Zomig

 113,45

Eén spray Zomig neusspray bevat 5 mg zolmitriptan. Dit dient eenmalig toegepast te worden ter behandeling van een migraine-aanval. Als de migraine na 2 uur niet over is mag je nog een dosering nemen. Gebruik nooit meer dan 2 doseringen per 24 uur.

Let op: Wil je Zomig kopen zonder recept? Zomig is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Online medisch consult

Treated
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

DokterOnline
openingstijden

24/7

verzending

1-3 werkdagen
Gratis verzending

Apotheek in de buurt?

Extra informatie

Merk

geen gebruiksaanwijzing aanwezig.

Beschrijving

Over Zomig

Zomig neusspray is een migrainemedicijn dat wordt geproduceerd door AstraZeneca. Het verlicht de hoofdpijn en andere symptomen zoals misselijkheid, overgeven en zichtsstoornissen.

Neem Zomig in zodra je migrainehoofdpijn voelt opkomen. Deze neusspray is een goed alternatief als je moeite hebt met het slikken van tabletten. Bovendien werkt Zomig vrijwel direct en treedt snel verlichting op.

 • Eenvoudig te gebruiken
 • Biedt snel verlichting
 • Merkgeneesmiddel

Migraine in Nederland

In Nederland heeft ongeveer 13 procent van de mannen en 33 procent van de vrouwen last van migraine. Vermoedelijk spelen genetische factoren een grote rol. Migraine is niet enkel een zware hoofdpijn. De klachten zijn vaak zo erg dat normale bezigheden moeten worden gestaakt en het moeilijk is om nog logisch na te denken.

Soorten migraine

Er zijn verschillende soorten migraine:

 • Migraine met aura (zichtproblemen, gehoorproblemen, misselijkheid voorafgaand aan zware hoofdpijn en overgevoeligheid voor licht en geluid)
 • Migraine zonder aura (zware hoofdpijn, overgevoeligheid voor licht en geluid zonder vooraankondiging)
 • Aura sans migraine (zichtproblemen, gehoorproblemen, misselijkheid zonder dat er zware hoofdpijn op volgt)
 • Buikmigraine (hevige, onverklaarbare pijn in de buik)

Zomig helpt pijn en de andere symptomen van een migraineaanval te verlichten. Sommige mensen merken dat bij de drogist verkrijgbare pijnstillers al helpen; anderen hebben medicatie op recept nodig om de klachten te bestrijden. Deze medicatie is speciaal ontworpen voor de verlichting van migraine en kan dus zeer behulpzaam zijn bij een aanval.

Werkzame stof

Zolmitriptan is het actieve bestanddeel in Zomig neusspray. Deze stof behoort tot de triptanen en is een 5HT-agonist. Dit betekent dat het effect heeft op de serotoninereceptoren in de hersenen. Tijdens een migrainehoofdpijn zwellen de bloedvaten rond de hersenen op. Dit veroorzaakt druk. Zolmitriptan zorgt ervoor dat de bloedvaten zich weer vernauwen waardoor er verlichting optreedt.

Je kunt migrainemedicatie bij een online apotheek bestellen als je het medicijn eerder via je eigen huisarts hebt verkregen. Als je voor het eerst migraine symptomen hebt, raden wij je aan eerst langs je eigen huisarts te gaan.

Zomig is ook online verkrijgbaar. Je dient daarvoor een medische vragenlijst (3 min.) in te vullen die door een geregistreerde arts wordt beoordeeld. Bij goedkeuring ontvang je je medicatie gemiddeld binnen een dag in huis.

Zomig neusspray bijsluiter

Zomig productinformatie

3 ervaringen voor Zomig

 1. Anoniem

  Na diverse malen bij de huisarts langs te zijn geweest eindelijk werkende medicijnen gekregen. Ik heb diverse soorten gebruikt maar bij Zomig heb ik weinig bijwerkingen. Zodra ik dit inneem en een half uur tot een uur rustig aan doe werkt dit middel voor mij perfect. Ik hoef niet meer te gaan liggen en ben geen dagen meer uitgeschakeld. De enige bijwerkingen die ik ervaar zijn tintelingen in neus en keel. De smaak mogen ze van mij wel veranderen. Die zoete lucht en nasmaak werkt niet als je maag van streek is.
  – Vrouw, 31 jaar

 2. Anoniem

  Ik gebruik dit enkel bij ernstige migraine. In het begin was ik in shock toen ik het nam, ik dacht dat ik iets kreeg: draaien, misselijkheid, controleverlies, paniek,… Heb mijn vriendin toen gebeld die dit medicijn maandelijks gebruikte. Zij stelde me gerust en zei dat dit volkomen normaal was. Ook had ik mijn huisarts gecontacteerd en hij zei dat ik er eventueel 1 motilium kon bijnemen, en dit ik in het begin. Je moet bij dit medicijn plat liggen en evenveel dutje doen of gewoon slapen, en je wordt wakker als een ander mens! Super middel tegen migraine !!!!
  – Vrouw, 34 jaar

 3. Anoniem

  Ik gebruik Zomig nu ruim 5 jaar. Het middel coupeert de aanval goed, al ervaar ik wel de afgelopen maanden dat een aanval na een dag weer terugkomt. Waarschijnlijk heeft het bij mij iets met mijn cyclus te maken. Omdat het middel op dit moment iets minder goed werkt dan voorheen (door terugkomende aanvallen) ga ik nu immigran proberen.
  – Vrouw, 29 jaar

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.