Emla Crème 5%

 44,69

Emla crème is een zalf die plaatselijk de huid verdooft. Je kunt het op een deel van de huid smeren om zo bepaalde prikkels te beperken. Een populaire toepassing van deze zalf is bij premature ejaculatie, of vroegtijdige zaadlozing, maar ook bij het tatoeëren van wenkbrauwen wordt het veel toegepast.

Emla crème bevat twee werkzame stoffen: lidocaïne en prilocaïne. Deze stoffen verdoven de zenuwen in de huid, waardoor deze minder prikkels doorgeven. Dat kunnen pijnprikkels, maar ook seksuele prikkels zijn. Het resultaat is een minder gevoelige huid.

Let op: Wil je Emla Crème kopen zonder recept? Emla Crème is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Online medisch consult

Treated
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

DokterOnline
openingstijden

24/7

verzending

1-3 werkdagen
Gratis verzending

Apotheek in de buurt?

Beschrijving

Over EMLA

EMLA crème kun je gebruiken om je huid te verdoven bij medische procedures en bij het aanbrengen van bijvoorbeeld tatoeages en permanente make-up.

Daarnaast kun je deze crème ook gebruiken als je last hebt van voortijdige zaadlozingen. Men spreekt van vroegtijdige zaadlozing als je doorgaans binnen twee minuten na penetratie klaarkomt.

Bevordert het seksuele uithoudingsvermogen bij mannen
Snel en makkelijk aan te brengen
Verdovende crème

Je ervaart gevoelens van pijn en genot as de zenuwreceptoren deze stimulaties ontvangen en doorsturen naar de hersenen. De twee actieve bestanddelen van EMLA, lidocaïne en prilocaïne, verstoren dit proces doordat zij deze signalen remmen. Hierdoor wordt het aanbrengen van tatoeages, permanente wenkbrauwen of oog make-up en het uitvoeren van kleine medische procedures een stuk minder pijnlijk. Als je het product gebruikt tegen vroegtijdige ejaculatie is er sprake van meer controle over de zaadlozing door EMLA-gebruik.

Het is belangrijk dat je jouw medicatie altijd bij officiële, geregistreerde apotheken aanschaft. Dat kan via een van de bij PilPil.nl aangesloten partners. Zij werken met geregistreerde artsen die via een online consult (ca. 5 minuten) beoordelen of je dit middel kunt gebruiken. Als je via Treated bestelt, ontvang je je product doorgaans al de volgende werkdag.

Let op! EMLA is momenteel niet gelicenseerd voor het gebruik bij het zetten van tatoeages en het verwijderen van tatoeages. Wanneer een arts dit uitschrijft wordt dit off-license gedaan.

Actieve bestanddelen EMLA

EMLA is de afkorting voor: Eutectic Mixture of Local Anaesthetics. Dit middel bevat twee vormen van locale anesthetica: prilocaïne en lidocaïne.

Ter behandeling van vroegtijdige zaadlozing wordt dit middel voorzichtig op de huid van de penis gesmeerd, met behulp van het aanbrengverband. Dit middel zorgt ervoor dat de overgevoeligheid geremd wordt en dat er minder genotsprikkels bij de hersenen aankomen tijdens het vrijen. Op deze manier kun je langer van de seks genieten.

Medisch onderzoek heeft aangetoond dat het gebruik van EMLA-crème ervoor kan zorgen dat de tijd tot de ejaculatie kan worden verlengd, van 1,5 minuten tot wel 9 – 12 minuten.

De crème werkt doorgaans al na 15-30 minuten wanneer het op de genitaliën wordt aangebracht. Luister echter altijd naar de arts en het tijdsadvies dat jouw arts je gegeven heeft. Overschrijd nooit de voorgeschreven dosering.

Gebruik altijd een condoom als je EMLA gebruikt of zorg ervoor dat je de crème volledig verwijdert aangezien het voor een verdoving in de vagina van je partner kan zorgen.

Lees ook: EMLA bijsluiter

1 ervaring voor Emla Crème 5%

  1. Anoniem

    elke keer als ik een infuusje moet verwisselen(voor mijn suikerziekte, ik gebruik een insulinepomp) doe ik de emlacrème op een pleister en plak deze op de huid. dit laat ik ruim een uur intrekken, waarna ik geen pijn heb als ik het infuusje zet. natuurlijk zit een infuusje niet diep in de huid, maar het is dus zeker geschikt! verder geen bijwerkingen of iets wat daarop lijkt:)

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.