Adalat

81,69

Adalat is een geneesmiddel dat gebruikt kan worden voor de behandeling van het fenomeen van Raynaud. Dit medicijn zorgt dat er minder vernauwing van de bloedvaten optreedt zodat meer bloed de vingers en tenen kan bereiken.

Het is nu heel eenvoudig om online uw medicatie te kopen. Beantwoord vandaag nog de medische vragenlijst en u de volgende werkdag uw bestelling in huis.

Treated

24/7

Volgende dag
Gratis verzending

Jouw apotheek

Beschrijving

Adalat wordt geleverd in de vorm van zachte capsules en kan worden gebruikt voor de circulatieproblemen die optreden bij het fenomeen van Raynaud. Dit medicijn bevat het werkzame bestanddeel nifedipine. Deze stof zorgt ervoor dat er minder vernauwing van de bloedvaten optreedt waardoor er een betere doorstroming van het bloed kan plaatsvinden. Dit geneesmiddel is alleen op recept verkrijgbaar.

 1. Eenvoudig in te nemen
 2. Gemaakt door Bayer
 3. Verbetert de doorbloeding

‘Dode’ vingers en tenen

Het fenomeen van Raynaud is een aandoening waarbij de doorstroming van het bloed naar de vingers en tenen bij vlagen zeer belemmerd kan worden, met ‘dode vingers’ als gevolg. De vingers en tenen worden dan namelijk helemaal wit en vervolgens blauw. Dit kan gepaard gaan met een tintelend gevoel, pijn, of gevoelloosheid. Meestal gaat dit na een korte tijd weer over. Hoewel deze aandoening niet ernstig is kunnen de symptomen zeer frustrerend zijn en de beweging van de handen belemmeren.

Deze aandoening wordt in twee categorieën onderverdeeld: primaire en secundaire Raynaud. Primaire Raynaud wordt vastgesteld wanneer de symptomen van deze aandoening optreden zonder dat er een onderliggende aanleiding voor is. Het merendeel van deze aandoening betreft primaire Raynaud. Secundaire Raynaud wordt vastgesteld wanneer een onderliggende aandoening, zoals een auto-immuunaandoening zoals reumatoïde artritis waarbij het immuunsysteem gezond weefsel aanvalt.

Stress en kou

Symptomen van Raynaud worden normaal gesproken veroorzaakt door een prikkel zoals stress of koud weer. Meestal is medicatie niet nodig en kunnen de symptomen met verschillende maatregelen voorkomen worden. Door het lichaam, de handen en voeten warm te houden, te stoppen met roken, regelmatige te sporten en stress te vermijden kunnen de symptomen vaak voorkomen of verminderd worden. Indien er geen verbetering optreedt kan een arts medicatie voorschrijven, zoals Adalat.

Adalat bevat het werkzame bestanddeel nifedipine. Dit is een calciumblokker die ervoor zorgt dat calcium minder goed kan werken in de spierwanden van bloedvaten. Hierdoor treedt er minder vernauwing van de bloedvaten op en kunnen de spierwanden zich beter ontspannen. Als gevolg hiervan kan het bloed beter de tenen en vingers bereiken.

Adalat bestellen

Adalat is een receptplichtig medicijn. Je kunt het bestellen door een online medische vragenlijst te beantwoorden. Vervolgens zal de arts een recept uitschrijven en kan de apotheker de medicatie versturen.

Lees ook: Adalat bijsluiter

2 ervaringen voor Adalat

 1. Anoniem

  Medicijn werkt geweldig.
  – Man, 72 jaar

 2. Anoniem

  Hielp mij fantastisch 20 jaar gebruikt.
  – Man, 75 jaar

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.