Xifaxanta

 73,15

Xifaxanta is een antibioticum in tabletvorm die gemaakt wordt door Norgine en gebruikt kan worden bij reizigersdiarree. Deze medicatie bestrijdt de bacterie die verantwoordelijk is voor de infectie.

Op zoek naar medicatie tegen diarree kan lastig zijn wanneer de symptomen optreden. Met onze service kun je geneesmiddelen online bestellen en heb je ze de volgende werkdag al in huis.

Let op: Wil je Xifaxanta kopen zonder recept? Xifaxanta is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Online medisch consult

Treated
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Apotheek in de buurt?

Beschrijving

Xifaxan, in Groot-Brittanië bekend onder de naam Xifaxanta, is een geneesmiddel in tabletvorm dat gebruikt kan worden ter bestrijding van de symptomen en de behandeling van reizigersdiarree. Deze tabletten bevatten een antibioticum en moeten drie dagen lang ingenomen worden. Deze , which is taken over a period of three days. This treatment works by interfering with the cell structure of the bacteria causing the infection. The manufacturers of Xifaxanta are Norgine, and it is only available to buy in the UK with a prescription.

  1. Driemaal daags innemen.
  2. Bestrijdt de symptomen snel
  3. Eenvoudig door te slikken

Reizigersdiarree wordt gekenmerkt door een verhoging in de ontslastingsfrequentie en een waterige stoelgang. Andere symptomen kunnen zijn: hoofdpijn, maagpijn, misselijkheid, overgeven en een verminderde eetlust. Diarree kan in sommige gevallen uitdroging als gevolg hebben, vandaar dat behandeling noodzakelijk kan zijn.

Diarree kan het gevolg zijn van verschillende factoren, maar reizigersdiarree is het gevolg van een infectie, of gastro-enteritis, waar men sneller op reis in buitenland mee te maken zal hebben. Deze infectie kan bacterieel of viraal van aard zijn, maar wordt meestal veroorzaakt door campylobacter en E. coli.

Elke jaar krijgen ongeveer 10 miljoen mensen te maken met reizigersdiarree. In sommige gevallen reden de symptomen pas op nadat de patiënt alweer thuis is. Net als bij vele andere aandoeningen zijn mensen met een verzwakt immuunsysteem gevoeliger voor deze vorm van diarree.

Men kan proberen om het risico op deze aandoening zo ver mogelijk omlaag te brengen door ervoor te zorgen alleen schoon water te drinken en op schone plekken te eten. De aanwezigheid van ontlasting in de voeding is een van de meest voorkomende oorzaken van reizigersdiarree.

Vaak gaat reizigersdiarree binnen een paar dagen vanzelf over. Men raadt patiënten aan om rust te houden en voldoende te drinken om uitdroging tegen te gaan. Het gebruik van ORS wordt ook aangeraden. Wanneer de symptomen ernstig zijn kan het echter beter zijn om medicatie zoals Xifaxan te nemen.

Het werkzame bestanddeel in Xifaxan is rifaximine, een antibioticum. Dit middel wordt niet in het bloed opgenomen en is dus alleen werkzaam in de maag en darmen. Dankzij rifaxamine kan de verantwoordelijke bacterie niet langer de enzymen aanmaken die het nodig heeft om zich te kunnen vermenigvuldigen. Hierdoor wordt de groei van de bacterie stopgezet en kan het immuunsysteem de infectie opruimen.

Lees ook: Xifaxanta bijsluiter

Ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Wees de eerste om “Xifaxanta” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.