Canesten Gyno

 48,00

Canesten gyno  bevat als werkzame stof clotrimazol. Clotrimazol is een stof die bepaalde schimmel- of gistsoorten doodt of de groei ervan remt. Uw arts heeft bij u een schimmelinfectie in de vagina (schede) vastgesteld.

Let op: Wil je Canesten gyno kopen zonder recept? Canesten gyno is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Online medisch consult

DokterOnline
openingstijden

24/7

verzending

1-3 werkdagen
Gratis verzending

Apotheek in de buurt?

Beschrijving

Over Canesten gyno

Canesten gyno bevat als werkzame stof clotrimazol. Clotrimazol is een stof die bepaalde schimmel- of gistsoorten doodt of de groei ervan remt. Dit kan uitkomst bieden als een arts een schimmelinfectie in de vagina (schede) bij je heeft vastgesteld.

De meest voorkomende veroorzaker is Candida albicans. Deze schimmel is normaal op de huid aanwezig en kan onder bepaalde omstandigheden klachten veroorzaken, zoals het ontstaan van vaginale afscheiding, ook wel bekend als ‘witte vloed’. Canesten gyno wordt toegepast bij infecties van de vagina, die veroorzaakt worden door bepaalde schimmel- of gistsoorten.

Wat moet je weten voordat je Canesten gyno gebruikt?

 • Gebruik dit middel niet als je allergisch (overgevoelig) bent voor clotrimazol of voor één van de andere bestanddelen.
 • Gebruik de vaginale crème en de vaginale tabletten NIET tijdens de menstruatie, omdat je dan niet volledig op de werkzaamheid kan vertrouwen. Zorg er daarom voor dat de kuur vóór die tijd is beëindigd.
 • De vaginale crème mag NIET worden toegepast bij overgevoeligheid voor cetylstearylalcohol, omdat deze stof als hulpstof in de crème is verwerkt. In dat geval kan de vaginale tablet worden gebruikt.
 • De crème en tabletten kunnen de werking en veiligheid van rubberproducten zoals condooms en pessaria verminderen. Het effect is tijdelijk en komt alleen tijdens de behandeling voor.

Gebruik met andere geneesmiddelen 
Er zijn geen wisselwerkingen met andere geneesmiddelen bekend. Vertel je arts of apotheker als je andere geneesmiddelen gebruikt of kort geleden hebt gebruikt. Dit geldt ook voor geneesmiddelen die je zonder voorschrift kunt gebruiken.

Zwangerschap en borstvoeding 
Canesten gyno kan overeenkomstig de gebruiksaanwijzing worden gebruikt tijdens de zwangerschap. Tijdens de zwangerschap moet het gebruik van de applicator worden vermeden en verdient toediening van de vaginale tabletten met de hand de voorkeur. De vaginale tablet kan met de hand worden ingebracht.

Canesten gyno kan overeenkomstig het voorschrift worden gebruikt tijdens de borstvoeding. Vraag je arts of apotheker om advies voordat je een geneesmiddel gebruikt.

Rijvaardigheid en het gebruik van machines 
Het valt niet te verwachten dat dit geneesmiddel invloed op deze functies heeft.

Hoe wordt Canesten gyno gebruikt?

Volg bij het gebruik van dit medicijn nauwgezet het advies van je arts. Raadpleeg bij twijfel je arts of apotheker.

Vaginale crème
In het algemeen zal het voorschrift van je arts zijn: gedurende drie opeenvolgende dagen éénmaal per dag – ’s avonds voor het slapen gaan – één applicatorvulling (ca. 5 gram) vaginale crème zo diep mogelijk in de vagina inbrengen. Voor iedere toediening moet een nieuwe applicator worden gebruikt, die daarna kan worden weggegooid.

Vaginale tablet
In het algemeen zal het voorschrift van je arts zijn: gedurende drie opeenvolgende dagen éénmaal per dag – ’s avonds vóór het slapen gaan – één Canesten gyno vaginale tablet zo diep mogelijk in de vagina inbrengen.

