Lariam

 72,19

Categorie:

Lariam is een behandeling gebruikt om malaria te voorkomen. Het wordt geleverd als tablet die je een keer per week dient in te nemen. Het gebruik start voorafgaand aan het reizen en duurt meestal tot vier weken na terugkeer uit de reisregio.

Let op: Wil je Lariam kopen zonder recept? Lariam is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Bestel direct online

Treated
Snelle levering!
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Zoek een apotheek in de buurt

Vind een apotheek

Beschrijving

Over Lariam

Lariam bevat de stof mefloquine die de malariaparasieten in je bloed doodt. Het is een zeer krachtig middel dat veel invloed kan hebben op je lichaam. Sommige gebruikers ervaren hevige nachtmerries en ingrijpende emotionele en psychische gevolgen door het gebruik ervan.

Lees voor gebruik zorgvuldig de bijsluiter en overleg altijd met een medisch specialist voordat je dit middel gebruikt.

Lariam wordt geleverd als een tablet die je een keer per week inneemt om de ziekte te voorkomen. Je start voordat je op reis gaat en gebruikt het medicijn meestal tot vier weken na terugkeer uit het reisgebied.

Gemakkelijk in te nemen
Geschikt voor behandeling en preventie
Origineel merkproduct

Malaria-infectie

Malaria is een ziekte die veroorzaakt wordt door de plasmodium parasiet. Deze wordt gedragen door muggen die ze overgedragen door je te steken. Eenmaal in de bloedbaan verspreidt de ziekte zich door het infecteren van andere cellen.

Malariasymptomen kunnen tot maximaal drie maanden na de infectie optreden – in zeldzame gevallen kunnen symptomen zich nog later openbaren. Veelvoorkomende malariasymptomen zijn:

 • koorts
 • hoofdpijn
 • griep-achtige symptomen
 • orgaanfalen (soms)
 • dood (soms)

Werking

Lariam is een merkmedicijn van fabrikant Roche. Het bevat mefloquine hydrochloride, dat de malariaparasiet doodt. Dit product is effectief in regio’s waar de parasiet al resistent is tegen andere antimalariamiddelen, zoals chloroquine.

Online Lariam kopen

Je kunt Lariam online bestellen via een bij PilPil.nl aangesloten apotheek. Beantwoord een korte vragenlijst en één van de geregistreerde artsen beoordeelt of je dit middel mag gebruiken. Goedgekeurde bestellingen kun je doorgaans de volgende dag al verwachten.

Lariam bijsluiter

6 ervaringen voor Lariam

 1. Anoniem

  Deze pillen werden mij ondanks mijn geschiedenis met een emotieregulatiestoornis afgeraden echter leek het aangezien ik zwanger probeer te worden volgens het centrum voor tropische ziekten de beste oplossing ivm de weinige gegevens die ze van malarone hadden (malarone heeft bij mij geen bijwerkingen behalve wat rare dromen de eerste dagen) gezien mijn kinderwens dus lariam geprobeerd. Een dag na de eerste pil had ik maar dan 10 aanvallen van epilepsie. De dag erna nog zo’n dag met meer dan 10. Niet ongewoon om partiële aanvallen te hebben maar niet zoveel en niet zo heftig. De derde dag na inname plotselinge andere gewaarwording. Ik wist niet op dit in verband gebracht werdt met mijn aanvallen van de dagen ervoor of de lariam omdat epilepsie ook dit gevolg kon hebben. Toen ik echter slapeloos werdt en hallucinaties begon te krijgen begon ik te vermoeden dat lariam geen goed idee was. Na een hele nacht auditieve en visuele hallucinaties te hebben doorgemaakt begon ik plots te denken dat ik geen liefde meer voelde voor mijn man en mijn deuren straalden een soort energie af en ik voelde me bekeken. (ik was alleen in mijn appartement zoals altijd). Ik stond een half uur voor openingstijd voor de deur van mijn apotheek. Toen ik deze mijn symptomen had uitgelegd belde hij direct de arts 100 Meter verder. Ik zat in een psychose en dit was allemaal te wijten aan lariam. De arts heeft mij een injectie gegeven en na een half uur begon deze te werken. Nu 24 uur na de injectie wordt mijn waarneming normaal zie ik geen spoken meer zit niemand achter mij aan en hou ik nog altijd zielsveel van mijn man. Kortom 🙂 lariam was voor mij puur vergif
  Vrouw, 28 jaar

