Metronidazol

 50,70

Metronidazol is een antibioticum dat bacteriële infecties geneest. Daarnaast kan het infecties door parasieten en amoeben bestrijden.

Meestal zorgt dit medicijn binnen een paar dagen voor aanzienlijke vermindering van de klachten. Dit betekent echter niet dat je dan moet stoppen met de kuur. Maak deze altijd volledig af!

Let op: Wil je Metronidazol kopen zonder recept? Metronidazol is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Online medisch consult

DokterOnline
openingstijden

24/7

verzending

1-3 werkdagen
Gratis verzending

Treated
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Apotheek in de buurt?

Beschrijving

Metronidazol

Metronidazol is een antibioticum en behoort tot de groep medicijnen die anaerobe bacteriën en protozoa bestrijdt. Dit medicijn kan dus bij een verschillend aantal infecties ingezet worden. Een aantal daarvan zijn trichomonas, oorontstekingen, zweren en abcessen. De medicatie is in twee vormen verkrijgbaar: als standaard tablet of als orale suspensie. Beiden zijn generieke versies van het geneesmiddel genaamd Flagyl (geproduceerd door Zentiva), wat ook via PilPil.nl verkrijgbaar is.

✓ Te gebruiken bij verschillende aandoeningen
✓ Effectieve bestrijding van infecties
✓ Ook verkrijgbaar als orale suspensie

Wanneer gebruiken?

Je kunt metronidazol in de volgende gevallen.

Trichomonas is een SOA. Het wordt veroorzaakt door een parasiet genaamd trichomonas vaginalis en kan worden doorgegeven via onbeschermde seks of door het delen van seksspeeltjes. De helft van mannen en vrouwen met trichomonas heeft geen last van symptomen en is dus onbewust drager van de SOA.

Oorontstekingen komen doorgaans voor bij kinderen maar kunnen ook bij volwassenen optreden. Vaak zijn ze het resultaat van de ophoping van slijm tijdens de verkoudheid. Dit kan een verstopping veroorzaken in de buis van Eustachius, die een verbinding vormt tussen het oor en de neus. Hierdoor kan het slijm niet verwijderd worden en is de persoon vatbaar voor een oorontsteking.

Zweren tasten de huid of de weke delen aan. Soms worden ze veroorzaakt door een slechte doorbloeding. Vaak zien zij eruit als rode, ontstoken wonden die met pus gevuld zijn. Soms kan een bacteriële infectie ook voor de aanwezigheid van zweren zorgen. Deze kunnen behandeld worden met metronidazol.

Het is van groot belang dat je medicatie altijd alleen maar bij geregistreerde apotheken aanschaft. Sommige websites bieden namelijk generieke medicijnen aan die nog niet getest of wettelijk vrijgegeven zijn, en dus niet veilig te gebruiken zijn. PilPil.nl werkt alleen samen met betrouwbare apothekers.

Ontdek of Metronidazol voor jou geschikt is door bij een van de aanbieders een medische vragenlijst te beantwoorden. Een geregistreerde arts controleert de antwoorden om zo te kunnen bevestigen dat de medicatie veilig voor je is.

Werkzame bestanddelen metronidazol

Het werkzame bestanddeel van Metronidazol bestrijdt bacteriële en protozoaire infecties doordat het hun groei remt. Om zich uit te breiden hebben deze bacteriën of protozoa de aanwezigheid van nucleïnezuur nodig. Het nucleïnezuur stelt de bacteriën in staat om te functioneren en zich voort te planten.

Zodra de productie van dit zuur wordt tegengehouden door het geneesmiddel kunnen de bacteriën zich niet verder ontwikkelen. Dit maakt ze kwetsbaar voor het immuunsysteem wat dan de infectie kan opruimen.

metronidazol bijsluiter

14 ervaringen voor Metronidazol

 1. Anoniem

  Iemand ervaring met alcohol en dit medicijn? Heb geen last van bijwerking. Wel beetje vermoeid maar niet misselijk ouzo
  – Vrouw, 24

 2. Anoniem

  Dit is mijn 2e kuur. De eerste kuur leek aanvankelijk te werken tegen de giardia parasiet in mijn darmen. Ik heb me na de 1e kuur twee maanden superfit gevoeld. Helaas kwamen de symptomen van giardia terug en zit ik momenteel halverwege mijn 2e kuur. Ik keek er ook tegen op n.a.v. de lijst met bijwerkingen, maar dit valt bij mij enorm mee. De giardia symptomen werden na 2 dagen al minder. Wel heb ik een flinke metaalsmaak in m’n mond en minder eetlust. Ook nu en dan duizelig of slap in de benen, maar dit kan ook een giardia symptoom zijn. Ik slik tegelijkertijd probiotica pillen van Lucovitaal (Kruidvat, etc.) en heb ook het idee dat dit wel helpt tegen bijwerkingen.
  – Man, 30

