Imigran (tablet)

 127,20

Imigran Radis is een goed werkend medicijn om een migraineaanval met bijbehorende migrainesymptomen te verzachten. Imigran is beschikbaar als neusspray; Imigran Radis wordt geleverd in tabletvorm. Beide medicijnen bevatten sumatriptan als werkzame stof.

Let op: Wil je Imigran kopen zonder recept? Imigran is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Online medisch consult

Treated
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

DokterOnline
openingstijden

24/7

verzending

1-3 werkdagen
Gratis verzending

Apotheek in de buurt?

Extra informatie

Merk

geen gebruiksaanwijzing aanwezig.

Beschrijving

Over Imigran

Imigran Radis is een migrainebehandeling van farmaceut GlaxoSmithKline. Imigran helpt tegen migrainesymptomen zoals ernstige hoofdpijn, overgevoeligheid voor geluid en licht, misselijkheid en overgeven.

 • Effectieve migrainemedicatie
 • Als tablet en neusspray
 • Merkmedicatie van GSK

Migraine herkennen

Het meest voorkomende kenmerk van een migraineaanval is een kloppende hoofdpijn. Andere symptomen variëren per type migraine. Een ‘migraine met aura’ kan diverse symptomen geven voordat de hoofdpijn voelbaar wordt. Hierbij kun je denken aan donkere plekken of flitsende of zigzaggende lijnen in het zichtveld en ook een verminderde tolerantie tegen harde geluiden is een teken van aura migraine.

Migraine triggers

Migraine komt het meest voor bij vrouwen. Sommige prikkels vormen een belangrijke trigger voor een aanval. Bekende prikkels die een migraineaanval kunnen uitlokken, zijn:

 • Specifieke etenswaren
 • Vermoeidheid
 • Slaapgebrek
 • Stress
 • Cafeïne
 • Alcohol

Oorzaken migraine

Er is nog steeds geen helder antwoord op de vraag waarom de een wél en de ander geen last heeft van migraine. Wetenschappers vermoeden dat erfelijke factoren een rol spelen. Met andere woorden: komt migraine in je familie voor, dan is het risico op het krijgen van migraineaanvallen groter.

Migraine ontstaat door ontstoken bloedvaten rond de hersenen. Wanneer deze ontstekingen opspelen verwijden de bloedvaten, wat pijn en andere symptomen veroorzaakt. Medicatie die triptanen bevatten zorgen dat verwijding van de bloedvaten wordt tegengegaan door de serotoninereceptoren in de hersenen te stimuleren. Hierdoor verminderen zowel de pijn als de symptomen.

Behandeling migraine

Pijnstillers zonder recept zijn bij migraine vaak de eerste behandelmethode, maar helaas is niet iedereen hiermee gebaat. Als reguliere pijnmedicatie niet of onvoldoende werkt, kan een behandeling met triptanen uitkomst bieden. Sumatriptan, het hoofdingrediënt in zowel Imigran neusspray als Imigrantabletten, behoort tot de triptanen die als medicijn tegen migraineklachten kunnen worden voorgeschreven.

Je kunt migrainemedicatie bij een online apotheek bestellen als je het medicijn eerder via je eigen huisarts hebt verkregen. Als je voor het eerst migraine symptomen hebt, raden wij je aan eerst langs je eigen huisarts te gaan.

Imigran is ook online verkrijgbaar. Je dient daarvoor een medische vragenlijst (3 min.) in te vullen die door een geregistreerde arts wordt beoordeeld. Bij goedkeuring ontvang je je medicatie gemiddeld binnen een dag in huis.

