Clindamycine

 57,90

Clindamycine is een antibioticum. Het wordt voorgeschreven bij verschillende infecties die veroorzaakt worden door bacteriën of parasieten. De medicijnen kunnen de groei van de infectie afremmen en uiteindelijk zelfs stoppen.

Dit is bijvoorbeeld het geval bij infecties aan de longen, luchtpijp of bijholtes, maar ook bij andere aandoeningen. Zo wordt het voorgeschreven bij:

Bacteriële infecties aan luchtwegen en bijholtes
Longontsteking
Acute bronchitis
Huidinfecties
Steenpuisten en wondroos
Diverse parasitaire infecties (trichomonas, babesiose, toxoplasmose en malaria)
Bacteriële vaginose

Het medicijn kan hierbij al binnen enkele dagen helpen.

Let op: Wil je Clindamycine kopen zonder recept? Clindamycine is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Bestel direct online

DokterOnline
openingstijden

24/7

verzending

1-3 werkdagen
Gratis verzending

Zoek een apotheek in de buurt

Vind een apotheek

Beschrijving

Clindamycine

Duac gel helpt bij de behandeling van acne. Deze gel bevat twee actieve bestanddelen: clindamycine – een antibioticum – en benzoylperoxide. Doorgaans moet je dit product een keer per dag aanbrengen, bij voorkeur in de avond.

✓ Eénmaal daags aanbrengen
✓ Betrouwbare merkmedicatie
✓ Bevat twee actieve bestanddelen

Acne is een veel voorkomende aandoening en kan in verschillende gradaties voorkomen. Sommige mensen hebben er weinig last van, terwijl anderen geplaagd worden door veel puistjes en pukkels die littekenvorming als gevolg hebben.

Als je een zware vorm van acne hebt, kun je medicatie op recept krijgen. Hoewel acne op zich niet gevaarlijk is, kan het ernstige psychologische gevolgen hebben. Ook kunnen de littekens, als gevolg van uitknijpen en opengebarsten pukkels, een ontsierend effect hebben.

Er zijn verschillende middelen tegen acne verkrijgbaar. Duac is een van deze producten en bevat twee bestanddelen.

Clindamycine doodt bacteriën

Het bestanddeel Clindamycine is een antibioticum dat de bacteriën die zich met talg voeden, doodt. De afvalstoffen van deze bacterie zorgen namelijk voor de ontsteking van de talgkliertjes, waardoor puistjes ontstaan. Clindamycine zorgt ervoor dat de bacterie niet langer de voedingsstoffen kan aanmaken die het nodig heeft om te blijven voortbestaan. Hierdoor sterft de bacterie en verdwijnen de symptomen.

Benzoylperoxide verwijdert hoornlaag

Benzoylperoxide behoort tot de keratolytica, ook wel ‘opperhuid-verwijderende’ middelen. Dit geneesmiddel zorgt ervoor dat de hoornlaag, de bovenste huidlaag, loslaat. Dit helpt comedonen te voorkomen, en zo ook een volgende uitbraak van acne aangezien de talgkliertjes minder makkelijk verstopt kunnen raken. Het kan tussen de twee en vijf weken duren voordat je verschil merkt. Zie je geen verbetering, raadpleeg dan je huisarts voor advies.

Je kunt Clyndamicine online bestellen. Als je dit doet via een van de bij ons aangesloten aanbieders moet je een online vragenlijst in te vullen. Een arts beoordeelt vervolgens je aanvraag. Als die wordt goedgekeurd, wordt het middel vanuit de aangesloten apotheek naar je verzonden. Goedgekeurde bestellingen komen doorgaans de volgende werkdag bij onze klanten thuis aan.

clindamycine bijsluiter

6 ervaringen voor Clindamycine

 1. Anoniem

  Ik had vreemde witte vlekken op mijn penis en balzak. De huisarts schreef dit middel voor ik moest er 3 maal 4 keer daags van slikken. Ik kreeg jeuk, dat was nog te doen, ik deed in mijn broek, ik kon minder makkelijk ademen, ik begon hevig te zweten en mijn haar viel met grote pakken uit en ik hallucineerde. Ik heb het maar een dag kunnen nemen en werd naar de spoeddiensten gebracht. Daar bleek dat ik dit middel helemaal niet nodig had want het was psoriasis. Na het nemen van het middel had ik ook erectieproblemen en dat heeft een week geduurd.
  – Man, 25

