Aldara

 147,00

Aldara kopen kan online bij een van onze aangesloten aanbieders. Dit middel tegen wratten bevat 5% van de werkzame stof imiquimod en wordt gemaakt door Meda Pharmaceuticals. Deze crème wordt gebruikt voor de behandeling van genitale wratten die door een vorm van het HPV-virus worden veroorzaakt. Symptomen zijn bloemkoolachtige wratten en bultjes op de penis, schaamlippen, rond de anus of op de dijen.

Je kunt Aldara bestellen door onze korte vragenlijst in te vullen. Geef jouw symptomen van genitale wratten aan en wanneer onze artsen vinden dat je deze medicatie tegen wratten veilig kunt gebruiken wordt je Aldara discreet en in blanco verpakking gedurende de volgende werkdag aangeboden.

Let op: Wil je Aldara kopen zonder recept? Aldara is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Online medisch consult

DokterOnline
openingstijden

24/7

verzending

1-3 werkdagen
Gratis verzending

Treated
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Apotheek in de buurt?

Beschrijving

Over Aldara

Aldara is een geneesmiddel tegen genitale wratten. Deze worden veroorzaakt door een HPV-virus. De crème helpt om de aandoening effectief te bestrijden. Meda Pharmaceuticals is de producent. Het ingrediënt imiquimod werd in 1997 goedgekeurd voor medische doeleinden.

Voordelen:

Eenvoudig aan te brengen
Kan tot wel 16 weken lang gebruikt worden
Ideaal bij hardnekkige wratten

Vaak heb je bij genitale wratten in eerste instantie geen symptomen. Soms komen de wratjes pas een tijd na de besmetting tot uiting. Aangezien je de wratjes via huidcontact kunt overdragen, is het belangrijk dat je de juiste maatregelen neemt als ze zichtbaar zijn.

Actieve bestanddelen

Imiquimod is het werkzame bestanddeel in Aldara en stimuleert het immuunsysteem. Deze stof hecht zich aan de huidcellen vast en zorgt ervoor dat ze het eiwit cytokine afgeven. Dit eiwit helpt het virus te bestrijden: het zorgt ervoor dat de viruscellen zich niet meer kunnen vermenigvuldigen en daardoor afsterven.

Aldara geneest de aandoening niet, aangezien er nog geen genezing bestaat. Wel verhelpt het de zichtbare symptomen van het virus.

Voorzorgsmaatregelen bij behandeling genitale wratten

Als je behandeld wordt voor genitale wratten neem dan deze aanvullende voorzorgen in acht:

 • Mannen die wratten onder de voorhuid willen behandelen, moeten de voorhuid dagelijks terugtrekken en dit huidgebied wassen. Als de voorhuid niet dagelijks wordt gewassen, bestaat het risico op vernauwing, een opgezette of dunner wordende voorhuid of wordt het steeds moeilijker om de voorhuid terug te trekken. Als één of meerdere van deze symptomen zich voordoen, dien je de behandeling onmiddellijk te staken en uw arts te waarschuwen.
 • Als je open zweren hebt: de crème niet gebruiken op gebieden van de huid waar zich open zweren bevinden totdat deze zweren genezen zijn.
 • Als je inwendige wratten hebt: de crème niet gebruiken in de urethra (de plasbuis), de vagina (het geboortekanaal), de baarmoederhals (inwendig geslachtsorgaan bij de vrouw) of ergens in de anus.

Lees ook: Aldara bijsluiter

2 ervaringen voor Aldara

 1. Anoniem

  Voorgeschreven tegen genitale wratten onder de voorhuid. frequentie voorgeschreven: 3 x per week, ik gebruik het nu 1 dag, 2 dagen niet. (ca. 2,5 x pw) In het begin gebruikte ik redelijk veel. Ik was de volgende ochtend enorm moe, futloos, hoofdpijn, rugpijn, papbenen etc. etc. Na lezen van enkele ervaringen op deze site, alleen een heel klein drupje crème op het wratje en iets erom heen, tevens ’s morgen vroeg direct afwassen. Dit hielp veel, nauwelijks meer vermoeidheidsklachten. De overgebleven klachten: De voorhuid is super gevoelig en pijnlijk na gebruik. De voorhuid naar achteren trekken doet pijn, het lijkt wel of de voorhuid strakker komt te zitten. Als ik hem terugtrek begint de pijn als ik halfweg de eikel ben, daarna schiet hij er ineens (als een elastiek) overheen. Gisteravond bloedde de huid bij de overgang naar de eikel (het dunne velletje aan de onderzijde), dus heb alleen iets aan de bovenzijde gemeerd. Ik heb wel het idee dat de wratten al beginnen te krimpen, dus daarom ga ik er mee door. Kortom de bijwerkingen zijn absoluut niet prettig, maar ik heb wel het idee dat het helpt.
  Man, 45 jaar

 2. Anoniem

  Sinds twee weken gebruik ik dit medicijn. Net zoals eerdere ervaring bovenstaand was ik vrijwel in paniek toen de huisarts deze ziekte bij mijn diagnosticeerde, aangezien ik nog jong ben en seksueel zeer actief. Het spul lijkt in het begin niet te werken, maar creëert nu rode vlekken rond de wratten (bij de uitgang van de plasbuis). Ook ontstaan daar blaasjes, lichte witte bubbeltjes. Het brand licht, en is gevoeliger dan normaal. Als de wratten verdwijnen, dan heb ik het er voorover, maar ik had het fijn gevonden als de huisarts mij had gewaarschuwd voor de eventuele bijwerkingen.
  Man, 23 jaar

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.