Zolmitriptan

 63,75

Elk tablet bevat 2,5 mg van het actieve bestanddeel. Neem nooit meer dan 1 tablet tegelijkertijd in. Eén tablet innemen bij aanvang van de migrainehoofdpijn. Als je na 2 uur nog veel last hebt van je migraine kunt je nog een tablet innemen. Nooit meer dan 2 tabletten per 24 uur innemen.

Let op: Wil je Zolmitriptan kopen zonder recept? Zolmitriptan is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Online medisch consult

Treated
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

DokterOnline
openingstijden

24/7

verzending

1-3 werkdagen
Gratis verzending

Apotheek in de buurt?

Beschrijving

Over Zolmitriptan

Zolmitriptan smelttabletten moeten worden gebruikt bij aanvang van een migraine-aanval. Dit medicijn is een generieke vorm van Zomig en wordt geproduceerd door AstraZeneca. Beide medicijnen bevatten hetzelfde actieve bestanddeel: het triptaan genaamd zolmitriptan. Deze stof helpt de pijn en andere migrainesymptomen te verlichten door de bloedvaten rond de hersenen te vernauwen.

 • Smelttablet, lost makkelijk op in de mond
 • Werkt snel tegen de pijn
 • Verlicht misselijkheid

Kenmerken migraine

Sommige mensen worden door middel van een ‘aura’ gewaarschuwd dat hen een migraine-aanval te wachten staat. Een aura bestaat vaak uit stoornissen in het zichtveld, zoals het zien van flitsen, zig-zagstreepjes en zwarte vlekken. Anderen krijgen geen waarschuwing en worden vrij plotseling overvallen door zware hoofdpijn en andere symptomen van migraine, zoals misselijkheid en overgevoeligheid voor licht en geluid. De intense hoofdpijn treedt doorgaans op aan één kant van het hoofd of achter het voorhoofd.

Waarom de een vatbaarder is voor migraines dan de ander is niet bekend. Wetenschappers hebben wel ontdekt dat erfelijke factoren hoogstwaarschijnlijk een rol spelen. Komt migraine in de familie voor, dan loop je dus een groter risico om ook migraine te krijgen. De symptomen treden op als de bloedvaten rond de hersenen opzwellen en ontstoken raken.

Oorzaken migraine

Een migraine-aanval kan op verschillende manieren worden getriggerd. De volgende prikkels kunnen van invloed zijn:

 • cafeïne
 • alcohol
 • sommige voeding
 • sterke geuren
 • hormonale veranderingen

Migraine kan niet worden genezen; de symptomen kunnen wel worden behandeld. Hoewel sommige reguliere pijnstillers kunnen helpen, zijn ze helaas bij lang niet iedereen effectief. Migrainemedicatie die triptanen bevatten kunnen dan uitkomst bieden. Zolmitriptan behoort tot deze groep medicijnen en bevat de stof ‘zolmitriptan’, een 5HT-agonist. Deze stof stimuleert de receptoren in de hersenen op een vergelijkbare manier als serotonine. Ook vermindert het de symptomen door verwijde bloedvaten weer te vernauwen.

Je kunt migrainemedicatie bij een online apotheek bestellen als je het medicijn eerder via je eigen huisarts hebt verkregen. Als je voor het eerst migraine symptomen hebt, raden wij je aan eerst langs je eigen huisarts te gaan.

Zolmitriptan is ook online verkrijgbaar. Je dient daarvoor een medische vragenlijst in te vullen die door een geregistreerde arts wordt beoordeeld. Bij goedkeuring ontvang je je medicatie gemiddeld binnen een dag.

Zolmitriptan bijsluiter

4 ervaringen voor Zolmitriptan

 1. Anoniem

  Al jaren hevige migraine. Al eerder medicijnen geprobeert zoals sumatriptan en maxalt, maar daar kreeg ik erg hartkloppingen van. Bij dit medicijn ook iets. De eerste keer hielp het erg goed bij een migraine aanval. De 2e keer hielp het niets. Daarna, tijdens diezelfde aanval, een morfinetablet genomen (Oxynorm) maar ook deze hielp niks. Na nog eens 2 paracetamols en een nurofen + zetpil tegen de misselijkheid, viel ik in slaap en werd ik met iets minder hoofdpijn wakker die weer dragelijk was. De ene keer helpt helpt het dus wel, de andere keer niet.
  – Vrouw, 34 jaar

 2. Anoniem

  In 9 van de 10 gevallen, krijg ik na ca. 1u verlichting/volledige pijnloosheid van deze hoeveelheid van het medicijn. Ik wijd dit voornamelijk aan het feit dat ik de medicatie niet altijd en niet veelvuldig neem om verslaving/gewenning tegen te gaan. In het ene geval dat de medicatie niet werkt, werkt een verdubbeling van de dosis meestal ook niet. Een nadeel is dat migraine gepaard gaat met misselijkheid en soms braken. In geval van dit laatste is het niet duidelijk hoeveel van het ingenomen medicijn reeds opgenomen is. Een andere vorm, bv. zetpil, zou dit nadeel omzeilen.
  – Vrouw, 46 jaar

 3. Anoniem

  Ondanks de behoorlijk heftige bijwerkingen is dit voor mij het medicijn bij migraine. De hoofdpijn verdwijnt vrij snel, daarna voel ik me lichamelijk wel belabberd, maar alles beter dan die vreselijke migraine pijn.
  – Vrouw, 56 jaar

 4. Anoniem

  Sinds 2007 chronische clusterhoofdpijn.Verapamil werkte bij mij een hele tijd.Ik moest wel meer en meer nemen (420 mg; per dag)Dan moet je 6 maanden stoppen om nadien terug een goede werking te hebben.Topiramaat werkte ook een tijdje , maar kreeg ernstige huiduitslag,gestopt en nadien onvoldoende werking(terug gewenning) Nu geen profylactische medicijnen meer om 6 maand te overbruggen. Voor mij werkt zolmitriptnan als aanvalsmedicijn nog het beste.Momenteel 3 per dag.In Belgie geen tussenkomst van ziekenfonds;waardoor dit zwaar weegt op een invaliditeitsuitkering. Ik probeer positief te blijven en hoop dat clusterhoofdpijn in de toekomst beter kan behandeld worden.Sterkte aan alle lotgenoten.
  – Man, 57 jaar

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.