Vesomni

 117,50

Categorie: Tags: ,

Vesomni is een combinatie van twee verschillende geneesmiddelen genaamd solifenacine en tamsulosine in één tablet. Solifenacine behoort tot de groep van geneesmiddelen die anticholinergica genoemd worden en tamsulosine behoort tot de groep genaamd alfa-blokkers.

Let op: Wil je Vesomni kopen zonder recept? Vesomni is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Online medisch consult

DokterOnline
openingstijden

24/7

verzending

1-3 werkdagen
Gratis verzending

Apotheek in de buurt?

Beschrijving

Wat is Vesomni?

Vesomni is een geneesmiddel dat wordt voorgeschreven aan mannen met urinewegproblemen. De actieve ingrediënten zijn solifenacine en tamsulosine. Hoewel tamsulosine een van de alfablokkers is, behoort solifenacine tot de groep anticholinergica. Vesomni vermindert de vernauwing van de blaas en vermindert de drang om te plassen. Bovendien zorgt het medicijn ervoor dat urine gemakkelijker door de urethra gaat, waardoor het gemakkelijker wordt om te plassen.

Wanneer wordt het medicijn gebruikt?

Vesomni wordt voorgeschreven aan mannen die lijden aan blaasdisfunctie of blaascongestie. Problemen met urineren, zoals een zwakke urinestraal, vertraagde urinestroom, onvoldoende drainage of het gevoel dat u de blaas niet volledig hebt geleegd, kunnen optreden als gevolg van een vergrote prostaat. Blaasproblemen kunnen leiden tot problemen zoals een plotselinge of verhoogde urinewegen vanwege congestie van de blaas. Vesomni verlicht deze symptomen en wordt vaak gebruikt wanneer eerdere behandelingen met een monoproduct onvoldoende effect hebben aangetoond.

Hoe gebruik je Vesomni?

Neem de Vesomni-tabletten in hun geheel en kauw er niet op. De tabletten kunnen naar believen worden ingenomen, met of zonder vloeistof. Gebruik alleen volgens de instructies in de bijsluiter. Als je nog steeds twijfels hebt, kan je contact opnemen met een arts of apotheker voor meer informatie over het gebruik van Vesomni.

dosering

De gebruikelijke dosering is één tablet per dag. Overschrijd dit bedrag niet. Als je nog steeds een hogere dosis gebruikt, raadpleeg dan een arts of apotheker. In geval van overdosering is behandeling door een arts vereist. Een gemiste dosis mag nooit worden gecompenseerd door een dubbele dosis in te nemen.

bijwerkingen

Vesomni kan bijwerkingen hebben. De meest voorkomende bijwerkingen zijn:

  • Een droge mond
  • constipatie
  • indigestie

Bovendien kan je duizeligheid, wazig zien en vermoeidheid ervaren. In geval van een allergische aanval of huidreacties, moet het gebruik van Vesomni onmiddellijk worden stopgezet en moet een arts worden geraadpleegd.

In de bijsluiter vindt u een compleet overzicht van alle mogelijke bijwerkingen van Vesomni, evenals andere waarschuwingen over dit geneesmiddel.

Wanneer mag je dit geneesmiddel niet gebruiken?

Vesomni mag niet worden gebruikt in de volgende gevallen:

Als je overgevoelig of allergisch bent voor solifenacine of tamsulosine, evenals voor een van de andere bestanddelen van het geneesmiddel.
Als u dialyse ondergaat.
Bij lever- en nierziekten

Lees vóór gebruik de bijsluiter voor verdere instructies over het gebruik van Vesomni.

Rijvaardigheid / alcohol

Bijwerkingen van Vesomni, zoals duizeligheid, wazig zien en vermoeidheid, kunnen een invloed hebben op je rijvaardigheid. Alcohol kan deze bijwerkingen verhogen. Gebruik daarom eerst met mate alcohol om te zien hoe dit je symptomen beïnvloedt.

Ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Wees de eerste om “Vesomni” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.