Zovirax

 50,95

Categorieën: , Tags: ,

Zovirax is een van ’s werelds meest verkochte producten tegen koortslip. Het is verkrijgbaar als standaard of dispergeerbaar tablet of als crème. Daarnaast helpt het ook bij gordelroos.

Let op: Wil je Zovirax kopen zonder recept? Zovirax is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Bestel direct online

Treated
Snelle levering!
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Zoek een apotheek in de buurt

Vind een apotheek

Beschrijving

Over Zovirax

Zovirax is een populair geneesmiddel dat je kunt gebruiken bij verschillende vormen van herpes. GlaxoSmithKline is de producent. Zovirax helpt bij de behandeling van het herpes simplexvirus (HSV-1 and -2) en de behandeling van koortslip. Ook kun je Zovirax gebruiken als je last hebt van gordelroos. Zovirax kopen is mogelijk als (oplosbaar) tablet of als crème. Je kunt dus kiezen voor de variant die het beste bij je past.

Veel gebruikt antiviraal middel
Biedt snelle verlichting
Crème en (oplosbare) tablet

Dit geneesmiddel bevat de stof aciclovir, een antiviraal middel dat als zeer belangrijk wordt beschouwd bij de behandeling van het herpesvirus. Genezing is nog niet mogelijk. Australische wetenschappers zijn momenteel bezig met de ontwikkeling van een vaccin, maar dit zal pas over enkele jaren verkrijgbaar zijn. Momenteel kunnen alleen de symptomen worden bestreden. Hierdoor kan het virus sneller onderdrukt worden door het immuunsysteem.

Zovirax is het merkgeneesmiddel. Het patent hierop is in 2009 verlopen en er zijn ook generieke vormen van dit medicijn verkrijgbaar.

Werkzame stof

De werkzame stof in Zovirax is het antivirale middel aciclovir. Deze stof wordt al zeker 40 jaar lang voor medische doeleinden gebruikt en wordt gezien als een uiterst belangrijk onderdeel van de moderne geneeskunde. Aciclovir zorgt ervoor dat het herpesvirus niet langer de stof kan aanmaken die het nodig heeft om te overleven en ze zo te neutraliseren.

Om zich te vermenigvuldigen vereist het virus de aanmaak van een bepaald enzym genaamd RNA polymerase wat dan vervolgens omgezte kan worden in DNA polymerase. Aciclovir remt deze omzet en dus de activiteit van dit enzym waardoor het virus zich niet verder kan vermenigvuldigen. Zodra dit gebeurt is kan het immuunsysteem het virus weer (tijdelijk) onderdrukken.

Lees ook: Zovirax bijsluiter

Extra informatie

Merk

geen gebruiksaanwijzing aanwezig.

2 ervaringen voor Zovirax

  1. Anoniem

    Na ernstige koortsaanval op vakantie in Spanje, bleek dat ik herpes had. De huisarts ging ervan uit dat dit Herpes Labialis was, aangezien het op dat moment enkel zichtbaar was op mijn lippen. Ik kreeg Aciclovir voorgeschreven. Dit moest ik 5x/dag innemen voor 7 dagen als ik een aanval kreeg. Vaak was dit niet genoeg en moest ik een tweede kuur nemen. De bijwerkingen waren ook heel nadelig. Ik kon moeilijker en moeilijker eten aangezien ik veel moest aanpassen, omdat ik anders heel veel pijn zou hebben van mijn maag en darmen. Na enkele jaren met meerder aanvallen per maand, moest in dagelijks 1 pilletjes nemen en weer 5x/d voor 7 dagen bij een aanval. De komende 3 jaar gingen de aanvallen lichtjes naar beneden tot 1 à 2 per maand. Hierna ben ik van huisarts veranderd, toen deed ik mijn verhaal. Ik kreeg niet enkel Herpes op mijn lippen, maar ook aan mijn neus, ogen, kin,… Over mijn hele gezicht eigenlijk. Hij besloot om mijn bloed te laten testen. Ik had blijkbaar niet enkel Herpes Labialis (koortslip), maar ook nog Herpes Zona. Dit verklaarde waarom ik over heel mijn gezicht blaasjes kon krijgen. Ik kreeg andere medicatie voorgeschreven, Zovirax. Deze moest ik enkel innemen 5x/d voor max. 7 dagen als ik een aanval kreeg. De aanvallen verminderden drastisch met de nieuwe medicatie. Nu heb ik jaarlijks maar 6 à 8 keer last van een Herpes aanval en dit telkens ik ziek ben of een verminderde weerstand heb in de winter.
    – Vrouw, 25

  2. Anoniem

    Ik ben op zoek naar pasta lasar. kwam de koortslip tegen. Mijn ervaring: als je de koortslip voelt opkomen_- de plek op je lip begint gevoelig te worden — begin dan met veel water te drinken. Dan neemt de temperatuur van je lichaam af en verdwijnen de eerste kenmerken direkt weer. Op deze manier heb ik al sinds mijn jeugd geen koortslip meer. Patsa lasar schijnt tot mijn verrassing ook te helpen volgens iemand. Ik gebruikte vroeger pasta lasar nadat de huid van mijn handpalm eraf was bij turnen om zo spoedig mogelijk een nieuwe huid te krijgen . bij het erop doen was het zeer pijnlijk, maar de volgende morgen zaat er een mooi nieuw huidje, wat alleen maar moest uitharden. Ook was het effectief bij open benen bij suikerpatienten. Las, dat er in ieder geval nog een apotheker is, die de zalf maakt. Zoek pasta lasar op het internet!
    – Man, 70

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.