Imigran productinformatie >

8 ervaringen voor Imigran (tablet)

 1. Anoniem

  werkt goed maar helaas niet altijd
  – Man, 59

 2. Anoniem

  Ik heb deze immigrant jaren lang gebruikt, met veel succes, ik had er veel baad bij, mijn migraine pijn was soms graad negen en dan zou ik wel van balkon willen springen, zo zere kop en pijn achter de ogen had ik, maar de imigrain deed wonderen, tot JL 4 Dec 2017 toen ik opgenomen werd met een hart infarct, ik bleek na catheteresatie al jaren lang geleden een “STILLE” ( Stil infarct) gehad te hebben die de gehele rechterkransslagader had afgesloten. De Cardioloog heeft mijn imigran in beslag genomen omdat die zeer gevaarlijk zijn voor hart patiënten, echter ik wist niet dat ik jaren geleden een stille heb gehad. Ik heb toen 10 dagen in het ziekenhuis gelegen en tegen de cardioloog gezegd dat ik zonder migraine pillen niet naar huis wilt, die heeft overleg gehad met een neuroloog en die heeft Tramadol voor geschreven, echter heb ik dat nog steeds niet gebruikt want ik hoor er horror verhalen over, maar gelukkig zijn mijn meeste aanvallen die ik krijg het laatste jaar beneden graad 9 en met 4 paracetamol op de dag lukt het wel ook medicinale wiet olie werkt ook goed als ik last heb.
  – Man, 59 jaar

 3. Anoniem

  Heb sinds de start van mijn menstruatie last van (hormonale) migraine, dus 2 x per maand (menstruatie / eisprong). Totdat er triptanen op de markt kwamen altijd pijnstillers in de vorm van zetpillen gebruikt (oraal innemen van medicijnen was niet mogelijk door braken). In eerste instantie smelttabletten gebruikt, maar van de smaak werd in nog misselijker en het duurde best wel even voordat de werking intrad. Toen Imigran injecties gaan gebruiken. Werkt snel en zonder vieze smaak. Omdat het zo snel werkt (15 minuten) wel meer heftige spierkrampen dan bij smelttabletten. Ook werkt het niet als je niet even een half uur gaat liggen. Zeer tevreden want migraine is echt hel!
  – Vrouw, 53 jaar

 4. Anoniem

  Imigran injecties Werken perfect bij mij binnen 5 minuten heb ik nergens meer last van ook geen slaperig gevoel of iets. Ik spuit altijd in mijn arm, ik merk als ik op een andere plaats spuit het langer duurt voordat de hoofdpijn afneemt.
  – Man, 22 jaar

 5. Anoniem

  Sinds ik dit middel mag innemen gaat mijn migraine echt weg. Het duurt bij mij meestal een klein uurtje voor het werk, maar daarna kan ik echt weer functioneren. In het begin voel ik me meestal sloom en wat vertraagd. Ik stap daarom dus ook niet meteen de auto in. Later is deze bijwerking weg en heb ik nergens last van!
  – Vrouw, 30 jaar

 6. Anoniem

  Veel geprobeerd tegen mijn clusterhoofdpijn.. van pillen tot neusspray. Uiteindelijk bij de injecties terecht gekomen, prima keuze. Na toediening duurt het nog ongeveer een half uurtje waarna ik gewoon weer mijn dagelijkse dingen kan doen. Zeer tevreden over dit medicijn!
  – Man, 48 jaar

 7. Anoniem

  Ik gebruikte voorheen de neusspray, welke bijna niet werkt en een vreselijke vieze smaak achterlaat.
  – Man, 48 jaar

 8. Anoniem

  dit medicijn hielp mij heel erg goed. Binnen 30 minuten was de migraine aanval weg. Ik nam het in als ik het aanvoelde komen. Ging dan 30 minuten rustig zitten of even op bed liggen. (mits ik niet aan het werk was) Daarna kon ik gewoon alles weer doen. Voor de start van imigran had ik 3 tot 5 aanvallen per week, aanvallen waren moeilijk te doorbreken, kwam in een visuele cirkel. Met de start van imigran ging ik terug naar 1 a 2 aanvallen per maand. Totaal geen bijwerkingen. Alleen als ik de goedkopere varianten kreeg van de apotheek. Dan kreeg ik hartkloppingen en pijn op de borst. Met medische noodzaak kreeg ik de imigran f tab 50 mg weer. Helaas werkte het middel de laatste 2 jaar steeds minder, waarop in juni besloten is een ander middel in te gaan nemen.
  – Vrouw, 33 jaar

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.