Wanneer de infectie zich ook buiten de vagina, rond de schaamlippen, heeft uitgebreid, kan – ook ter voorkoming van herinfectie – op voorschrift van de arts bovendien clotrimazol crème voor vaginaal gebruik 10 mg/g worden toegepast. Breng deze crème tweemaal per dag dun aan op de aangedane plaatsen gedurende ongeveer één week.

Gebruiksaanwijzing
Het inbrengen van de vaginale crème en vaginale tablet kan het beste in rugligging plaatsvinden, met enigszins opgetrokken en gespreide benen.

Canesten gyno vaginale crème wordt als volgt toegediend:

1.    Tube openen door de sluitdop van de tube omgekeerd door de aluminium afsluiting te drukken.

2.    Staafje van de applicator tot de aanslag uittrekken.

3.    Applicator op de tube zetten, vast aangedrukt houden en volledig vullen door voorzichtig in de tube te knijpen.

4.    Applicator van de tube nemen, zo diep mogelijk in de vagina inbrengen (het beste in rugligging) en leegmaken door het staafje in te drukken.

5.    De applicator verwijderen en weggooien.

Canesten gyno vaginale tablet wordt als volgt toegediend:

Toediening met behulp van de bijgeleverde applicator
1.    Staafje A tot aan de aanslag uittrekken; daarna de vaginale tablet in de daarvoor bestemde ruimte in applicator B steken. Bolle kant van de vaginale tablet richting opening van de applicator B

2.    De schaamlippen met de vrije hand uit elkaar houden en de applicator met de tablet voorzichtig zo diep mogelijk in de vagina naar binnen drukken.

3.    Staafje A voorzichtig geheel indrukken, waardoor de tablet in de vagina wordt ingebracht; vervolgens applicator terugtrekken.

4.    Applicator na gebruik met warm (niet kokend) water zorgvuldig schoonmaken. Hiertoe staafje A, over de weerstand heen, uit applicator B trekken.

Toediening zonder applicator
Houd de schaamlippen met de vrije hand uit elkaar en druk de tablet met de bolle kant naar boven en de vinger tegen de platte kant van de tablet voorzichtig zo diep mogelijk in de vagina naar binnen.

Algemeen
De partner dient bij infectie van de penis behandeld te worden met een antischimmelcrème om besmetting wederzijds te voorkomen. Bij hardnekkige infecties moet gedacht worden aan een mogelijke besmetting via de endeldarm, die dan behandeld moet worden.

De tabletten hebben vocht in de vagina nodig om geheel te kunnen oplossen. Onopgeloste deeltjes van de tablet kunnen uit de vagina worden uitgescheiden. Om dit te voorkomen, is het belangrijk de tablet zo diep mogelijk in de vagina in te brengen, voor het slapen gaan. Indien de tablet niet in één nacht oplost, kan worden gedacht aan het gebruiken van een clotrimazol bevattende crème.

Als je bemerkt dat Canesten gyno te sterk of juist te weinig werkt, raadpleeg dan je arts of apotheker. Raadpleeg een arts als de klachten langer dan 7 dagen aanhouden.

Wat je moet doen als je meer van Canesten gyno hebt gebruikt dan je zou mogen?

Er zijn geen gevallen van overdosering bekend bij gebruik van Canesten gyno volgens de gebruiksvoorschriften. Raadpleeg je arts, wanneer de tablet per ongeluk oraal is ingenomen. Neem bij twijfel contact op met je arts of apotheker.

Wat je moet doen als je bent vergeten Canesten gyno te gebruiken?

Je kunt in dat geval de normale dosering op het volgende tijdstip toepassen. Gebruik geen dubbele dosis om een vergeten dosis in te halen.

Mogelijke bijwerkingen

Zoals alle geneesmiddelen kan Canesten gyno bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen deze bijwerkingen krijgt.

 • Bij gebruik van de vaginale crème kan incidenteel overgevoeligheid optreden of irritatie van de vagina met jeuk, roodheid en een branderig of stekend gevoel. Bij de partner kan irritatie van de penis optreden.
 • Bij gebruik van de vaginale tablet kan in een enkel geval een meer of minder ernstige overgevoeligheidsreactie optreden. In dat geval kunnen naast huidklachten, zoals jeuk, roodheid en een branderig gevoel ook andere bijwerkingen voorkomen, zoals kortademigheid, lage bloeddruk, flauwte, misselijkheid en diarree. Bij de partner kan irritatie van de penis optreden.

