Zyban

 139,95

Categorie: Tag:

Zyban kopen helpt bij stoppen met roken. Dit product is een geneesmiddel dat uw trek in nicotine door afkickverschijnselen onderdrukt. Het stoppen met roken word zo makkelijker gemaakt omdat vooral de afkickverschijnselen kunnen leiden tot het opnieuw beginnen met roken van sigaretten en andere tabak. Naast deze stopmethode is het wel van belang dat u uw gewoontes aanpast om zo ook psychologisch gezien te stoppen met roken.

Deze vorm van stoppen met roken medicatie wordt geproduceerd door GlaxoSmithKline en Zyban is dan ook volledig goedgekeurd voor het gebruik bij stoppen met roken binnen de EU.

Wij begrijpen hoe moeilijk het kan zijn om de hunkering naar nicotine de baas te blijven en sigaretten links te laten liggen. Voor een betere slagingskans bij het stoppen met roken kunt u bij ons Zyban bestellen. Doe dit vandaag nog en ontvang morgen de medicatie al in huis.

Let op: Wil je Zyban kopen zonder recept? Zyban is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Bestel direct online

Treated
Snelle levering!
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

DokterOnline
openingstijden

24/7

verzending

1-3 werkdagen
Gratis verzending

Zoek een apotheek in de buurt

Jouw apotheek

Beschrijving

Zyban is een effectief geneesmiddel dat gebruikt kan worden bij de behandeling van een rookverslaving. Het is een ontwenningsmiddel in tabletvorm dat de eerste 6 dagen slechts eenmaal daags dient te worden ingenomen. Vervolgens moet het tweemaal daags worden ingenomen. Normaal gesproken duurt een kuur 7-9 weken. Dit medicijn wordt geproduceerd door GSK (GlaxoSmithKline) en helpt mensen met stoppen met roken door de activiteit van neurotransmitters in de hersenen te verhogen.

 1. Merkgeneesmiddel
 2. Vereenvoudigt het stoppen
 3. Gemakkelijk te gebruiken, tweemaal daags 1 tablet

Zyban bevat bupropion in de vorm van bupropionhydrochloride. Dit bestanddeel remt de opname van zowel noradrenaline en dopamine, die beiden een effect op de stemming hebben. Hierdoor heeft de gebruiker minder last van ontwenningsverschijnselen. Het is belangrijk om te onthouden dat dit geneesmiddel alleen werkzaam is als het als onderdeel van een stop-programma gebruikt wordt, waarbij ook de sociale en psychologische aspecten van de rookverslaving worden aangepakt.

Stoppen met roken

Tijdens het stoppen met roken kunt u de volgende afkickverschijnselen ervaren die het lastig maken om het gehele stopproces succesvol te doorlopen:

 1. Maag-en darmproblemen
 2. Hoofdpijn
 3. Snel geïrriteerd raken
 4. Angstgevoelens
 5. Snel boos worden
 6. Trillen
 7. Slecht slapen
 8. Erg zweten
 9. Behoefte aan zoet en vet eten
 10. Meer hoesten
 11. Slechte stoelgang
 12. Verminderd concentratievermogen
 13. Depressieve gevoelens

Het is van belang om naast het gebruik van medicatie ook voor psychologische ondersteuning te zorgen om zo echt te slagen in uw stoppoging.

Werking Zyban

Zyban tabletten hebben een langdurige afgifte, waardoor zij na inname langzaamaan het werkzame bestanddeel afgeven. Hierdoor heeft de gebruiker gedurende de dag minder hunkering naar nicotine of tabak.

Wanneer u online Zyban aanschaft is het belangrijk om altijd te controleren of de website verbonden is aan een geregistreerde en officiële apotheek. Sommige websites beweren namelijk een generieke variant van dit geneesmiddel te verkopen. Er bestaat momenteel geen generieke versie van Zyban of Buproprion. Deze sits werken dus op een illegale manier.

Werkzame bestanddelen Zyban

De werkzame stof in Zyban GSK is de stof bupropion. Deze stof werd in de jaren 60 van vorige eeuw ontwikkeld in de vorm van bupropionhydrochloride en werd in 1989 goedgekeurd voor medisch gebruik. Het helpt mensen stoppen met roken doordat het de functie van bepaalde neurotransmitters in de hersenen overneemt.

Wanneer rokers nicotine inhaleren is de sof werkzaam op bepaalde receptoren in de hersenen waardoor er signalen worden afgegeven die voor een gevoel van genot zorgen. Hoe meer iemand rookt, des te gevoeliger deze receptoren voor nicotine worden. Daardoor treden er bij iemand die plotseling ontwenningsverschijnselen op, waardoor er een sterke hunkering naar nicotine optreedt.

