Nystatine

 45,70

Nystatine is een antimyoticum, een antischimmelmiddel, dat gebruikt kan worden bij spruw. Het wordt gefabriceerd door Bristol Myers Squibb. Het is verkrijgbaar als orale suspensie.

Let op: Wil je Nystatine kopen zonder recept? Nystatine is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Online medisch consult

DokterOnline
openingstijden

24/7

verzending

1-3 werkdagen
Gratis verzending

Treated
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Apotheek in de buurt?

Beschrijving

Nystatine is een antimyoticum, een antischimmelmiddel, dat gebruikt kan worden bij spruw. Het wordt gefabriceerd door Bristol Myers Squibb. Het is verkrijgbaar als orale suspensie.

  1. Effectief in het bestrijden van spruwinfecties
  2. Orale suspensie
  3. Geen wisselwerking met andere geneesmiddelen bekend

Orale schimmelinfecties, of orale candidiasis, worden veroorzaakt door een teveel van de gist Candida of Candida albicans. Normaal gesproken, wanneer het lichaam gezond is, zult u de aanwezigheid van deze gist niet opmerken. Het natuurlijke afweersysteem houdt deze gist met behulp van bacteriën onder controle.

Bepaalde triggers, prikkels of situaties kunnen deze groei van Candida veroorzaken. Deze situaties zorgen er namelijk voor dat de natuurlijke balans en gisthuishouding van het lichaam verstoord worden. Oral schimmelinfecties worden gekenmerkt door witte

uitslag in de mondholte die erg pijnlijk kan zijn en zelfs kan bloeden. Sommige mensen ervaren ook verlies van smaak of een nare smaak, scheurtjes in de mondhoeken, of een pijnlijk branderig gevoel. Daarnaast kan eten en drinken ook moeilijk zijn.

Orale antibiotica, inhalatiemedicatie zoals corticosteroïden die gebruikt worden tegen astma of COPD, roken, kunstgebitten, anticonceptiepil, slechte mondhygiëne en diabetes zijn allemaal mogelijke oorzaken voor het uit balans raken van de gist- en bacterie-huishouding. Goede mondhygiëne kan spruw helpen voorkomen.

Wanneer u toch last krijgt van spruw kan een antischimmelmiddel worden voorgeschreven. De Nystatine orale suspensie werkt direct in op de plek van de infectie en is dus zeer snel werkzaam. Het actieve bestanddeel nystatine remt de productie van ergosterol. Ergosterol is nodig voor de gist om zich te kunnen vermenigvuldigen. Doordat deze stof ontbreekt verzwakken de celwanden van de schimmel en kan het immuunsysteem de schimmel doden.

Lees ook: Nystan bijsluiter

Ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Wees de eerste om “Nystatine” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.