Wanneer één van de bijwerkingen ernstig wordt of als er bij je een bijwerking optreedt die niet in deze bijsluiter is vermeld, raadpleeg dan je arts of apotheker.

Hoe bewaar je Canesten gyno?

 • Buiten het bereik en zicht van kinderen houden.
 • Voor Canesten gyno crème zijn er geen speciale bewaarcondities. Bewaar Canesten gyno 3 tablet beneden 25°C
 • Gebruik Canesten gyno niet meer na de vervaldatum die staat vermeld op het doosje, de tube of op de doordrukstrip na “EXP.” De vervaldatum verwijst naar de laatste dag van die maand.
 • Geneesmiddelen dienen niet weggegooid te worden via het afvalwater of met huishoudelijk afval. Vraag je apotheker wat je met medicijnen moet doen die niet meer nodig zijn. Deze maatregelen zullen helpen bij de bescherming van het milieu.

Aanvullende informatie

Wat bevat Canesten gyno?
Canesten gyno is een geneesmiddel dat verkrijgbaar is in twee vormen, een vaginale crème en een vaginale tablet. Het werkzame bestanddeel is clotrimazol.

De andere bestanddelen zijn:
Canesten gyno crème: sorbitanstearaat (E 491), polysorbaat 60 (E 435), cetylstearylalcohol, cetylpalmitaat, 2-octyldodecanol, benzylalcohol, water.
Canesten gyno tablet: calciumlactaat (E327), colloïdaal siliciumdioxide (E551), crospovidon (E1202), lactose, magnesiumstearaat (E470B), maïszetmeel, melkzuur (E270), microkristallijne cellulose (E460 (i)), hypromellose (E464).

Hoe ziet Canesten gyno er uit en wat is de inhoud van de verpakking ?
Canesten gyno vaginale crème is verkrijgbaar in een verpakking met een tube met 20 gram crème en 3 applicatoren.
Canesten gyno vaginale tablet is verkrijgbaar in een verpakking met 3 tabletten en een applicator.

3 ervaringen voor Canesten Gyno

 1. Anoniem

  Verschrikkelijk, bij het eerste gebruik goede het als een verlichting maar na een paar minuten begon het hevig te branden. Ne elke bolgende dag dat ik het gebruikte begon het branden eerder en heviger. Op de vijfde dag was het branden zo erg dat ik het gevoel had dat ik gek werd ik wou het bijna uit spoelen. Ik ben er 5 capsules gestopt en ik kan niet zeggen dat het mijn klachten verminderd heeft. Ik ben uiteindelijk toch via mijn dokter op een ander middel gekomen welke eerder na 4 dagen verlichting gaf. Gyno-Daktarin 400mg. Maar zelfs nu heeft het ruim 2 weken geduurd voordat alle klachten weg waren, Ik begin bijna te denken dat die Canest het ergee heeft gemaakt. Het branderig gevoel en de jeuk zijn weg, maar mijn schaamlippen zijn erg gevoelig nu en zien er ‘beschadigd’ uit. Nooit meer zal ik dit product gebruiken en ook nooit aanraden.
  – Vrouw, 24

 2. Anoniem

  Vond het een verschrikkelijk product, het leek wel alsof mijn vagina in brand stond, dusdanig heftig/pijnlijk en lang dat ik bijna in paniek raakte en het eruit gespoeld heb onder de douche. Dit was een helse ervaring voor mij en raad het niemand aan. Heb dit 2x ingebracht in de hoop dat het de 2e keer anders zou zijn, wederom zelfde pijnlijke ervaring helaas.. nooit meer!!
  – Vrouw, 36

 3. Anoniem

  Canesten Gyno Balance Gel gebruikt tegen mijn vies ruikende afscheiding. Na 2 dagen was het al helemaal weg, ben super tevreden!
  – Vrouw, 21

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.