 2. Anoniem

  Ik slik dit medicijn nu vanaf 18 september we zijn nu 6 november ik heb gelukkig geen ervaring met bijwerkingen had het nodig nadat na een Hernia operatie op 23 jullie na eerst goed herstel na 2 weken meer pijn gaf in mijn rug na 3 weken weer een MRI daar bleek dat er een abces zat en ben op 23 augustus met spoed geopereerd en herstel snel volgens de arts volgende mri check 31 october als die schoon blijkt mag ik hiermee stoppen en dan ps 4 weken later naar de fysio omdat dit medicijn je bindweefsel aantast verder heb ik een nare smaak in mijn mond.
  Man, 54 jaar

 3. Anoniem

  Gedurende kuur geen bijwerkingen dit begon 2 dagen na kuur beginnende met jeukende en rode oorschelpen. Daarna bultjes vervolgens gewrichtsontsteking voeten en handen polsen en tenslotte opgezette handen en hevige jeuk. Over gehele lichaam Weer later hevige rug en maagpijn en jeukend irriterende mond tong. Alles wat kan heb ik dus ook op me bordje en kan zeggen daar wordt je echt niet vrolijk van. Nu cetrezine voorgeschreven gekregen resultaat moet zich nog uitwijzen. Dus na geen ammoxicicline kan deze ook de ijskast in.
  Vrouw, 41 jaar

 4. Anoniem

  Omdat de behandeling van wondroos en lymfangitis dmv flucloxaciline van 4 x 500mg thuis naar 4 x 1000 mg iv in ziekenhuis niet effectief bleek werd overgegaan op clindamycine 3 x 600 mg iv. Dit bleek na 48 uur goed aan te slaan en wondroos en lymfangitis kwamen onder controle. Eerst 3 dagen iv, daarna oraal tot totaal 15 dagen. Tot zover mijn positieve ervaring met clindmycine. Nadelen: Capsules zijn erg groot waardoor 3 x per dag 2 capsules doorslikken met grote hoeveelheid water lastig was. Gedurende 15 dagen met clindamycine behandeld. Dit gaf continue een erg vieze (paracetamol-achtige smaak), waardoor zelf water vies smaakte. Op dag 15 ontstond een allergische reactie beginnend met rode stipjes, die rode vlekken en daarna rode vlakker werden. Na gebruik antihistamine kwam allergische reactie onder controle. Na stop clindamycine bleef zeer frequente diarree en buikpijn aanhouden. Na inleveren feceskweek bleek een clostridium-infectie. Deze werd behandeld met metronidazol gedurende 10 dagen. Aanvankelijk verdwenen de klachten bij zo’n 3 dagen gebruik, maar 3 dagen na stoppen van deze kuur kwamen de klachten terug. Opnieuw kuur van 10 dagen metonidazol. En weer kwamen 3 dagen na het stoppen de klachten terug. Opnieuw een feceskweek ingeleverd en gestart met vancomycine 4 x daags 250 mg waarna afbouwschema van zo’n 5 weken volgt. Onder vancomycine verdwijnen de klachten. Hopelijk blijven de klachten nu eindelijk weg en is clostridiuminfectie nu eindelijk onder controle. Voor mij geen clindamycine meer.
  Vrouw, 60 jaar

 5. Anoniem

  Na hernia operatie wond ontstoken ; bacterie stafylokokken in de wond wond lekt al 2 maanden; huid ziet rood en voelt branderig aan na start Clindamycine kuur 3x 600 mg per dag nam het lekken van de wond en de roodheid De recensies eerder beschreven hier heb ik geen last van gehad, ik was na het lezen op het ergste voorbereid maar zorgen voor niets gemaakt. Capsules net als andere capsules met glas water innemen zodat het blijven hangen gevoel in de keel voorkomt.
  Vrouw, 57 jaar

 6. Anoniem

  Mijn zoon van 14 krijgt dit medicijn nu een half jaar, in combinatie met dezelfde dagelijkse doses aan Rifampicine. Reden: ernstig gecompliceerde bacteriële infectie (Staf Aureus PVL) die Osteomyelitis (botontsteking) veroorzaakte. Eerst heeft hij dit medicijn circa 4 weken via het infuus gekregen. Daarna in capsules (4x 300mg per dag). De pillen slikken was lastig bij de start, ze bleven vaak hangen omdat hij ook nog een sonde door zijn keel had. Na verwijdering sonde slikt hij ze met melk of water en dat gaat prima. Geen last meer van bij inname. Aanvankelijk veel last gehad van misselijkheid en darmen, obstipatie, echter we weten niet of dat van deze medicijnen komt of van de andere (hij slikte toen ook al Rifampicine en kreeg ook nog Labetalol, morfine en andere medicijnen toegediend). Nu al vijf maanden klachtenvrij van bijwerkingen met deze medicijnen.
  Man, 14 jaar

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.