Zyloric

 89,19

Categorie: Tag:

Zyloric tabletten bevatten het actieve bestanddeel allopurinol. Deze stof helpt de hoeveelheid urinezuur in het lichaam omlaag te brengen en zo jichtsymptomen te voorkomen.

Wij weten hoe moeilijk het soms is om een afspraak met de arts te kunnen maken. Met onze online consultatieservice kun je medicatie op recept bestellen die je dan de volgende werkdag in huis hebt.

Let op: Wil je Zyloric kopen zonder recept? Zyloric is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Online medisch consult

Treated
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Apotheek in de buurt?

Beschrijving

Zyloric tabletten worden gemaakt door Aspen Pharma en bevatten de actieve stof allopurinol. Allopurinol helpt de pijnlijke jichtsymptomen voorkomen. Doorgaans zal de dagelijkse dosering tussen de 100 en 900 microgram bedragen.

  1. Voorkomt pijnlijk jichtaanvallen
  2. Merkgeneesmiddel
  3. Veelgebruikt geneesmiddel

Jicht is een veelvoorkomende reumatische ontsteking die vaker bij mannen voorkomt dan bij vrouwen. Deze aandoening kan op elke leeftijd voorkomen en treedt op wanneer het lichaam niet voldoende urinezuur kan afscheiden. Een teveel aan urinezuur kan de vorming van urinezuurkristallen als gevolg hebben.

Deze urinezuurkristallen zetten zich vast aan het synovium, het vlies tussen de gewrichten en vormen daar ophopingen die tophi worden genoemd. Deze ophopingen kunnen na verloop van tijd problemen en zelfs botbeschadiging veroorzaken.

Bepaalde factoren kunnen het risico op jicht verhogen, zoals overgewicht, hoge bloeddruk, hoge cholesterol of als u familieleden heeft die ook jicht hebben.

De gewrichten die het vaakst getroffen worden zijn de voeten, knieën, handen en ellebogen. Als u uw jicht onbehandeld laat kunt u er vaker last van krijgen en kunnen de aanvallen ernstiger worden. De arts kan u ook aanraden om af te vallen als u overgewicht heeft of uw dieet aan te passen.

Zyloric behoort tot de xanthine-oxidase-remmers. Het actieve bestanddeel allopurinol remt namelijk de werking van de xanthine-oxidase enzymen, de enzymen die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van urinezuur. Zo zal er minder urinezuur in het bloed aanwezig zijn en neemt als gevolg de kans op een jichtaanval af. Dit geneesmiddel dient gebruikt te worden ter voorkoming van een jichtaanval door mensen die daar vatbaar voor zijn.

Lees ook: Zyloric bijsluiter

1 ervaring voor Zyloric

  1. Anoniem

    Eerst benzbromaron gebruikt tegen Jicht. Dat hielp in het begin wel enigszins. Na twee jaar echter begonnen de klachten (jichtaanvallen) weer terug te komen. Met Allopurinol (Zyloric) werden de problemen snel minder. Na ca 1 maand was het effect goed merkbaar.
    – Man, 42

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.