Saxenda

 112,90

Categorie: Tag:

Saxenda kopen is een goede manier om afvallen en gewichtsverlies mogelijk te maken als je last hebt van overgewicht. Dit gewichtsverlies medicijn wordt geproduceerd door Novo Nordisk en bevat het actieve ingrediënt liraglutide, wat dagelijks dient te worden toegediend voor succesvol afvallen.

Saxenda wordt geleverd als een heldere en kleurloze of nagenoeg kleurloze oplossing voor injectie in een voorgevulde pen. Elke pen bevat 3 ml oplossing voor de toediening van doses van 0,6 mg, 1,2 mg, 1,8 mg, 2,4 mg en 3,0 mg.
Saxenda is verkrijgbaar in verpakkingen met 1, 3 of 5 pennen.

Wil je Saxenda bestellen? Dat kan door tijdens het bestelproces een korte medische vragenlijst in te vullen. Deze wordt door geregistreerde artsen nagekeken om te zorgen dat je deze medicatie voor gewichtsverlies veilig kunt gebruiken. Wanneer je vandaag bestelt wordt je levering bij goedkeuring de volgende werkdag al aangeboden!

Let op: Wil je Saxenda kopen zonder recept? Saxenda is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Bestel direct online

DokterOnline
openingstijden

24/7

verzending

1-3 werkdagen
Gratis verzending

Treated
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Apotheek in de buurt?

Beschrijving

Over Saxenda

Saxenda is een injectiemethode voor gewichtsverlies die wordt geproduceerd door Novo Nordisk. Het actieve ingrediënt is liraglutide, een synthetische vorm van GLP-1. Liraglutide is ook een bestanddeel in diabetesmedicatie Victoza en wordt dus ter bestrijding van diabetes gebruikt. Toch is Saxenda specifiek bij obesitas te gebruiken en helpt het overgewicht te bestrijden.

Je kunt Saxenda kopen per injectiepen en tot 5 pennen per keer bestellen.

Hoe moet je Saxenda gebruiken?

Als je Saxenda gebruikt, begin je met een lage dosering en verhoog je de dosis langzaamaan gedurende 5 weken. Voor personen die beginnen met Saxendagebruik zouden 5 pennen genoeg medicatie bevatten voor 44 dagen. Als je al op de hogere dosering zit, heb je aan een pakket van 5 pennen genoeg voor 30 dagen.

Als je Saxenda bestellen wilt, kun je het beste ook gebruik maken van ondersteunende groepen, diëtisten of bijvoorbeeld Weight Journey, een ondersteuningstool voor gebruikers van Saxenda.

Obesitas: de belangrijke statistieken

Obesitas en overgewicht in Nederland komt steeds vaker voor. Overgewicht hebben, verhoogt het risico op diabetes (suikerziekte), hoge bloeddruk, hoog cholesterol, beroertes, slaapapneu, spierpijn, gewrichtspijn en hartklachten. Daarnaast kan te zwaar zijn ook een effect hebben op je zelfvertrouwen en het risico op depressie en isolatie vergroten.

Hoe weet ik of ik overgewicht heb?

Normaal gesproken wordt er aan de hand van de Body Mass Index (BMI) bepaald of er sprake is van obesitas of overgewicht. Dit kun je op de volgende manier berekenen:

Gewicht (kg) / (Lengte (m) x Lengte (m)) = BMI

Voorbeeld:

Je weegt 80 kilo en je lengte is 1.70 meter.

Deel je gewicht (80) door (1.70 x 1.70=2,89) = 27,68

Het Voedingscentrum heeft de volgende BMI-berekening gemaakt zodat je kunt uitrekenen of je huidige gewicht gezond is:

Bereken BMI

Het BMI wordt als volgt geïnterpreteerd:

 1. 18,5 of minder valt in de categorie ondergewicht

 2. 18,5 – 25 valt onder gezond gewicht

 3. 25 of hoger classificeert als overgewicht

 4. 30 of hoger valt in de categorie obesitas

Helaas is het Body Mass Index-systeem niet waterdicht. Zo meet het bijvoorbeeld niet het verschil tussen vetweefsel en spierweefsel en kan daardoor het vetpercentage niet meten. Toch wordt deze methode als graadmeter gebruikt door alle dokters om te bepalen of de patiënt een gezond gewicht heeft of niet.

Hoe kan ik veilig afvallen?

Om het risico op gewichtsgerelateerde ziektes te verminderen is het belangrijk voor obese mensen of mensen met overgewicht om te proberen om af te vallen door een combinatie van dieet en sport. Wel is het van belang om dit op een geleidelijke en gecontroleerde manier te doen om het jojo-effect te vermijden. Te snel afvallen kan namelijk resulteren in een lagere stofwisseling, waardoor je juist weer sneller aankomt en dit is bij veel extreme afvallers het geval.

