Buccastem M

 50,95

Buccastem M is een geneesmiddel in tabletvorm dat gebruikt kan worden voor de behandeling van misselijkheid en braken bij migraine en wordt gemaakt door Alliance Pharmaceuticals. In tegenstelling tot een standaardpil moet deze pil tussen de bovenlip en het tandvlees geplaatst worden, zodat de pil op kan lossen. Dit duurt slechts enkele minuten. Dit geneesmiddel blokkeert de signalen die naar het braakcentrum worden gestuurd.

Let op: Wil je Buccastem M kopen zonder recept? Buccastem M is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Online medisch consult

Treated
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Apotheek in de buurt?

Beschrijving

Buccastem M is een geneesmiddel in tabletvorm dat gebruikt  kan worden voor de behandeling van misselijkheid en braken bij migraine en wordt gemaakt door Alliance Pharmaceuticals. In tegenstelling tot een standaardpil moet deze pil tussen de bovenlip en het tandvlees geplaatst worden, zodat de pil op kan lossen. Dit duurt slechts enkele minuten. Dit geneesmiddel blokkeert de signalen die naar het braakcentrum worden gestuurd.

  1. Merkgeneesmiddel
  2. Verlicht de misselijkheid
  3. Smelttablet

Misselijkheid is een vervelend gevoel dat vaak gepaard gaat met braken. Een migraine-aanval gaat bij veel mensen gepaard met misselijkheid en braken. Migraine is veel meer dan alleen erge hoofdpijn. Vaak zal men last hebben van zichtsproblemen en kan een aanval vooraf gaan met een aura.

Migraine-aanvallen kunnen met pijnstillers worden behandeld. Soms zijn vrij verkrijgbare geneesmiddelen niet sterk genoeg en kan er aan behandeling met triptanen worden gedacht. Soms zal het ook nodig zijn om de bijbehorende misselijkheid te behandelen.

Buccastem M kan worden gebruikt om de misselijkheid die het gevolg is van een migraine-aanval te verlichten. Normaal gesproken zijn overgeven en misselijkheid het gevolg van signalen die vanuit het lichaam en bepaalde delen van de hersenen naar het braakcentrum worden gestuurd. Dit kan om verschillende redenen gebeuren en zodra het braakcentrum wordt geactiveerd zal iemand beginnen over te geven.

Het werkzame bestanddeel van Buccastem M is de stof prochloorperazine. Deze stof behoort tot de fenothiazinen, is een dopamine-antagonist  en werkt als anti-emeticum.

Deze stof werkt de misselijkheid tegen doordat het de signalen tussen de chemoreceptorprikkelzone en het braakcentrum verstoort. Het doet dit door de werking van de receptoren in de chemoreceptorprikkelzone in de hersenen te remmen. Deze receptoren worden daardoor minder gevoelig voor de neurotransmitter dopamine waardoor de chemoreceptorprikkelzone minder prikkels ontvangt en daardoor geen signalen naar het braakcentrum doorstuurt. Hierdoor neemt de misselijkheid af en zal men ook minder moeten braken.

Lees ook: Buccastem M bijsluiter

Ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Wees de eerste om “Buccastem M” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.