Zovirax

50,95

Zovirax is een van ‘s werelds meest verkochte producten tegen koortslip. Het is verkrijgbaar als standaard of dispergeerbaar tablet, of als creme. Daarnaast helpt het ook bij gordelroos.

Let op: Wil je Zovirax kopen zonder recept? Zovirax is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient bij je bestelling een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Treated

24/7

Volgende dag
Gratis verzending

Jouw apotheek

Beschrijving

Zovirax is a populair geneesmiddel dat gebruikt kan worden bij verschillende vormen van herpes. Het wordt geproduceerd door GSK (GlaxoSmithKline) en wordt veel gebruikt bij de behandeling van het herpes simplexvirus (HSV-1 and -2) en dus de behandeling van koortslip. Daarnaast wordt dit geneesmiddel ook bij gordelroos voorgeschreven. Zovirax is verkrijgbaar als standaard tablet, als oplosbaar of dispergeerbaar tablet of als creme. U kunt dus kiezen voor de variant die het beste bij u past.

  1. Veel gebruikt antiviraal middel
  2. Biedt snelle verlichting
  3. Crème, tablet of dispergeerbare tablet

Dit geneesmiddel bevat de stof aciclovir. Deze stof is een antiviraal middel en wordt als zeer belangrijk beschouwd bij de behandeling van het herpesvirus aangezien er nog geen genezing mogelijk is. Australische wetenschappers zijn momenteel bezig met de ontwikkeling van een vaccin, maar dit zal pas over enkele jaren verkrijgbaar zijn. Momenteel kunnen dus alleen de symptomen behandelt worden wanneer zij optreden. Hierdoor kan het virus sneller onderdrukt worden door het immuunsysteem.

Dit product is het merkgeneesmiddel. Het patent hierop is in 2009 verlopen en er zijn dus generieke vormen van dit medicijn verkrijgbaar. Controleer bij alle online apotheken altijd of zij aangesloten zijn bij een echte apotheek, aangezien sommige sites medicatie proberen die niet bestaat of verkocht mag worden.

Actieve bestanddelen

Het werkzame stof in Zovirax is het antivirale middel genaamd aciclovir. Deze stof wordt al zeker 40 jaar lang voor medische doeleinden gebruikt en wordt gezien als een uiterst belangrijk onderdeel van de moderne geneeskunde. In 2009 verliep het patent op dit medicijn waardoor andere fabrikanten hun eigen versies van dit product konden gaan produceren. GlaxoSmithKline is het bedrijf dat deze stof oorspronkelijk, en dus onder de naam Zovirax, op de markt bracht en het is dus ook hun product dat wij hier verkopen.

Het actieve bestanddel is werkzaam doordat het ervoor zorgt dat het herpesvirus niet langer de stof kan aanmaken die het nodig heeft om te overleven en ze zo te neutraliseren. Om zich te vermenigvuldigen vereist het virus de aanmaak van een bepaald enzym genaamd RNA polymerase wat dan vervolgens omgezte kan worden in DNA polymerase. Aciclovir remt deze omzet en dus de activiteit van dit enzym waardoor het virus zich niet verder kan vermenigvuldigen. Zodra dit gebeurt is kan het immuunsysteem het virus weer (tijdelijk) onderdrukken.

Lees ook: Zovirax bijsluiter

Extra informatie

Merk

,

Ervaringen

Er zijn nog geen ervaringen.

Wees de eerste om “Zovirax” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.