Propecia

 102,95

Categorie: Tags: ,

Propecia is een geneesmiddel tegen klassieke mannelijke kaalheid. De werkzame stof is finasteride. Deze bevordert het behoud van het haar en vertraagt het terugtrekken van de haargrens.

Let op: Wil je Propecia kopen zonder recept? Propecia is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Online medisch consult

Treated
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

DokterOnline
openingstijden

24/7

verzending

1-3 werkdagen
Gratis verzending

Apotheek in de buurt?

Beschrijving

Propecia bevat een medicijn genaamd finasteride. Propecia wordt gebruikt voor de behandeling van mannelijke kaalheid (ook bekend als alopecia androgenetica). Als je na het lezen van de bijsluiter nog vragen hebt over mannelijke kaalheid, raadpleeg dan je arts.

Kaalheid van het mannelijke type komt vaak voor. Men gaat ervan uit dat het veroorzaakt wordt door een combinatie van erfelijke factoren en een bepaald hormoon, genaamd dihydrotestosteron (DHT).

Onder invloed van DHT wordt de groeifase van het haar korter en wordt het haar dunner. In de hoofdhuid verlaagt Propecia de concentratie van DHT door een enzym (5-alfa-reductase type 2) te remmen dat testosteron omzet in DHT.

Alleen mannen met licht tot matig maar geen volledig haarverlies mogen verwachten baat te hebben bij het gebruik van Propecia. Bij de meeste mannen die 5 jaar lang met Propecia behandeld zijn, werd het haarverlies vertraagd. Bij minstens de helft van deze mannen trad ook enige verbetering van de haargroei op.

Lees voor gebruik: Propecia bijsluiter

4 ervaringen voor Propecia

 1. Anoniem

  Ik heb het middel 2 jaar gebruikt. Het haarvolume nam toe. Nu het veer minder te worden wil ik het hervatten. Ik ben zeer benieuwd naar mogelijke bijwerkingen.
  – Man, 62

 2. Anoniem

  Ik gebruik Propecia al jaren en vanaf begin werd duidelijk dat er echt nieuwe haargroei bijkwam. Heb daar ook foto’s van gemaakt en er is na een jaar of 2 iemand van MSD langs geweest (ik heb me aangemeld op die site) en die wilde het resultaat bekijken. Geloof me zonder dit middel had ik al lang twee landingsbaantjes gehad links en rechts maar dit werkt echt en mijn zorgverzekeraar vergoedt dit medicijn gewoon in mijn aanvullend pakket. Ben uiterst tevreden
  – Man, 48

 3. Anoniem

  Gebruik dit middel nu drie maanden. Ik zie nog geen effect, maar volgens de bijsluiter mag ik dat pas verwachten circa 6 maanden gebruik. Ik moet dus nog even wachten. Mijn haar is erg droog geworden sinds anderhalf jaar en van stuctuur verandert. Ik ben benieuwd naar de uitwerking.
  – Man, 55

 4. Anoniem

  Vind dat ik nu naar 6 maanden zie dat er weer haar komt op mijn hoofd.Is wel dun haar maar het komt wel.

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.