Xyloproct

 53,19

Xyloproct is een zalf die verlichting biedt bij het ongemak van aambeien. Deze zalf bevat twee actieve bestanddelen die bij de irritatie en de ontsteking helpen.

Let op: Wil je Xyloproct kopen zonder recept? Xyloproct is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Bestel direct online

Treated
Snelle levering!
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Zoek een apotheek in de buurt

Vind een apotheek

Beschrijving

Xyloproct is een zalf die gebruikt kan worden voor de behandeling van aambeien. Deze zalf dient direct op de aambeien zelf worden aangebracht en kan bij zowel inwendige of uitwendige hemorroïden gebruikt worden. Bij inwendige aambeien kan de bijgeleverde applicator het aanbrengen vergemakkelijken. Dit product wordt gemaakt door AstraZeneca. Een arts zal u precies uitleggen hoe dit product gebruikt moet worden.

  1. Zalf met dubbele werking
  2. Applicator voor inwendig gebruik
  3. Snel werkzaam

Aambeien zijn een veel voorkomende aandoening. Veel mensen zullen er minstens een keer tijdens hun leven mee te maken krijgen. Deze aandoening wordt veroorzaakt door een te hoge druk op de bloedvaten en weefsels in het gebied rond de anus en de endeldarm. Dit heeft de zwelling en irritatie van stukjes weefsel rond de anus als gevolg. Ook kunnen aambeien jeuk veroorzaken. Een ander gevolg van deze aandoening kunnen pijn en bloed bij de ontlasting zijn. Mocht u bloed in de ontlasting opmerken dan dient u dit altijd direct aan een arts te vertellen, aangezien dit op andere aandoeningen kan duiden.

Aambeien treden om verschillende redenen op. Een hoge bloeddruk, overgewicht, of langdurig zitten zijn allemaal bijdragende factoren. Mensen die vaak geconstipeerd zijn of hard persen hebben vaker last van hemorroïden.

Door de bloeddruk te verlagen, voldoende te bewegen of voldoende vezels te eten in het geval van verstopping kunnen aambeien helpen voorkomen te worden. Als aambeien eenmaal zijn opgetreden gaan ze vaak na een paar dagen weer over. Veroorzaken ze veel overlast, dan kunnen ze ook met medicatie behandeld worden. Medicatie heeft in dit geval vaak twee doelstellingen, namelijk het verlichten van de pijn en het verlichten van de ontsteking.

Dit geldt ook voor de bestanddelen in Xyloproct. Lidocaine is een anestheticum dat de pijnsignalen vanuit het aangedane gebied kan blokkeren. Het andere bestanddeel, hydrocortison, behoort tot de steroide. Deze stof verlicht de ontsteking doordat het ervoor zorgt dat de immuunrespons naar de aangedane weefsels geremd wordt.

Lees ook: Xyloproct bijsluiter

Extra informatie

Merk

geen gebruiksaanwijzing aanwezig.

Ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Wees de eerste om “Xyloproct” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.