 3. Anoniem

  In 1x 4 pillen geslikt. Je wordt er inderdaad misselijk en duizelig van..maar het werkt uitstekend. De bijwerken blijven ongeveer 3 dagen na weeën. Heb het ooit ook een week moeten slikken maar dan heb je echt 1 tot 2 weken last van de bijwerkingen dus je kan beter in 1x 4 pillen slikken.
  – Vrouw, 26

 4. Anoniem

  Dit medicijn 3 x per dag , 7 dagen gebruikt vanwege een tandvleesontsteking (in combinatie met Amoxilline). Van te voren alle ervaringen op deze website gelezen waardoor ik nogal terughoudend was om het medicijn te gebruiken. Bedenk wel dat mensen met een negatieve ervaring vooral de neiging hebben om hun ervaring op deze website achter te laten. Ik heb nagenoeg geen bijwerkingen gehad op diarree en zwarte aanslag op de tong na. Die nadelen wegen m.i. niet op tegen de voordelen, namelijk tandvlees dat genezen is en er weer gezond uitziet. De verbetering was met de dag merkbaar wat de hele kuur tot een positieve ervaring maakte.
  – Man, 43

 5. Anoniem

  Na het lezen van alle onderstaande ervaringen durfde ik bijna niet aan de kuur te beginnen, maar in verband met een overgroei van bacterien in de darm, moest ik wel. Ik vind de ervaringen echt iets overtrokken. ik heb Beetje last gehad van metaalsmaak, eerste 3 dagen. soms wat afwezig, en lichte downperiode. beetje pijn in buik. maar zeker niet zulke zware bij werkingen als hieronder beschreven, al is de ene mens de ander niet, middel kan gewoon gebruikt worden, als is het een iets sterkere antibiotica met wat lichte, voorbijgaande klachten. De effectiviteit is nog afwachten
  – Vrouw, 50

 6. Anoniem

  Na jaren lang last te hebben van ontstoken tandvlees op bepaalde plekken ondanks goed schoonmaken en reinigen een 10 daagse kuur gehad met nog een ander antibioticum ernaast. Geen last gehad van bijwerkingen en nu 3 maanden later perfect tandvlees en geen verdiepte pockets meer. Tandvlees en pockets zijn grondig schoongemaakt door mondhyg op dag van starten kuur.
  – Vrouw, 40

 7. Anoniem

  Ik heb na het zien van de bijsluiter deze weg gelegd. Er stonden zoveel bijwerkingen in, dat ik gestopt ben met lezen. Ik denk ik zie wel. In eerste instantie leek dat ook wel mee te vallen, maar na steeds meer dagen kreeg ik ook meer klachten. Ik was al heel erg ziek, dus dan is het lastig te onderscheiden. Maar op gegeven moment werd het duidelijk dat dit van de medicatie ook kwam er nog bij. Na 4 dagen slikken begon mijn reuk en smaak te verminderen en tot het geheel weg was. Na anderhalve week gestopt nu te zijn is het nog steeds niet terug. Ik kreeg ook na de 1e dag inname een bijholteontsteking. Na stoppen van het medicijn, stopte dat ook gelukkig. Wel nog verkouden ervan, maar dat slijt wel onderhand. Vind het erger dat ik niks proef en ruik. Echt waardeloos. Nu maar hopen dat die parasiet verdwenen is…
  – Vrouw, 32

 8. Anoniem

  1x daags 4pillen tegelijk moeten slikken. 3 dagen lang. De bijwerkingen in de bijsluiter waren schrikwekkend maar dat is vaak bij alle medicatie wel zo. Pas nu ik klaar ben met de kuur lees ik de ervaringen van anderen. Ik nam de pillen tegen 17uur tijdens het avond eten. De gehele avond was ik ziek. Misselijk, krampen, rillingen. Dit had ik al weken op en af ivm de parasiet in mijn darmen dus ik kon het niet meteen linken aan de medicatie. De dag erna vol energie, voelde me goed tot ik weer de pillen had genomen. De laatste dag precies hetzelfde.. ik was al bang dat het door de medicatie zou komen en inderdaad die avond was ik weer hartstikke ziek. Gelukkig nu klaar met de medicatie, voor het eerst weer een normale ontlasting gehad, normaal van vorm geur en kleur. Lijkt dus gewerkt te hebben. 3 dagen waren vol te houden maar ik ben blij dat het nu klaar is.
  – Vrouw, 33