Bupropion is werkzaam doordat het de opname van stemmingsregulerende stoffen in de hersenen remt waardoor deze langer actief kunnen blijven. Hierdoor worden de ontwenningsverschijnselen onderdrukt en zal de gebruiker minder snel geneigd zijn om een sigaret op te steken.

Lees ook: Zyban bijsluiter

Zoals alle geneesmiddelen kan Zyban bijwerkingen veroorzaken, hoewel niet iedereen deze bijwerkingen krijgt.

Toevallen (convulsies) Ongeveer 1 op de 1.000 mensen die Zyban gebruiken loopt risico op een toeval. Symptomen van een toeval zijn onder meer stuiptrekkingen en vaak bewustzijnsverlies. Iemand die een toeval heeft gehad kan daarna verward zijn, en het kan zijn dat hij of zij zich niet herinnert wat er gebeurd is.

De kans dat dit gebeurt is hoger als u te veel neemt, als u bepaalde andere geneesmiddelen gebruikt of als u een hoger risico op toevallen loopt dan gebruikelijk (zie rubriek 2).

page5image26696page5image26864
► Als u een toeval heeft, laat het dan uw arts weten als u hersteld bent. Neem geen Zyban meer.
Allergische reacties Zelden kunnen mensen (maximaal 1 op de 1.000) mogelijk ernstige allergische reacties krijgen op Zyban. Symptomen van allergische reacties zijn onder meer:
 • huiduitslag (waaronder een jeukerige uitslag met bultjes); voor sommige vormen van huiduitslag isbehandeling in het ziekenhuis noodzakelijk, met name als u een pijnlijke mond of pijnlijke ogen hebt
 • ongebruikelijke piepende ademhaling of ademhalingsproblemen
 • gezwollen oogleden, lippen of tong
 • pijn in spieren of gewrichten
 • collaps (flauwte) of een black-out
► Als u tekenen hebt van een allergische reactie moet u direct een arts raadplegen. Neem geen Zyban meer. Zeer vaak voorkomende bijwerkingen Deze kunnen meer dan één op de 10 mensen treffen: slaapproblemen (neem Zyban niet vlak voor het slapen gaan in) Vaak voorkomende bijwerkingen Deze kunnen tot één op de 10 mensen treffen:
 • zich depressief voelen (zie ook Wanneer moet u extra voorzichtig zijn met dit middel in rubriek 2)
 • zich angstig of geagiteerd voelen
 • concentratieproblemen
 • onvast gevoel (trillen)
 • hoofdpijn
 • misselijk gevoel (misselijkheid), overgeven (braken)
 • buikpijn of andere problemen (zoals verstopping), veranderingen in de smaak van voedsel, drogemond
 • koorts, duizeligheid, transpireren en huiduitslag (soms als gevolg van een allergische reactie), jeukSoms voorkomende bijwerkingen Deze kunnen tot één op de 100 mensen treffen:
  • oorsuizen, problemen met zien
  • verhoging van de bloeddruk (soms ernstig), blozen
  • gebrek aan eetlust (anorexia)
  • krachteloosheid
  • pijn op de borst
  • verwardheid
  • versnelde hartslagZelden voorkomende bijwerkingen Deze kunnen tot één op de 1.000 mensen treffen:
 • toevallen (zie het begin van deze rubriek)
 • spiertrekkingen, spierstijfheid, ongerichte spieractiviteit, problemen met lopen of met de coördinatie(ataxie)
 • hartkloppingen
 • flauwvallen, zich zwak voelen bij plotseling opstaan omdat de bloeddruk snel daalt
 • irritatie of vijandigheid; abnormale dromen (inclusief nachtmerries)
 • geheugenverlies
 • tintelingen of doof gevoel
 • ernstige allergische reacties; huiduitslag gecombineerd met gewrichts- en spierpijn (zie het begin van
page6image23528
deze rubriek)
 • vaker of minder vaak plassen dan gebruikelijk
 • ernstige huiduitslag in de mond en op andere lichaamsdelen. Deze huiduitslag kan levensbedreigendzijn
 • verergering van psoriasis (verdikte plekken rode huid)
 • het geel worden van de huid of het oogwit (geelzucht), verhoogde leverenzymen, hepatitis
 • veranderingen in de bloedsuikerspiegel
 • zich onwerkelijk of vreemd voelen (depersonalisatie); het zien of horen van dingen die er niet zijn

  (hallucinaties)

  Zeer zelden voorkomende bijwerkingen Deze kunnen tot één op de 10.000 mensen treffen:

  • zich rusteloos of agressief voelen
  • dingen voelen of geloven die niet waar zijn (wanen), ernstige achterdocht (paranoia)

   Andere bijwerkingen

Bij een klein aantal mensen zijn andere bijwerkingen opgetreden, waarvan niet bekend is hoe vaak dat precies gebeurd is:

