Aciclovir

 51,50

Categorieën: , Tag:

Aciclovir is een middel dat gebruikt kan worden bij de behandeling van beide soorten van het herpes simplex virus (1 en 2), een aandoening die vaak door seksueel contact wordt overgedragen. Dit product is de generiek versie van het bekende product Zovirax, en werkt op dezelfde manier.

Er bestaat momenteel geen medicatie waarmee herpes genezen kan worden. Wel kunnen de symptomen behandeld worden.

Let op: Wil je Aciclovir kopen zonder recept? Aciclovir is een receptplichtig geneesmiddel. Je dient een medische vragenlijst in te vullen, waarna een geregistreerde arts beoordeelt of je dit geneesmiddel kunt gebruiken.

Online medisch consult

DokterOnline
openingstijden

24/7

verzending

1-3 werkdagen
Gratis verzending

Treated
openingstijden

24/7

verzending

Volgende dag
Gratis verzending

Apotheek in de buurt?

Extra informatie

Merk

geen gebruiksaanwijzing aanwezig.

Beschrijving

Aciclovir wordt geproduceerd door Actavis en kan gebruikt worden bij de behandeling van beide soorten herpes simplex virus (HSV-1 and HSV-2). Dit product is verkrijgbaar in drie verschillende vormen:

 • Crème (breng een dunne laag aan om de blaasjes of zweertjes)
 • Standaard tablet (met water in zijn geheel doorslikken)
 • Dispergeerbaar tablet (oplossen in een glas water alvorens het op te drinken).

Voordelen van Aciclovir:

✓ Direct werkzaam in het geïnfecteerde gebied
✓ Versnelt het helingsproces
✓ Verkrijgbaar als crème, tablet of als dispergeerbaar tablet

Aciclovir is de generieke versie van het beter bekende product Zovirax en bevat hetzelfde actieve bestanddeel. Aciclovir kun je zowel preventief als in de vroege stadia van de ontwikkeling van de blaasjes of zweertjes gebruiken. Door dit middel vroeg toe te passen, kun je de ernst van de terugkerende blaasjes verminderen.

Herpes Simplex is vooral besmettelijk als de blaasjes gebarsten zijn. Het blijft daarna tot een aantal dagen besmettelijk. Het beste is om seksueel contact te vermijden tot de zweertjes compleet geheeld zijn. Zo loop je minder risico om iemand anders te besmetten.

Behandeling

Als je HSV behandelt, kun je het helingsproces versnellen of ervoor zorgen dat de blaasjes zich niet volledig ontwikkelen. Aciclovir is een zeer effectief middel dat snel werkt, de symptomen doet afnemen, en de ontwikkeling van nog niet volledig gevormde blaasjes tegenhoudt.

Via een online consult bij een van onze partnersites kun je erachter komen of Aciclovir voor je geschikt is. Een consult kost je slechts enkele minuten. Als de arts de medicatie voor je heeft goedgekeurd, heb je jouw product meestal de volgende dag al in huis.

Actieve bestanddelen

Het actieve bestanddeel in dit product is Aciclovir wat tot de nucleosideanaloga behoort. Dit bestanddeel is een van de meest bekende antivirale middelen en werd in de tweede helft van de 20ste eeuw ontwikkeld. Aciclovir remt de groei van virale cellen die zich door het lichaam proberen te verspreiden of zich vermenigvuldigen als het virus weer de kop opsteekt. Als het virus weer actief wordt, uit dit zich in de vorm van een koortslip of zweertjes in de schaamstreek.

Nu echt even technisch: het herpes simplexvirus zet het RNA-polymerase-enzym om in DNA-polymerase om zo te kunnen vermenigvuldigen. Aciclovir remt dit proces en zorgt er voor dat het virus zich niet verder kan ontwikkelen. Zodra de groei geremd is, kan het immuunsysteem het virus weer voldoende onderdrukken. Dit product geneest herpes dus niet.

Lees ook: Aciclovir bijsluiter

5 ervaringen voor Aciclovir

 1. Anoniem

  Mijn seksuele partner heeft me niet verteld dat hij herpes had, ik werd erg ziek en had op dat moment reproductieve problemen. Ik had een paar blaarachtige vlekken en ik ging naar de huisarts en kreeg Aciclovir voorgeschreven. De vlekken gingen binnen 2 dagen weg en het is nu meer dan een maand of 2 geweest en ze zijn niet teruggekomen.
  – Vrouw, 21 jaar

 2. Anoniem

  Het helpt heel goed voor de psoriasis, maar wel veel bijwerking, veel last van verkoudheid en vaak schimmelinfectie in de mond. Ik overweeg om te stoppen.
  – Man, 69 jaar

 3. Anoniem

  Werkt heel goed voor mij. Ik kreeg aanval na aanval, niet per se heel heftig, steeds een klein plekje, maar het bleef terug komen. Aciclovir werkte na een week inname, het geeft mij rust en ik voel mij weer vrij. In het begin lichte hoofdpijn gehad, nu niets meer. Ik wil over een tijdje zonder proberen, maar nu nog even zo!
  – Vrouw, 30 jaar

 4. Anoniem

  Als chronisch hart- en diabetes 2 patient af te rekenen met verminderde weerstand en kwetsbaar voor schimmelinfecties op gevoelige plaatsen zoals huidplooien, genitaal. Uitgebreide preventieve hygiëne helpt al heel veel doch steeds is er een weerkerende opstoot gekenmerkt door roodheid, blaasjes en enorme jeuk. Aciclovir voorgeschreven gekregen bij ernstige aanvallen, maar de ernst van de bijwerkingen worden steeds erger: zeer ernstige vochtuitzetting in beide benen en voeten, zeer pijnlijk bovendien. Als chronisch hartpatient, acuut gebrek aan kracht, spontane angor en kortademigheid. Gebrek aan eetlust, verhoogde bloeddruk en dito hartslag, zelfs bijna verdubbeld (van 52 naar 98). Onverklaarbare stress, angst.
  – Man, 68 jaar

 5. Anoniem

  Mijn vraag is of meer mensen last hebben van dit medicijn, met betrekking tot haaruitval. Ik heb namelijk sinds ik dit gebruik veel last van haaruitval, kan ook de oorzaak zijn i.c.m. andere medicijnen. Gladde tablet, makkelijk in te nemen en werking is prima. Alleen niet 2 dagen achter elkaar vergeten want dan komen de koortslippen weer op zetten.
  – Vrouw, 17 jaar

Een ervaring toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Neem contact op

Stel uw vraag, we beantwoorden deze op werkdagen binnen 24 uur.