Wanneer wordt gewichtsverliesmedicatie aangeraden?

Als je door dieet en lichaamsbeweging alleen niet goed afvalt, kunnen medicijnen voor gewichtsverlies helpen. Toch is dit geen wondermiddel, je dient dus nog steeds op te passen met eten en te sporten naast het gebruik van Saxenda om succesvol af te vallen.

Hoe helpt Saxenda bij gewichtsverlies?

Saxenda is een dagelijkse injectie die het werkzame bestanddeel liraglutide bevat, wat de functie van de glucagon achtige peptide GLP-1 stimuleert. GLP-1 is een hormoon wat door jouw verteringsstel wordt afgegeven na het eten van een maaltijd en geeft een seintje aan je hersenen om aan te geven wanneer je vol bent. Door de functie van GLP-1 te imiteren zorgt Saxenda er dus voor dat je minder honger hebt en sneller vol zit.

Overleg daarnaast altijd met je huisarts voordat je aan afvalmedicatie begint. Een arts kan je helpen om het juiste geneesmiddel te kiezen en ook een bewegingsplan en eetschema voor je aanmaken.

Moet je Saxenda in de koelkast bewaren?

Saxenda is een gekoeld product. Plaats het onmiddelijk in de koelkast nadat je het in ontvangst neemt. Zorg ervoor dat je de bestelling op de leverdag aan kunt nemen of, wanneer je de koerier misloopt, af kunt halen bij een afhaalpunt. De koeling blijft tot 48 uur na verzending actief.

Extra informatie

Merk

4 ervaringen voor Saxenda

 1. Caspar

  Misschien alleen mijn ervaring, maar ik was aan het aankomen een paar maanden na het verwijderen van een maagballon en ik probeerde Saxenda. Het leek niet te helpen bij het verminderen van onbedwingbare trek of het verhogen van mijn calorieverbranding die tot uiting kwam in een significant gewichtsverlies. Bij de maximale dosis, het stopte elke verdere gewichtstoename, maar a) het is duur en b) is een dagelijkse injectie, die ik geen van beide leuk vind.
  – Caspar

 2. Delilah

  Ik begon Saxenda te nemen omdat ik polycysteuze eierstokken had en de enige manier om dat te verhelpen is gewichtsverlies. Ik begon de behandeling in augustus 2018 en elke week verhoogde ik de dosering met 0,4. Ik nam de injectie ’s ochtends en voelde me elke nacht misselijk. Op de derde dag moest ik de hele nacht overgeven. De misselijkheid werd beter naarmate de tijd verstreek. Ik voel me bijna nooit meer misselijk. Ik ben nu bijna een maand verder en ik ben sinds april 12 kilo afgevallen (5 kilo alleen en 7 met Saxenda). Ik heb constant diarree. Ik heb het gevoel dat mijn eetlust weer normaal is geworden omdat ik honger krijg, iets dat de eerste twee maanden niet is gebeurd. Ik heb het gevoel dat Ik verlies gewicht en de enige prijs die ik moet betalen is diarree en licht ongemak of misselijkheid.
  – Deliah

 3. Anoniem

  Nu op een gewichtsverlies van 16 kg in 12 weken. Geen bijwerkingen meer. Moet nog eens 30 kg verliezen voordat ik een knievervangende operatie kan ondergaan. Ik kan het licht aan het einde van de tunnel zien.
  – Vrouw, 45 jaar

 4. Anoniem

  Ik ben net begonnen aan mijn derde week Saxenda. Hoewel mijn resultaten niet doorslaggevend zijn, omdat mijn oude weegschaal onnauwkeurig was, kan ik absoluut zeggen dat mijn eetgewoonten beter zijn. Ik denk dat ik een medisch probleem had. Ik dacht dat het gewoon een gebrek aan wilskracht was, maar ik denk dat ik eindelijk voel wat een normaal persoon voelt. Ik had letterlijk niet de kracht om junkfood te weerstaan. Ik kreeg maagkrampen als ik geen hotdog of iets dergelijks had als ontbijt. Wat betreft de goodie-tafel op het werk, als ik eenmaal wist dat er koekjes of donuts op zaten, begon ik letterlijk te trillen als ik ze niet at. Nu kan ik nee zeggen en weglopen. Zelfs als ik een lege maag heb, ben ik er niet mee bezig en kan ik doorgaan en mezelf toestaan ​​iets anders te doen en me afleiden van de honger. Wat betreft bijwerkingen: welke bijwerkingen?
  – Vrouw, 40 jaar

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.