   • gedachten over het toebrengen van letsel aan zichzelf of aan het plegen van zelfmoord tijdens hetgebruik van Zyban of spoedig na het stoppen met het gebruik van Zyban (zie rubriek 2, ‘Wanneer mag u dit middel niet gebruiken of moet u er extra voorzichtig mee zijn’). Wanneer u deze gedachten hebt,neem onmiddellijk contact op met uw arts of ga onmiddellijk naar een Spoedeisende Hulp van een ziekenhuis
   •   verlies van het contact met de werkelijkheid en niet in staat om helder te denken of te oordelen (psychose); andere symptomen kunnen hallucinaties en/of wanen zijn

    Effecten van stoppen met roken

    Mensen die stoppen met roken hebben soms last van nicotine-onttrekkingsverschijnselen. Dit kan ook voorkomen bij mensen die Zyban gebruiken. Tekenen van nicotine-onttrekkingsverschijnselen zijn onder meer:

    • slaapproblemen
    • spiertrekkingen of zweten

zich angstig, opgewonden of depressief voelen, soms met zelfmoordgedachten Wanneer u zich zorgen maakt over hoe u zich voelt, neem dan contact op met uw arts.

Als u bijwerkingen krijgt ► Krijgt u veel last van een van de bijwerkingen? Of krijgt u een bijwerking die niet in deze bijsluiter

staat? Neem dan contact op met uw arts of apotheker.

4 ervaringen voor Zyban

 1. Anoniem

  Bij mij werkte het niet en erge bijwerkingen. Ik kon er oa niet meer door autorijden en was een enge ervaring. Nu in 2019 nieuwe poging met Tabex, dit werkt goed, was veel minder duur en geen bijwerkingen. Kijk goed wat voor jou werkt en geef niet op.
  – Vrouw, 39

 2. Anoniem

  anderhalf jaar geleden kreeg ik last van etalagebenen: de vaten dus. Naar de vaatchirurg en stoppen met roken en looptraining. Looptraining gedaan, fysieo en e-sigaretten gaan roken. Na een jaar geen resultaat mede door de e-sigaretten. Naar een ander ziekenhuis ivm failliet Sloervaart en nieuewe vaatarts en dito behandel plan. Weer 3 maanden looptraining en Champix en een coach ven het Trimbos. Na een week Champix; de halve dosering daarmee gesto0pt; de bijwerkingen waren niet te harden: heel emotioneel, somber, geen tijdsbesef en een heel kort lontje. Gestopt met Champix, maar na 4 dagen toch weer een sigaret, Nu ben ik aan de Zyban dag 2; de bijwerkingen lijkne minder en ik rook net. Kijken hoe dit gaat,,,,Hebben jullie nog tips, want ik moet echt stoppen met roken….
  – Vrouw, 65

 3. Anoniem

  Ik kreeg last van mijn vaten in mijn benen en koude voeten (zgn. etalageziekte). Huisarts bezoek met ontstoken dikke teen. Enfin na dit proces adviseerde huisarts: doe jezelf een groot plezier en stop met roken. Hierover nagedacht en plan opgemaakt om met roken te stoppen. Binnen een half jaar 3x gestopt en opnieuw 3x weer begonnen met roken. Dit dilemma aan mijn huisarts voorgelegd en onderling overeen gekomen om zijban te slikken. En nu ben ik 2,5 maand rookvrij, heb geen rookbehoefte en voel me goed gezond. T.a.v. de etalageziekte : ik beweeg dagelijks en bouw een betere conditie op. Is echter nog niet wat het zijn moet.
  – Man, 67

 4. Anoniem

  25 Sigaretten per dag, 22 jaar lang, genoeg is genoeg zo zat ik vorige week bij de huisarts. Gemotiveerd om te stoppen maar ik wilde ook hulp. Kennissen zijn gestopt met behulp van Zyban, dus die wilde ik ook. Na een intake met de praktijkondersteuner het recept gekregen. Direct woensdag 19-7 begonnen met 150mg in de ochtend, en gisteren maandag op de 6e dag dosis verdubbeld, in de middag nogmaals 150mg. Echter, afgelopen zondag, dus op de 5e dag van het gebruik van Zyban heb ik niet meer gerookt! Het is heel bizar maar de ‘trek’ is weg en het paniekerige gevoel van IK MOET ROKEN of MIJN SIGARETTEN ZIJN BIJNA OP, dat heb ik niet meer. Het enige wat ik voel is een soort van blij gevoel, de hele dag, en helaas ook nacht. Want slapen doe ik heel erg slecht. Ook voel ik me opgejaagd, maar ik neem het voor lief, gaat vanzelf weer weg denk ik. Maar liever een paar weken slecht slapen dan een leven lang nog roken. Lijkt wel een reclame praatje maar voor mij is Zyban een wondermiddel, dit had ik nooit verwacht.
  – Vrouw, 41

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.