 2. Anoniem

  Dit medicijn raad ik iedereen af om te nemen! Er zijn nog veel meer bijwerkingen dan ik heb gehad en er is genoeg over te vinden op internet. Waarom dit nog steeds hardnekkig voor word geschreven, is mij een raadsel! In de USA is het al jaren verboden. Zijn genoeg alternatieven te vinden, mocht je dit willen. Ik heb jaren in Afrika gewoond en geen profylaxe gebruikt. Na mijn Lariam-ervaring had ik er wel even genoeg van! Mijn tips: Koop een 2 persoons geïmpregneerd2 persoons2 persoonse Klamboe en ga er onder slapen. Kun je in het land zelf kopen. Als het te warm is onder de klamboe, laat je een ventilator draaien. Laat in de middag (zeg vanaf 15:00 locale tijd) een lange broek + shirt met lange mouwen dragen. Katoen werkt heel goed. Als je dit doet, dan heb je niet snel last van malaria, dengue of iets anders. Heeft bij mij 9 jaar gewerkt!
  Man, 46 jaar

 3. Anoniem

  Preventief gebruikt tegen Malaria, dosering volgens bijsluiter, weet niet meer precies frequentie van dosering. Directe effecten na een paar weken gebruik: Nachtmerries, emotioneel, angstig, depressief. Lange termijn: vanaf gebruik van dit medicijn tot nu (19 jaar later) terugkerende angsten, nervositeit en depressie. Therapieen werken wel maar rest verschijnselen blijven terugkeren. Daarvoor nooit mentale klachten, ook niet in de familie. Ik ben verder zeer gezond.
  Vrouw, 42 jaar

 4. Anoniem

  Heb een half jaar in Indonesië gewoond en deze tabletten als anti-malariamiddel gebruikt. Had veel gelezen over psychische klachten voordat ik aan dit middel begon, dus ik was nogal huiverig. Ik heb echter nergens last van gehad, voelde mezelf eigenlijk zoals ik me altijd voel en heb dus geen last gehad van bijwerkingen, en ook geen malaria opgelopen. Het medicijn werkte prima voor mij dus. Voordeel is dat het een stuk goedkoper is dan malarone en je hebt dus minder tabletten nodig dan bij malarone. Enige kleine nadeel is dat je één keer per week de tabletten moet nemen. Hierdoor vergat ik soms op tijd een tablet te nemen en was nog wel eens een (halve) dag te laat.
  Vrouw, 24 jaar

 5. Anoniem

  Na alle negatieve ervaringen wil ik toch even mijn ervaring delen. Ik heb Lariam op zo’n 10 trips gebruikt, varierend van 2 weken tot 4 maanden. Het is mijn voorkeursmiddel wat betreft malaria-profylaxe. Ik heb zelf nog nooit last gehad van bijwerkingen (al kan ik wel aanraden het samen met de maaltijd de slikken). Met een pil per week, waarbij het niet direct heel nauw aankomt als je het een dag te laat inneemt, is het in mijn ogen erg gebruiksvriendelijk. Wat betreft effectiviteit: ik heb nog nooit malaria gehad gedurende mijn trips in verschillende gebieden met hoge malaria-activiteit. Dat is natuurlijk puur anekdotisch, maar voor mij is het effectief gebleken. Ik snap dat het middel bij sommigen tot nare bijwerkingen kan leiden, maar dit geldt zeker niet voor iedereen! Malarone (1x gebruikt) vond ik veel onprettiger door de dagelijkse inname.
  Man, 34 jaar

 6. Anoniem

  Tijdens 3.5 maanden vrijwilligerswerk Lariam genomen. De laatste maand heb ik dit medicijn niet meer genomen. Zelf had ik behoorlijk wat nachtmerries en sliep ik daardoor minder, werd ik enorm moe. Deze klachten zijn ook pas begonnen eens ik in Malawi was, hoewel ik al 3 weken voordien was gestart met de therapie. Heb ook gezien en meegemaakt hoe een medereizigster in een psychose raakte, met wanen en hallucinaties, was een gevaar voor zichzelf. Is terug naar huis moeten gerepatriëerd worden, onder begeleiding omdat het voor zichzelf niet veilig was! Op dat moment ben ik gestopt het de Lariam, vond het de moeite niet waard en had zelf ook wel wat slaapklachten. Ik nam sowieso ook andere maatregelen: lange broeken en lange mouwen ’s avonds, onder een klamboe slapen, deet smeren…
  Vrouw, 28 jaar

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.