 9. Anoniem

  Ik durfde het medicijn eerst niet in te nemen. Tijdens mijn verblijf in de VS, werd bij mij chlamydia gevonden en de dokter vond dat ik wat meer afscheiding had dan normaal. Hierom kreeg ik antibiotica voor chlamydia mee en metronidazol (500 mg, 2 per dag voor 1 week). Hij gaf mij de medicatie mee, voordat de testresultaten binnen waren. Ik hoopte dat al mijn klachten weg zouden gaan door enkel de inname van de chlamydia antibiotica, maar dit was niet het geval: de afscheiding (en vooral de geur) verdween, maar mijn onderbuikpijn bleef na twee weken toch aanwezig en werd zelfs erger. Door alle slechte reviews, wist ik niet wat ik moest doen. Toch besloot ik metronidazol in te nemen, omdat ik bang was dat ik een eierstokkenontsteking zou oplopen. Ik ben zo blij dat ik de antibiotica ben in gaan nemen! Na 1 pil kon ik al merken dat mijn buikpijn minder werd. Daarnaast zit ik nu op dag twee en heb ik totaal geen last van bijwerkingen. Ik heb enkel heel soms een lichte metaalsmaak in mijn mond, maar verder niet storend. Ik wilde toch graag even mijn (positieve) verhaal delen, omdat er ook veel negatieve verhalen zijn. Voor iedereen kan de antibiotica natuurlijk anders vallen, maar ik zou het zeker proberen. Het is en blijft helaas troep en ik hoop dat ik het nooit meer hoef in te nemen.
  – Vrouw, 23

 10. Anoniem

  De geur en incidintele jeuk(vooral in de ochtend) waren weg binnen 2/3 dagen. Was alleen wel zeer misselijk op dag 1. Daarna verminderde het, ook de andere bijwerkingen. Na een week kreeg ik er helaas wel als kado bij: een candida schimmelinfectie.. 😁!! Ik weet niet wat erger was, de geur van vaginose of de jeuk van candida. Nu weer een capsule voor candida. En tegelijkertijd aan de antibiotica voor een andere kutinfectie, Chlamydia. Weer misselijk etc. Feestje wel.
  – Vrouw, 28

 11. Anoniem

  4 tabletten in 1x ingenomen. Na ca. 6 uur begon de ellende. Hele nacht wakker geweest wegens misselijkheid, braken. Gevoel alsof ik zwaar aan de drugs zat en het helemaal fout ging. Paniekaanval en onrust. Om het uur wakker, niet kunnen opstaan wegens vermoeidheid die het ook nog veroorzaakt. Een heel naar antibioticum.
  – Vrouw, 27

 12. Anoniem

  Ik heb dit voorgeschreven gekregen vanwege bacteriële vaginose. De 4 tabletten in 1x innemen bij de lunch. De hele dag ontzettend vieze smaak in mijn mond gehad, werd er echt gek van! Na avondeten bleef dit hetzelfde, vond het geen metaalsmaak maar zurig. Volgende ochtend was de vieze smaak verdwenen. Verder geen bijwerkingen gehad. Dus viel alles mee!
  – Vrouw, 35

 13. Anoniem

  Op het eerste instantie zag ik het erg tegen op maar dan kreeg ik advies van de assistent apotheker om Ik een uur voordat ik de medicatie innam een andere middel voor reisziekte die heet Cinnarizine in te nemen tegen misselijkheid en duizeligheid en het werkt wel want dan de bijwerkingen die ik daarna heb meegemaakt meevallen en juist op volgende dag ben ik heel suf werd en alleen dat.
  – Vrouw, 48

 14. Anoniem

  In een keer vier tabletten geslikt (500mg). In tegenstelling tot alle negatieve berichten, heeft het bij mij prima gewerkt. Voor inname is het belangrijk dat er een goede bodem is gelegd (uit ervaring), dit scheelt tegen klachten als bijv. diarree of misselijkheid. De dag van inname wat duizelig en in korte tijd erg vermoeid. Deze bijwerkingen wegen niet op tegen de klachten voorheen. Ik ben blij dat het verholpen is.
  – Vrouw, 23

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.