Avodart

 77,45

Avodart is een geneesmiddel dat gebruikt kan worden ter behandeling van een vergrote prostaat, ook wel benigne prostaathyperplasie, en wordt gemaakt door GlaxoSmithKline.

Het online vinden van betrouwbare medicatie op recept is zeer eenvoudig met onze service. Wij regelen alles, van consultatie tot recept en zorgen er ook voor dat je geneesmiddelen de volgende dag al bij je thuis aankomen. Beantwoord vandaag nog de vragenlijst zodat de huisarts je aanvraag kan goedkeuren.

Let op: Wil je Avodart kopen zonder recept? Avodart is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Treated
Snelle levering!
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

DokterOnline
openingstijden

24/7

verzending

1-3 werkdagen
Gratis verzending

Jouw apotheek

Beschrijving

Over Avodart

Avodart is een veelgebruikt geneesmiddel tegen benigne prostaathyperplasie, ook wel BPH, en wordt gemaakt door GlaxoSmithKline. Het bevat het actieve bestanddeel dutasteride. Deze stof verstoort de omzet van testosteron in het lichaam. Het is verkrijgbaar in capsulevorm, en dient doorgaans eenmaal daags te worden ingenomen.

Populair merkgeneesmiddel
Vooraanstaand geneesmiddel tegen BPH
Dagelijkse dosering van één capsule

Een vergrote prostaat is een aandoening die vooral voorkomt bij mannen ouder dan 50 jaar. De prostaat is een klier die een zeer belangrijke rol speelt bij de aanmaak van sperma. De prostaat bevindt zich tussen de penis en de blaas en ontwikkelt een witte vloeistof waarin de sperma, gemaakt door de teelballen, vervoerd kan worden.

Symptomen vergrote prostaat

Bij sommige mannen kan deze klier groter worden als zij ouder worden. Waarom dit gebeurt, is niet volkomen duidelijk, maar men denkt dat het het gevolg is van een verhoogde aanmaak van dihydrotestosteron die mannen doormaken op middelbare leeftijd. De meest voorkomende symptomen zijn moeilijkheden bij het plassen, minder krachtige straal, meer druk op de blaas, vaker moeten plassen en – in zeldzamere gevallen – bloed in de urine.

Een vergrote prostaat is doorgaans niet gevaarlijk. Het is echter wel een aandoening die behandeld dient te worden, aangezien het ernstig ongemak kan veroorzaken, en mogelijk nier- of blaasontstekingen of nierstenen als gevolg kan hebben. Zonder medicatie kan het soms zelfs nodig zijn om de prostaat operatief te verwijderen.

Plasproblemen

Als je plasproblemen hebt, raden wij je aan om dit met je arts te bespreken, aangezien BPH soms in verband gebracht met prostaatkanker. Een arts zal voordat je de medicatie begint te nemen moeten uitsluiten of de vergrote prostaat door kanker wordt veroorzaakt. Als je bloed in de urine opmerkt, dien je altijd zo snel mogelijk bij de huisarts langs te gaan.

Omdat deze aandoening wordt veroorzaakt door de omzet van testosteron naar dihydrotestosteron is de behandeling voor benigne prostaathyperplasie gericht op het verminderen van de aanmaak van dihydrotestosteron. Het actieve bestanddeel van Avodart, dutasteride, remt de katalysator voor deze hormonale omzet. Het enzym dat als katalysator fungeert is 5-alfa-reductase.

Avodart patiënten bijsluiter
Avodart productkenmerken

Ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Wees de eerste om “Avodart” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.