Sumatriptan

73,25

Sumatriptan is migraine-medicatie in tabletvorm en wordt geproduceerd door Almus. Het is de generieke versie van Imigran.

Als u uw migraine-medicatie klaar heeft liggen kunt u een langdurige migraine-aanval goed voorkomen.

Let op: Sumatriptan is een receptplichtig geneesmiddel. U dient een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of u dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Treated

24/7

Volgende dag

DokterOnline

24/7

1-3 werkdagen

Uw apotheek

Beschrijving

Over Sumatriptan

Sumatriptan is medicatie in tabletvorm die verlichting kan bieden bij migraine. Er zijn twee sterktes verkrijgbaar en dit geneesmiddel moet altijd bij aanvang van de aan migraine verbonden hoofdpijn worden ingenomen. Sumatriptan is de generieke versie van Imigran, een merkproduct dat gemaakt wordt door Aurobindo.

 • Krachtige verlichting van symptomen
 • Verkrijgbaar in twee sterktes
 • Betrouwbaar generiek geneesmiddel

Migraine komt veel voor in Nederland, het wordt zelfs geschat dat er tussen de 1,5 miljoen en 2 miljoen mensen in hun leven met migraine te maken krijgen. Migraine wordt gekenmerkt door een heftige hoofdpijn die als ‘kloppend’ of ‘bonzend’ kan worden beschreven. Vaak treedt deze aan een kant van het hoofd of achter het voorhoofd op.

Oorzaken migraine

Wat migraine precies is en waarom het optreedt is onduidelijk. Wel is gebleken dat de bloedvaten rond de hersenen zich verwijden. Bepaalde factoren kunnen een migraine uitlokken bij mensen die daar gevoelig voor zijn. Als er migraine in uw familie voorkomt, is de kans groter dat u er ook mee te maken krijgt.

Aanvallen kunnen behandeld worden met geneesmiddelen. Deze zijn erop gericht om de pijn en het ongemak te verminderen. Voor sommige mensen werken pijnstillers zoals paracetamol en ibuprofen. Voor anderen is dit niet voldoende en hebben zij speciale antimigrainemedicatie nodig die alleen verkijgbaar is op recept.

Hoe werkt Sumatriptan?

Sumatriptan is zo’n geneesmiddel. De actieve stof sumatriptan bootst de functie van serotonine na en werkt in op de receptoren in de hersenen die daar gevoelig voor zijn. Hierdoor kunnen de bloedvaten zich weer vernauwen en neemt de pijn af.

Sumatriptan bestellen

U kunt migrainemedicatie bij een online apotheek bestellen als u het medicijn eerder via uw eigen huisarts heeft verkregen. Als u voor het eerst migraine symptomen heeft, raden wij u aan eerst langs uw eigen huisarts te gaan.

Sumatriptan is online verkrijgbaar. U dient daarvoor een medische vragenlijst in te vullen die door een geregistreerde arts wordt beoordeeld. Bij goedkeuring ontvangt u uw medicatie gemiddeld binnen een dag.

Sumatriptan productinformatie >

4 ervaringen voor Sumatriptan

 1. Anoniem

  Als ik een aanval migraine voel aankomen neem ik een halve sumatriptan samen met een paracetamol. Een hele sumatriptan verdraag ik niet goed. Normaal gesproken is na een uur de pijn weg. Ik ga meestal even liggen met een nat koud washandje op mijn ogen na het innemen.kreeg een ander merk aurobindo , maar deze werken bij mij niet zo goed.
  – Vrouw, 65 jaar

 2. Anoniem

  Ik had nooit door dat ik migraine had! Wat ik als kind af aan al heb! Vorigjaar naar de huisarts gegaan om te laten testen waar mijn zware maar ook migraine achtige hoofdpijn weg kwam! Conclusie was dus migraine dus ik kreeg sumatriptan voorgeschreven! In was echt zo blij met de tabletjes die ik voorgeschreven had gekregen! Ik neem ze altijd in als ik de aanval op voel komen! Soms ben ik te laat en dan werken ze niet meer zo snel! Maar zonder dit medicijn is mijn einde naarbij! Ik kan gelukkig weer goed functioneren en doen wat ik dees zonder als ik migraine krijg 3 dagen plat te liggen en niks te kunnen

 3. Anoniem

  diarree dag nadien, soms hevigere hoofdpijn 2-3 uren na inname, ‘raar’ gevoel in het hoofd, moeilijker om te concentreren.
  – Man, 46 jaar

 4. Anoniem

  Ik had jaren last van clusterhoofdpijn aanvallen. Zuurstof hielp een beetje als ik op tijd begon. (als ik de aanval voel aankomen) Op een dag sprak ik de man die mijn zuurstof flessen om de zoveel tijd omwisselde. Hij zei, oh clusterhoofdpijn, moet jij je neuroloog vragen voor sumatriptaninjecties. Al die jaren had die vrouw (neuroloog) nooit tegen me gezegd dat het zelfs bestond. Dus bij een volgende afspraak vroeg ik haar het voor te schrijven. Beetje moeilijk doen, zijn gevaarlijk spul, allemaal rare moeilijk doen verhalen. Ik heb gezegd maakt mij niet uit of ik dood neerval, het is nog altijd beter dan die pijn. Met heel veel pijn en moeiten het toch gekregen. Eerstvolgende aanval had ik die spuitjes klaar liggen in mijn nachtkasje. Dus ik pakte een, spoot het in mijn been, en ging liggen. Dacht ben benieuwd. Voelde eerst niets, en dacht leuk, weer een dood vogeltje. Maar na ongeveer 2 minuten voelde ik opeens een hele rare warme gevoel achter langs mijn rug omhoog kruipen. Dacht wat is dat. Ik kon het letterlijk voelen omhoog komen, achter langs mijn nek, links langs mijn slaap, en opeens poef, weg hoofdpijn. Ik lag echt met mijn mond open van verbazing. Er was nog een rare tinteling voor een paar minuten, maar de pijn was weg. Niet iets minder of zo, gewoon weg. Ik ben geen watje, maar ik begon echt te huilen van de opluchting dat er eindelijk iets was die echt werkte. Ik stond er vaak gedurende een periode van aanvallen aan te denken er een einde aan te maken. Was het gewoon meer dan zat. Als ik geen kinderen had om voor te zorgen had ik het waarschijnlijk al lang gedaan. Heb daarna een paar jaar elke paar maanden weer een periode gehad van 2 of 3 maanden, met in het begin 1 aanval per dag, dan 2 etc tot 5 of 6 op een dag, en dan weer afbouwen tot het weer stopte voor even. Maar het werd steeds minder, en die tijd tussen periodes steeds langer. Ik heb (even afkloppen) nu al een jaar geen aanvallen meer gehad. Heb nog steeds die spuitjes klaar liggen, maar ben er niet meer bang voor. Het enige wat ik kan zeggen, is dat deze sumatriptaninjecties zonder overdrijven mijn leven heb gered.
  – Man, 50 jaar

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *