Adenuric

 137,95

Categorie: Tag:

Adenuric tabletten bevatten het actieve bestanddeel febuxostat. Deze stof kan helpen jicht te voorkomen, door ervoor te zorgen dat de hoeveelheid urinezuur in het lichaam afneemt.

Let op: Wil je Adenuric tabletten kopen zonder recept? Adenuric tabletten is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Bestel direct online

Treated
Snelle levering!
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Zoek een apotheek in de buurt

Vind een apotheek

Beschrijving

Adenuric tabletten bevatten het actieve bestanddeel febuxostat. Deze stof zorgt voor een vermindering van de hoeveelheid urinezuur in het bloed en behoort tot de groep medicijnen genaamd xanthine-oxidase-remmers. Dit middel kan worden gebruikt om jichtsymptomen te voorkomen. Jicht wordt veroorzaakt door een teveel aan urinezuur in het bloed, waardoor er urinezuurkristallen ontstaan die neerslaan rond de gewrichten. Dit veroorzaakt de ontsteking en pijn.

  1. Ter voorkoming van jicht
  2. Eenmaal daags innemen
  3. Eenvoudig te gebruiken

De nieren zijn verantwoordelijk voor het reguleren van de hoeveelheid urinezuur in het lichaam. Een teveel aan urinezuur wordt namelijk via de urine afgescheiden. Helaas werkt dit systeem niet bij iedereen even goed en kan de hoeveelheid urinezuur in het lichaam te hoog worden. Hierdoor is het urinezuur niet meer voldoende oplosbaar en ontstaan er urinezuurkristallen. Deze slaan vervolgens neer in de ruimtes tussen de gewrichten, namelijk het synovium. Dit veroorzaakt irritatie en een zeer pijnlijke ontsteking.

De kristallen zijn meestal terug te vinden in de extremiteiten, vooral de grote teen. Soms zijn de kristalophopingen zelfs zichtbaar. Deze ophopingen worden tophi genoemd. Tophi kunnen na verloop van tijd het kraakbeen en de botten beschadigen.

Deze aandoening komt het vaakst voor bij mannen ouder dan 30 en vrouwen ouder dan 60. Er zijn een aantal risicofactoren die bij kunnen dragen aan de ontwikkeling van deze pijnlijke reumatische aandoeningen. Gezondheidsproblemen zoals hypertensie, diabetes, nierziekte, hoge cholesterol en artrose kunnen jicht als gevolg hebben. Mensen die veel purines binnenkrijgen, door de overmatige consumtpie van rood vlees, vis, orgaanvlees, sterke drank en suikerhoudende dranken lopen ook een groter risico op het ontwikkelen van jicht. Jicht is daarnaast ook een aandoening waar mensen een genetische aanleg voor kunnen hebben. Een arts zal u waarschijnlijk aanraden om een aantal veranderingen aan uw levensstijl door te voeren als u medicatie tegen jicht begint te nemen. Dergelijke maatregelen kunnen onder andere afvallen of een ander dieet zijn.

Een van de vormen van behandeling die via onze apotheek verkrijgbaar is zijn Adenuric tabletten. Deze medicatie remt het xanthine-oxidase enzym, het enzym dat verantwoordelijk is voor de aanmaak van urinezuur. Hierdoor wordt het urinezuurgehalte in het lichaam lager en kan een jichtaanval worden voorkomen. Daarom dient dit middel langdurig gebruikt te worden. In eerste instantie kunnen de symptomen iets erger worden terwijl het lichaam de hoeveelheid urinezuur reguleert.

Dit geneesmiddel kan alleen gebruikt worden om jichtsymptomen te voorkomen. Indien u denkt dat u een actieve jichtaanval heeft dan dient u zo snel mogelijk contact op te nemen met uw arts.

Lees ook: Adenuric bijsluiter

Ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Wees de eerste om “Adenuric” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.