Colchicine

 170,69

Categorie: Tag:

Colchicine wordt gemaakt door Actavis en kan worden gebruikt om jichtsymptomen te voorkomen. Dit geneesmiddel vermindert de activiteit van witte bloedcellen als respons op een infectie.

Let op: Wil je Colchicine kopen zonder recept? Colchicine is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Bestel direct online

Treated
Snelle levering!
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Zoek een apotheek in de buurt

Vind een apotheek

Beschrijving

Colchicine wordt gemaakt door Actavis en kan worden gebruikt om jichtsymptomen te voorkomen. Dit geneesmiddel verminderdt de activiteit van witte bloedcellen als respons op een infectie. Colchicine is ook de naam van het actieve beestanddeel.

 1. Ter preventie van jicht
 2. Voorkomt opflakkeringen
 3. Eenvoudig in te nemen

Jicht is reumatische ontsteking die in de gewrichten optreedt. Deze aandoening is het gevolg van een teveel aan urinezuur in het bloed waardoor er urinezuurkristallen gevormd worden die in de gewrichten neerslaan. De opbouw van deze kristallen kan een ontsteking, ongemak en veel pijn veroorzaken.

Deze aandoening komt vaker voor bij mannen en oudere mensen, maar iedereen kan er meer te maken krijgen. Bepaalde levensstijlfactoren, zoals een hoge bloeddruk, overgewicht of diabetes kunnen het risico op jichtsymptomen verhogen. Ook wanneer men veel purines binnenkrijgt via de voeding en veel alcohol- of suikerhoudende dranken drinkt heeft men een hoger risico op jicht.

De arts kan u dus aanraden om bepaalde veranderingen door te voeren. Bepaalde maatregelen zijn onder andere afvallen, minder suikerhoudende drankjes of alcoholische dranken te drinken. Tijdens een jichtaanval wordt men aangeraden om het getroffen gewricht omhoog te houden.

NSAID’s worden vaak voorgeschreven ter verlichting van jichtsymptome. Dit werkt echter niet voor iedereen even goed. In sommige gevallen kan de arts dan colchicine voorschrijven.

Dit geneesmiddel kan zowel gebruikt worden om jichtsymptomen te voorkomen en om deze te behandelen. Onze artsen kunnen dit middel alleen voorschrijven om jichtsymptomen te voorkomen en niet ter behandeling van actieve symptomen. Wij raden u aan om een afspraak te maken met uw huisarts indien u actieve symptomen heeft.

Colchicine wordt verkregen uit de herfsttijloos en is een ontstekingsremmend middel. Deze stof remt de zwelling die bij jicht in de gewrichten optreedt. Deze zwelling wordt namelijk veroorzaakt door een groot gehalte van witte bloedcellen in en rond het getroffen gebied en colchicine remt de verplaatsing van de witte bloedcellen naar het gewricht. In tegenstelling tot andere vormen van jichtmedicatie remt dit medicijn dus niet de aanmaak van urinezuur.

Lees ook: Colchicine bijsluiter

4 ervaringen voor Colchicine

 1. Anoniem

  Na een zeer slechte levenstijl de afgelopen drie jaar (veel alcohol, droge worst, salami, verzadigde vetten, weinig sporten etc.. )Dit middel 3x daags voorgeschreven gekregen van de huisarts. Dit omdat het eerste keus middel diclofenac teveel andere nare bijwerkingen gaven. Opzich een zeer effectief middel tegen chronische jicht, alleen om de juiste dosering te bepalen is het vaak nog lastig voor sommige specialisten etc.. gebruikelijk is de onderhoudsdosering 3 maal daags 0,5mg of 6x per week 0,5mg. Dit middel wordt ook voorgeschreven in combinatie met urinezuurverlagers (allopurinol, ferbuxostat etc..) voornamelijk de eerste 6 maanden. Maar goed. Ik gebruik dit middel “zo nu en dan” mocht ik weer een jichtaanval voelen opkomen (gelukkig door een andere levensstijl en dieet is het nu al 3 weken weg) en geloof me ik liep er maanden mee. Dan weer een aanval, dan weer weg, en ze werden steeds heftiger en heftiger.. Dus het roer moest om, en meteen merkte ik al dat de aanvallen steeds milder en milder werden totdat ze verdwenen (even afkloppen…) Wat ik nu veel gebruik om jichtaanvallen te voorkomen, is veel ongezoete biologische kersensap drinken, 1000mg vitamine c per dag en veel Omega 3 capsules, en iets meer koffie dan normaal. En ik moet zeggen, ik kan het natuurlijk niet bewijzen maar ik denk dat dit wel een soort remedie tegen jicht kan zijn of in iedergeval verlichting kan geven. Ik heb toevallig mijn urinezuurgehalte laten meten in mijn bloed en deze waren van 630 in 1 maand tijd naar 420 gegaan( moet ook ergens tussen de 200 en 420 liggen) dus ik ga de goede kant op. Maar goed lang verhaal kort, ik gun jicht mijn ergste vijand niet. Het is een ware HEL.
  – Man, 35

 2. Anoniem

  Ik zou bij acute jichtaanval tot 5 mg Colchicine 0,5 mg kunnen gebruiken(bijsluiter). Na 8 x 0,5 mg per 2 uur was aanval vrijwel weg. Nog 1 x 0,5 mg genomen om af te ronden. Ik had het nog niet doorgeslikt of de aanval was in hevigheid terug. Om de 10 sec. flinke steek in grote teen linker voet. Krijg nu van de dokter Pretnisolon om 5 dagen 1 tablet in te nemen. Allopurinol blijven gebruiken. Eventueel 2 x daags 1 tablet Colchicine 0,5 mg. Resultaat nog niet bekend.
  – Man, 80

 3. Anoniem

  Behandeling voor pericarditis. Het heeft mij ontzettend geholpen. Na een week geen klachten meer. In het begin wel last gehad van ´traagheid´ maar kan ook komen door vermoeidheid ziekteproces. Ik zou dit middel best ter preventie elke dag willen slikken.
  – Vrouw, 21

 4. Anoniem

  Ik slik de medicatie alleen wanneer ik de Jicht voel aankomen dit werk bij mij het best, allopurinol gebruik ik bijna dagelijks. Ik krijg de Jicht aanval ca. 2 x per jaar maar dan ook hevig ik ben dan 2 dagen thuis en dan gaat het weer.
  – Man, 46

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.