Amitriptyline

 51,20

Categorieën: , Tag:

Amitriptyline behoort tot een groep geneesmiddelen met de naam tricyclische antidepressiva.

Let op: Wil je Amitriptyline kopen zonder recept? Amitriptyline is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Online medisch consult

DokterOnline
openingstijden

24/7

verzending

1-3 werkdagen
Gratis verzending

Apotheek in de buurt?

Extra informatie

Merk

geen gebruiksaanwijzing aanwezig.

Beschrijving

Wat is amitriptyline?

Amitriptyline is een zogenaamde heropname-remmer: dit geneesmiddel voorkomt de heropname van neurotransmitters, stoffen die de signalen tussen zenuwcellen overbrengen. Omdat neurotransmitters altijd worden hergebruikt door de zenuwcellen (hervatting), kan een gebrek aan deze ambassadeurs ontstaan. Als gevolg hiervan is de signaaloverdracht tussen de zenuwcellen pijnlijk, zodat klachten zoals zenuwpijn, migraine en depressie kunnen optreden. Amitriptyline verlicht het gebrek aan neurotransmitters en verlicht deze symptomen.

Wanneer wordt amitriptyline gebruikt?

Amitriptyline (werkzame stof: amitriptyline) wordt vaak voorgeschreven door artsen voor zenuwpijn, migraine en spanningshoofdpijn. Het kan ook worden gebruikt om andere aandoeningen te behandelen, zoals Depressie, posttraumatische stressstoornis en spierpijn.

Hoe Amitriptyline te gebruiken

Amitriptyline-tabletten kunnen het beste met wat vloeistof worden ingenomen. Als u maagproblemen heeft, is het het beste om dit medicijn tijdens een maaltijd in te nemen om gastro-intestinaal ongemak te voorkomen. Als u een tablet amitriptyline vergeet in te nemen, kunt u dit nog steeds goedmaken, tenzij het bijna tijd is om de volgende dosis door te slikken. Neem nooit een dubbele dosis Amitriptyline om de vergeten tablet(ten) in te nemen.

Dosering

Amitriptyline is verkrijgbaar in een verpakking met 28 tabletten van 25 mg. De dosering van amitriptyline wordt bepaald door een arts op basis van je aandoening. Voor sommige ziekten is het noodzakelijk om dit medicijn enige tijd in te nemen. De arts zal je vertellen hoe lang je het geneesmiddel moet gebruiken. Hou je altijd aan de voorgeschreven dosering!

Bijwerkingen

Het gebruik van amitriptyline kan bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet altijd. Bekende bijwerkingen van dit medicijn zijn onder meer:

 • Sufheid, duizeligheid
 • een droge mond
 • gewichtstoename

De meeste bijwerkingen nemen binnen enkele weken af, omdat uw lichaam aan dit medicijn went. Raadpleeg de bijsluiter voor een volledige lijst met mogelijke contra-indicaties, indicaties en andere bijwerkingen.

Zwangerschap / alcohol / rijden

Gebruik Amitriptyline niet tijdens de zwangerschap tenzij de arts dit aanbeveelt. Raadpleeg je arts als je dit medicijn wilt gebruiken in verband met borstvoeding. Amitriptyline kan je reactievermogen beïnvloeden, vooral in de eerste week dat u deze remedie gebruikt. Neem alsjeblieft niet deel aan het verkeer als je duizelig voelt. Alcohol kan bijwerkingen zoals duizeligheid vergroten. Houd hier rekening mee en beperk of stop de inname van alcoholische dranken!

3 ervaringen voor Amitriptyline

 1. Anoniem

  Ik had al 30 je gemiddeld 4 x per week migraine aanvallen Nu in combinatie met candesartan 16mg is dit terug gebracht naar 1,5 x per 2 weken. Dit alles op aangeven van de neuroloog Ik ben er heel erg mee geholpen Ik had al 30 je gemiddeld 4 x per week migraine aanvallen Nu in combinatie met candesartan 16mg is dit terug gebracht naar 1,5 x per 2 weken. Dit alles op aangeven van de neuroloog Ik ben er heel erg mee geholpen
  – Man, 60

 2. Anoniem

  Het helpt mij goed, doordat ik nu minder pijn ervaar, de nachten doorslapen blijft onregelmatig, terwijl ik ze voor het slapen gaan inneem 2 keer 25 mg. Wel heb ik het idee dat ik iets aangekomen ben, niet door eetbuien ofzo, maar doordat ik meer vocht lijk vast te houden! Maar verder ben ik positief over dit medicijn!
  – Vrouw, 43

 3. Anoniem

  Door beschadigde kaakspier door operatie dit medicijnen voorgeschreven gekregen , om mijn kaakspieren te verslappen zodat ik met kaakfysio bezig kon.
  – Vrouw, 19

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.