heeft géén nut. Gewoon pech gehad. Dus herpes simplex kan gevaarlijk zijn…
  – Man, 52

 4. Anoniem

  ondanks inname toch af en toe een uitbraak per kwartaal. Tijdje zonder geprobeerd, geen verschil
  – Man, 60

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.