Almogran

85,95

Een tablet bevat 12,5 mg almotriptan en dient ingenomen te worden als je symptomen van een migraine-aanval waarneemt.

 • Effectieve behandeling met triptanen
 • Verlichting bij migraine
 • Makkelijk door te slikken (filmcoated-tabletten)

Let op: Almogran is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Treated

24/7

Volgende dag

DokterOnline

24/7

1-3 werkdagen

Uw apotheek

Beschrijving

Over Almogran

Almogran is een zogenaamde triptanenpijnstiller. Het medicijn is een effectieve behandeling tegen migraine en migrainesymptomen (hoofdpijn, misselijkheid, geprikkeldheid). Je dient deze medicatie in te nemen als u een migraine aanval voelt opkomen, maar de medicatie is ook effectief tijdens de migraineaanval en zal migrainesymptomen ook dan bestrijden. Almogran wordt door Almirall op de markt gebracht.

 • Effectieve behandeling met triptanen
 • Verlichting bij migraine
 • Makkelijk door te slikken (filmcoated-tabletten)

Symptomen migraine

Migraine is een veelvoorkomende aandoening die het dagelijks leven flink kan verstoren. Een aanval kan zich met verschillende symptomen en in diverse fasen uiten. Een migraineaanval kenmerkt zich door een kloppende hoofdpijn aan één kant van het hoofd of aan de zijkant van het hoofd en gaat regelmatig samen met misselijkheid, overgeven en extreme gevoeligheid voor visuele en auditieve prikkels.

Migraine met aura (oogmigraine)

Ongeveer 10 tot 30 procent van de migrainepatiënten ervaart een migraine met aura. Voorafgaand aan een aanval ervaart de patiënt verschillende voortekenen, zoals het zien van stippen, lijnen, lichtflitsen en voelt men bepaalde sensaties, zoals draaiduizeligheid (vertigo) en een tintelend gevoel in bepaalde lichaamsdelen. Het komt soms voor dat er na deze waarnemingen en sensaties geen hoofdpijn optreedt.

Oorzaken migraine

De precieze oorzaak van migraine is nog altijd niet opgehelderd. Algemeen wordt aangenomen dat een genetische factor een rol speelt. Ongeveer de helft van de mensen met migraine heeft namelijk ook familieleden die last hebben van migraine. Ook een verandering van de chemische samenstelling of de grootte van de bloedvaten in de hersenen kan een oorzaak zijn. Dit kan worden veroorzaakt door:

 • cafeïne-inname
 • vermoeidheid of slaapgebrek
 • verandering in routine
 • drinken van rode wijn

Hoe werkt Almogran?

Almogran is een triptanenpijnstiller. Triptanen worden specifiek gebruikt voor een doelgerichte aanpak van migraine. Het actieve ingrediënt is almotriptan en deze stof staat bekend als een selectieve serotonine agonist. Het imiteert de werking van serotonine en werkt in op de receptoren in de hersenen. Daardoor nemen de aangedane bloedvaten in grootte af en vermindert de hoofdpijn.

Je kunt migrainemedicatie bij een online apotheek bestellen als je het medicijn eerder via je eigen huisarts hebt verkregen. Als je voor het eerst migraine symptomen heeft, raden wij je aan eerst langs je eigen huisarts te gaan.

Almogran is ook online verkrijgbaar. Je dient daarvoor een medische vragenlijst in te vullen (3 min.) die door een geregistreerde arts wordt beoordeeld. Bij goedkeuring ontvang je jouw medicatie gemiddeld binnen een dag in huis.

Almogran productinformatie

Almogran bijsluiter

3 ervaringen voor Almogran

 1. Anoniem

  Een enorme verademing; Almogran helpt na een half uur en dan is het ook direct over. Soms moet ik de volgende dag nog een nemen, die helpt dan ook direct. De kater blijft wel, maar ik kan wel functioneren die dagen. Ik ben er heel tevreden mee. Naramig geprobeerd, omdat die wat langer werkzaam is, maar ik vond die minder snel werken en niet krachtig genoeg.
  – Vrouw, 34 jaar

 2. Anoniem

  Voorgeschreven door een neuroloog. In het begin had ik heel veel slaperigheid en was ik echt vermindert in mijn reactievermogen tot een aantal uur na gebruik, maar dat maakte niet veel uit omdat het bijna volledig de hoofdpijn wegnam. Na een paar jaar nemen werkt het nog net zo effectief tegen de hoofdpijn van een migraine aanval en heb ik eigenlijk zo goed als geen bijwerkingen meer.
  – Vrouw, 20 jaar

 3. Anoniem

  Al jaren migraine. Schrijf het kort maar wel gemeend. Neem dagelijks hoge dosis vitamine b, hoge dosis magnesium. Als dan toch migraine doorbreekt, almogran. Door vit b en magn is aanval al 10 keer minder erg dan ervoor. Had al veel geprobeerd en dafalgan geslikt, maar dit helpt nu goed.
  – Man, 45 jaar

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *